Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alice Eckle (Jessica Biel) je obyčejná, trochu naivní servírka z malého města. Ovšem poté, co jí po jedné kuriózní nehodě zůstane hřebík v hlavě, vydá se do Washingtonu, aby bojovala za lepší zdravotní péči. Tam potká idealistického kongresmana Howarda Birdwella (Jake Gyllenhaal) a mezi nimi to zajiskří... Jenže co se stane, když se s láskou protnou jejich zájmy nebo Alicino nepředvídatelné chování? (j.o.j.o.)

(více)

Recenze (26)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Herci sa veľmi nepredviedli a to som si myslel že Jake Gyllenhaal mi nemôže prísť protivný. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. Režiséra tohto slabého filmu veľmi nepoznám, ale myslím že si jeho meno radšej zapamätám, aby som jeho ostatné snímky bral už s rezervou. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kuriozní slátanina. Zároveň fascinující i nedívatelné. Přiléhavější návez by mohl být “Náhodné natočení”. Nechápu proč takoví herci po přečtení scénáře na natáčení kývli. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na úvod jedna malá, ale poměrně důležitá trivia. Kdo napsal předlohu k Accidental Love? Kristin Gore. Kdo je otcem Kristin Gore? Al Gore. Kým je Al Gore? Velkým demokratem a bývalým viceprezidentem USA. Co bylo hlavním motivem jeho prezidentské kandidatury roku 2000? Rozšíření Medicare a zajištění univerzálně funkčního zdravotnického systému. A jsme doma; jaká to poslušná dceruška tahleta Kristin Gore ale je! "Obamacare... yeeeeay!" --- Accidental Love skutečně zejména v druhé půlce slouží jenom jako nepokrytá a vpravdě odporná prodemokratická agitka, kde Catherine Keener hraje takovou tu "vzornou" republikánku, co jakmile jde do tuhého, tak v každé druhé větě zmiňuje prašivé homosexuály, a Jessica Biel ji zdatně sekunduje v roli ubrečené Alenky v říši divů, jež ve 25 letech šíleně zjišťuje, že se v politice lže a krade. No... co dodat? Snad jen že zaplaťpánbů za tu první půlku, která ještě docela umně kombinovala prvky francouzské, americké (mj. fekální) i italské komedie, a i kdyby nic jiného, tak alespoň příkladně odsýpala. --- (Ve finále furt lepší, než když si David O. Russell píše scénáře úplně sám, ehm.) ()

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně v šoku, že tohle natočil můj oblíbený režisér David O. Russell. Kdyby to natočil někdo začínající, možná tomu dám tu jednu hvězdičku, ale měl jsem určité očekávaní, i když jsem čekal docela crazy jednoduchou komedii, a to se nedostavil ani v nejmenším. Vždyť to nebylo ani vtipné!!! Scénář je naprosté fuj, celé to působí jako politická propaganda schovaná za něco jako satirou a doprovází to otřesné výkony od herců, od kterých by něco tak strašné ani nečekal. FUJ, FUJ A JEŠTĚ JEDNOU FUJ. Po tomhle trojnásobným výplachu mozku bych nezvládl ani spáchat sebevraždu, ke který mě tenhle film šíleností doháněl. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Accidental Love? Skôr A Movie made by Accident, na ktorý by všetci chceli zabudnúť a tvária sa, že nikdy nevznikol. Dokonca aj režisér David O. Russell si zmenil meno, aby ho nikto s filmom nespojoval. Ako k tejto „filmovej nehode“ došlo a kto napísal túto zdravotnícku agitku už tu veľmi výstižne popísal užívateľ Thomick. Vzhľadom na to, že film päť rokov ležal zamknutý v trezoroch štúdia, aby ho nikto nevidel som však čakal podstatne horšie. Samozrejme, je to blbosť, ktorá by sa chcela tváriť veľmi sofistikovane a navážať sa do politiky a zároveň to mieša s tým najprízemnejším, občas aj fekálnym alebo sexuálnym humorom. Pokiaľ však na to človek pozerá ako na komédiu v ktorej sa trapoší slušná plejáda hercov, tak sa na tom dá aj celkom zabaviť. Akurát neviem čo si kto pod týmto predstavoval? Natočiť romantickú komédiu, ktorá sa bude silne narážať do americkej vojnovej politiky (výstavba vojnovej základne na mesiaci) a zdravotníctva? Toto chcel niekto nasadiť do širokej distribúcie? Vo výsledku taký prapodivný mix politickej satiry a naivnej romantickej komédie, avšak nie je to ani dostatočná politická kritika , na tú to je príliš trápne; ani dostatočná komédia alebo romanca, na tú to je v podstate tiež príliš trápne. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Dokud to bylo jen o tom, že ženská dostala hřebíkem do hlavy, byla to docela sranda. Škoda, že to trvá asi jen dvacet minut a film má další hodinu a čtvrt. Jakmile se do toho dostane politika, začíná to být příšerně nudné a vy máte místy chuť rovnou rozmlátit televizi. Ano, politika je sračka, ale tenhle film nakonec taky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

