Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Alyson má spoustu přátel, pohledného ctitele Michaela a na střední škole patří k nejkrásnějším a nejoblíbenějším dívkám. Je posedlá péčí o figuru, a kdyby snad měla nutkání polevit, má před očima varovný příklad v podobě korpulentní matky a obézního mladšího bratra Adama. Sport je pro Alison nejen prostředkem k udržení postavy, ale také vstupenkou na vysněnou vysokou školu. Jako jedna z nejlepších hráček baseballového týmu má totiž šanci získat sportovní stipendium. Během zápasu, kterému přihlíží zástupce univerzity, ji však zraní spoluhráčka. Čeká ji dlouhá rekonvalescence a sen o stipendiu se rozplyne. Pro ambiciózní Alyson je to těžká rána, ale pak najde leták s informací o soutěži, jejíž vítěz, autor nejlepšího dokumentárního filmu, získá odměnu tak vysokou, že by vyřešila její starosti s financováním vysoké školy. Přesvědčená, že matka i bratr zneužívají svou nadváhu jako výmluvu pro životní nezdary, rozhodne se proniknout se skrytou kamerou do světa obézních. S pomocí sympatického souseda se změní v tlouštíka a vydá se do sousední letní školy. Brzy se stane terčem nevybíravých žertů, nikdo nevidí její přednosti, jen její nadváhu. Přesto se časem spřátelí s obézní Ramonou a pohledným Georgem a sbírá materiál pro svůj film. Jednoho dne je však odhalena její maska a zahanbená Alyson uteče. Záleží jí na přátelství Ramony a George a chce znovu získat jejich důvěru. Jenže to není vůbec snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Scénáristka se tímto příběhem zaměřila na problematiku žen a hlavně dívek, kteří jsou, no prostě, tlusté. Jak se na ně dívají druzí? Co si o nich myslí? A jak se k nim vlastně chovají? Svým popisem daného problému se vskutku trefila do černého. Spousta hubených školáků si do takové obézní spolužačky rýpne. Hovoří něco o tlustoprdce atd. a nejen že se jí straní, ale také ji zesměšňují kudy chodí. Hubení lidé si to ani neumí připustit, ale dívky (při těle) by mohli vyprávět. Hrdinkou příběhu je sedmnáctiletá Alyson, která se rozhodne s kamerou podívat do světa tlustých a to tím, že se na tlustou holku nechá namaskovat. A z reakcí lidí se nestačí divit. Záminkou pro natočení dokumentu je samozřejmě něco jiného, ale to jakoby nebylo záhy podstatné. Je těžké určitým událostem uvěřit, ale takové věci se skutečně stávají. Příběh je napsán tak, aby se vyhnul depresívním věcem, avšak citové náležitosti vedoucí k pochopení daného problému jsou přeci jen obsaženy. Jinak je snímek převážně veselý a plný života, byť se jedná o film televizní. Jistá moralita je cílová, ale že není prospěšná musí být každému jasné. Který z hubeňourů by tomuto uvěřil, že? ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

No, dokoukala jsem to do konce, i když jsem si celou dobu říkala, co vlastně chce film sdělit - a to je přesně ta otázka, kterou si kladou obe holky točící studentský film. Bohužel ani ony ani já jsme odpověď nenašly. Není to úplně ztracený film, námět je docela zajímavý - proč se lidé chovají k tlustým špatně, ale provedení je prostě ubohé. ()

andrew88 

všechny recenze uživatele

To Be Fat Like Me dějově trošku strádá, ale za to přináší zajímavý pohled na obézní lidi a jejich většinou těžší život. Filmem Vás provede sympatická Kaley Cuoco známá ze seriálu Charmed nebo The Big Bang Theory. Také určitě potěší účast skvělé komediální herečky Caroline Rhea, která hraje její mámu. Film s náměty k zamyšlení si zaslouží 3*. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zrůdný mišmaš Agenta v sukni s různými sociálními dramaty, kterých vzniká 100 ročně a nemají vůbec nic navíc, žádnou myšlenku, která by diváka překvapila, nebo nad kterou by se mohl alespoň zamyslet. Že jsou lidé s nadváhou na pokraji společnosti? Možná občas, ale tady to je šíleně přitažený za vlasy, že by si jeden myslel, že Američani jsou naprostý kreténi (jo pardon, jen ti na středních školách). Nevěřím, že realita je alespoň částečně podobná té, která je nám tady předkládána. To by každý čtvrtý středoškolák musel spáchat sebevraždu protože --> 1.) mu kradou čepice a boty, 2.) nemá vůbec žádné kamarády, 3.) ho sere, že je tlustý ale pizzové pondělí si neodpustí, 4.) pokud omylem zavítá na párty, je to podobný jako když v první světové na Vás pouští iperit, totální peklo a horor. Tahle "komedie" se sice hlavně ve druhý půli snaží tvářit dramaticky a snažit se, aby se Vám rozsvítilo, ale v reálu to je jen ta "komedie", která není většinou ani moc vtipná. ()