What the hell? Nech len David O. Russell pekne zostane pri dramatickom žánre, lebo komédie asi nebudú jeho silnou stránkou. Ale tak snaha bola, dokonca aj o tú politickú satiru, ale na mňa to rozhodne nefungovalo (a keď tak prezerám ostatné hodnotenia a komenty, tak ani na iných). Už som veru videl X oveľa lepších politických satír, ktoré síce miestami pôsobili tiež absurdne, ale toto bolo žiaľ už za hranicou. Celé to ako tak zachraňovalo aspoň herecké obsadenie na čele so šarmantnou Jessicou Biel, no a občasný humor na odľahčenie (bohužiaľ, naozaj len občasný). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ono to nie je dobre ani ako oddychovka, tempo a kulisy priserne ... normalne mi Jake Gyllenhaal nevadi, tu bol ale odporny a priserny. Sa cudujem Beverly D´Angelo /Blazniva dovolena 1983, Blazniva dovolena v Evrope 1985, Vanocni Prazdniny 1989/ ze sa tam vobec ukazala : 15 % ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, ptákovina , která se hrdě řadí ke všem mejm odpadama označenejm filmům. Herci přehrávaj, pitvořej se, kecaj politikou načichlý kidy. A já u toho blil. Velká kravina. 0%. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Takový to, když točíte politickou satiru a postprodukce vám ji sestříhá na romantickou komedii... Tohle asi mohl být dobrý film ve stylu Wese Andersona, ale bohužel. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím, že tuhle nevtipnou grotesku natočil David O. Russell. Jediné nad čím se lze trošku pobavit je pitvoření se Jakea Gyllenhalla, který zde hraje opravdu zvláštní postavičku. No, nejen on šlápl s tímhle filmem hodně vedle. Opravdu hrubě nedoporučuji. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

David O. Russell režie a Jake Gyllenhaal v hlavní roli, to přece nemohlo dopadnout špatně. A taky že to špatně nedopadlo, ono to totiž dopadlo hrůzostrašně! Ty vole, to při tom natáčení všichni šňupali lajny kokeše po kilech, ne? Accidental Love je totální úlet, ale v tom nejhorším slova smyslu. Především tedy veškeré postavy se tu chovají jako naprostí dementi, a to dementy urážím. A když si vzpomenu na výkony všech herců, a že se tu vyskytuje docela slušný seznam známých jmen, tak mi hlava už vůbec nebere, co to mělo jako být. Hlavně ten Gyllenhaal tu hraje ale tak katastrofálně, že imbecilnější výkon snad ani nepamatuji, a to ho mám jinak mezi TOP nedotknutelnými herci, takže opakuji, nechápu, jak se tohoto hnoje mohl zúčastnit a předvádět to, co tam předváděl. A zápletka? Jako vážně? Která hlava tohle zplodila, tak by měla okamžitě dostat doživotní zákaz se podílet na jakémkoliv dalším filmu, to je fakt odpor. To měla být jako politická satira? Nebo snad odlehčená, ovšem cílená propaganda jistých angažovaných jedinců? Ať tak, či tak, nefunguje to nijak, na komedii to není absolutně vtipné, na romantiku to je zcela nepůsobivé, dramatické momenty jsou snad až urážlivé, emoce úplně mimo, prostě jedna obrovská hrůza. Accidental Love je zkrátka opravdu nevídaná kokotina, nesnesitelně tupá a otravná podívaná, ze které jsem upřímně zhnusen! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

První půlka otřesná, ale pak se to přece jenom trochu rozjelo. Tohle byl ale podle mě skrz na skrz politickej film a myslel bych si, že všichni, kdo v tom hráli, upřímně fandí demokratům a účast v téhle taškařici brali jako svoji občanskou povinnost. (Cvičně jsem si googlil obrázky k výrazům Gyllenhaal democrats a ejhle- bingo!). Protože jinak to bylo dílem PR ve prospěch kontroverzní Medicare, asi jako kdyby si chtěl Babiš nechat natočit srdceryvnej biják o registračních pokladnách. Po pravdě jsem to měl svým oblíbencům Marsdenovi a Gyllenhaalovi nejprve za zlé, že do něčeho takového šli, ale pak jsem pochopil, že to spíš svědčí o jejich odvaze vyjádřit veřejně vlastní názor (získat moc nemohou, ztratit by toho naopak mohli poměrně dost). Je mi ale jasný, že průměrný divák ve střední Evropě se chce u komedie hlavně dobře bavit, tyhle širší souvislosti většina lidí neřeší. A tuhle větší část nezasvěceného, neinformovaného publika to muselo zklamat, čemuž taky odpovídá ten tristní ČSFD výsledek. Pokud mají Státy svůj podobný server (tím nemyslím mezinárodní IMDB), tak by si tam tohle angažovaný kino pro chudinu mohlo statisticky vést mnohem lépe. ()

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Je potřeba vědět, že Accidental Love sice točil Russel, ale výsledný sestřih není jeho dílem a není ani jeho filmem. Je podepsán psuednymním Stephenem Greenem, což je myslím novodobá obdoba proslulého Alana Smitheeho. Accidental Love jsou trosky filmu, který Russel pod názvem Nailed začal točit asi před deseti lety než se celá produkce rozpadla (vše dohledatelné na netu) a režisér z filmu kvůli nezplaceným honorářům odešel. V roce 2015 někdo zřejmě rozhodl, že ten film slepí dohromady. Asi pod dojmem aktuální Russelovy konjunktury. A jako slepenec film taky působí. Některé záběry budí dojem, že pochází ze zkušebních jetí, kdy hlavní kamera odpočívala - nesedí k sobě, je to všechno nějak nepřirozeně rychlé, herci nejsou moc sladění ve stylizaci, kruciální záběr filmu s hřebíkem neexistuje. Dávám tři hvězdičky, protože jsem Russelův fanda a film obshuje pár geniálních scén, např. workshop o nalézání mužské citlivosti (je třeba sebrat koule) anebo instruktážní film skautek. Mám pro filmy-trosky slabost (Pasažérka, Na stříbrném glóbu apod.) ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Opravdu? Nevím, co tím chtěl básník David říci, ale tohle se hrubě nepovedlo. Což bych teda od tak uznávaného režiséra nečekal. Jestli to měla být nějaká satira na Washington, americký kongres či dávání peněz raději na zbrojení než do zdravotnictví a jiných sociálních věcí, nevím, asi ano, ale za celý film jsem se ani jednou nezasmál. Přitom herecké obsazení slibovalo hodně. Škoda promarněné šance. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Další propadák roku,když nepočítám české filmy ,tak po filmu divoká dvojka další brak do filmové historie. 20% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

David O. Russell tento film kdysi natočil, aby jej následně ztratil a za přispění mnoha pracovitých a hodných lidí jej znovu uvedl. Bez pompy a slávy a pouze ve stínu svého aktuálního filmu Joy, ale já si k němu přesto cestu našel. A přestože to není žádný extra velký skvost, tak je to docela milá přitroublá komedie, kterých je sice hodně, ale téměř vždy potěší. Accidental Love má totiž spoustu trumfů. Stádo politicky aktivních skautek, Jakea jako mladého kongresmana, Jessicu jako nevypočitatelnou a sympatickou dívku s hřebíkem v hlavě, slizskýho a vypočítavýho policajta, Kanyeho, Slim Shadyho, vyhřezlý anál i stopořeného kněze. Gosh. ()

rigby odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina. Tak strašná, že dívat se na to připomíná mučení. A diváci by se mučit neměli. ()

Reklama

Reklama