wlk1 

všechny recenze uživatele

V každý druhý minutě pokus o morální ponaučení! Já prostě tyhle moralistický kecy nesnáším. Krok za krokem je krajní mez ;-). Tomuhle chybí nějaký nadhled 1*. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

No čo ja viem, mne sa to celkom páčilo :) Film má nejakú myšlienku, ponaučenie asi nie ale nemyslím si že by to stálo úplne za hovno. A hlavne som konečne videl moju obľúbenkyňu Kaley Cuoco vo vážnejšej úlohe ako to čo predvádza v TBBT :) ()

Agneszka 

všechny recenze uživatele

Ano, spoustě lidí to může připadat jako film prošpikovaný klišé. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že náš svět je přeci jen s větší části tvořen povrchními lidmi, nebo lidmi, kteří jen neví, kam patří a jdou se stádem. Těm povrchním to pochopitelně nic říkat nebude. Těm co jdou se stádem, ale stále se hledají to může otevřít oči. Ani né tak "zastávejme se tlustých". Jako nemusíte soudit všechno co vidíte a dělat si na to názor, ideálně ho všem podsouvat. Nebo se na to nemusí koukat vůbec jako na poučný film. Ale pro naivky jako já, je to parádní citovka :D. Ne, mě to prostě bavilo, mám ráda dramata a tohle byl zajímavý nápad. Ještě tak kdyby někdo natočil film o hubených lidech. My to taky nemáme lehký (v zimě je nám zima, ve vodě hned prochladneme, v autobuse všichni automaticky počítají, že nám stačí jen půlka sedadla a permanentně do nás strkají a jít proti větru taky není zrovna sranda). Tohle je jen jeden úhel pohledu, takže spíš studentský filmeček na odreagování od skutečných starostí :) ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží ukázat jak bere společnost mladých lidí baculky a jak štíhlé holky...Možná, že námět by mohl uspět, ale kdyby se toho chytl jiný režisér. Jinak obsazení a herecké výkony dobré... ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

To je jako dívat se na sebe na střední škole, kde jsem bohužel nemohla sundat tu masku. Takovýhle klišé jsou nejenom v Americe a stejně se nic nevyřeší. Tohle není skvost kinematografie a není důvod se tím chlubit. ()

tommei 

všechny recenze uživatele

Drzá holka, která řve na matku, protože byla dřív tlustá? Laciný snímek ve kterém je možná dobrá hlavní myšlenka, ale vše ostatní je nekvalitní. Včetně hereckých výkonů a scénáře. ()

moriero odpad!

všechny recenze uživatele

Jo, rok předtím skončily Čarodějky a Teorie velkého třesku se teprve rozjížděla, takže Cucová asi potřebovala prachy, anebo ji možná někdo vydíral pornem z mládí. I na TV film z americké střední to byla hrůza. Kameru asi obsluhoval mýval a tím střihem to zabili úplně. Ale hlavně ten casting... to byla teprve lahůdka. Každou - jako fakt každou - postavu si budete přát vidět mrtvé. Mockrát tam "Penny" řekne:"Už ani nevím, proč jsem ten dokument točila? Co jsem tím chtěla dokázat?" Ptal jsem se na to samé. Proč? Celé se to utápělo v tuhé melase letargického nezájmu o cokoliv: děj, linii, gradaci, poselství... Říkáte: "Vždyť to bylo celé jen o poselství?" Ano: Pijte zeleninové koktejly, cvičte a hlavně nežerte - ať vypadáte jako já. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 7/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

Smashed 

všechny recenze uživatele

Je to sice dost amatérsky natočený a herci taky jak z roku raz dva, ale líbila se mi celková myšlenka. Žijeme v době předsudků, bohužel, a i já sama vím, že se dívám skrz prsty na lidi, co mají pár kilo navíce, co nosí brýle, rovnátka, nejsou oblečení do módního oblečení... zkrátka aniž bych si to uvědomovala, tak se k takovým lidem chovám jinak než k lidem, kteří jsou "normální"??? Normální asi není správnej výraz, protože co je vlastně normální? Spíš bych řekla normální pro mě... ()

Reklama

Reklama