Reklama

Reklama

Ve Stínu

(amatérský film)
Horor / Mysteriózní
Česko, 2010, 25 min

Režie:

Tomáš Krajča

Obsahy(1)

Anna je na první pohled úplně obyčejná dívka která žije se svými rodiči. Však něco s ní není v pořádku. Pronásledují ji noční můry a každá je horší než ta předchozí. V bizardních snech se jí zjevuje muž. Však už nezůstává jen ve snech. Muž se jí začíná zjevovat aj při bdění. Kdo to je? Proč se jí zjevuje? A co Anna skrývá?‌ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ta zápletka, pravda, není nejoriginálnější, ale jinak mě snímek vcelku potěšil. Jak velmi sympatickou hlavní hrdinkou (ani nikoho nemíním přesvědčovat, že to opravdu není jen proto, že větší půlku filmu hraje jen v tílku a roztomilých kalhotkách), tak dalším důkazem, že k odvyprávění příběhu a navození velmi slušné atmosféry stačí jen vyprávět obrazem. Např. z rukou v parku na mě dýchl duch starých československých hororizujících pohádek (což vnímejte veskrze pozitivně). Ano, mluvené slovo je často prokletím amatérského filmu a je fajn, když se na to amatérský filmař vykašle a vypráví jen obrazem. Může to být potom tak povedené, jako zde. Protože ono se ve filmu nakonec promluví, a když se tak stane, je to nejhorší část filmu, kterou já bych velmi ochotně vystřihl. A ještě jedno ano, celé to jede v takové té osvědčené jistotě, ale asi každému je jasné, že se začínající amatérský filmař nebude hned pouštět do mrtvol vylézajících z obrazovky nebo kabelek - jo, mám rád asijskou horrorovou tvorbu (a občas jsem cítil, jakoby tvůrce taky) - a zrovna, když mě napadla tahle myšlenka, tak bum, a Krajča mě velmi mile překvapil. Možná, možná to mohlo být trošku kratší. 3,5* ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No Ty vole !!!!! .... Jako za mě fakt SUPR Samozřejmě mouchy se najdou, třeba to, že vlastně nechápu, vo co tam jde, holka pobíhá semo tamo ... ale na to sere pes, protože jak způsob vyvolání strachu, LEKAČKY (!!!), tak exploatační krvavá scéna jsou prostě na amatérskej flick úúúžasný!!! Já se u toho 3 x lekl mnohem víc než u USA majnstreamovejch duchařin !! Ta ovlivnitelnost Evil Dead 1 je tam opět znát, ale mě se to osobně třeba hrozně líbí ... Jako Tomáši, podle mě jsi fakt TALENT!! Fakt jo ... a to lidem jak všichni ví, nelezu do prdele, nemám proč, nemám důvod ... Kamera super, ozvučení super ... no a "hlavní hrdinka" .. s tou sem měl trochu "problémy", protože je to vyloženě můj typ a "rozrušovala" mne od sledování filmu jako celku ... Ale to je můj problém ... Klidně bych tomu dal 5/5, ale za ty mírný chyby, nedotaženosti a to, že jsem přesvědčenej, že jsi schopen ze sebe vydat ještě mnohem víc, to krouhnu na 4/5 ... Osobně se mi to líbilo jako prase a jsem rád, že mě na to Stobard upozornil ... jak jsem už psal, JEN TAK DÁL !!! ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Krajčův snímek je skrz naskrz amaťák jak Brno. Připomíná filmy, které se točily na koleni už několik let před ním. Je ryze syrový, prostý a atmosféru navozuje velice ztěžka, jaksi těžkopádně. Přesto, a právě proto, jsem několikrát zažil příšerné mrazení, jako lze zažít jen u špičkových duchařin, musím tedy bez skrupulí zvednou celkové hodnocení drze nahoru. A musím také říct, že velký podíl na tom měla i docela sympatická (ne)herečka. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

No, vida! Hororový příběh filmového nadšence Tomáše Krajči je pro mě důkazem, že k natočení podařeného kraťasu ani studovat filmovou školu není třeba. Příjemné překvapení. Zhlédnuto 11.12. v kině Květen v Malenovicích. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jestliže je tohle debut absolutního amatéra (tím myslím amatéra bez jakéhokoliv napojení na filmařinu a bez vystudované filmové školy. Zdravíme Chozeho) pak je to debut velmi povedený, je v něm pár záběrů, které jsou skvěle vymyšlené a velmi dobře natočené (i já teď mluvím o scéně "ruce v parku" u které mám jedinou výtku a to že si autor nepohlídal čistotu záběru a ve snově éterickém prostředí mu stojí poměrně ohyzdný sloup veřejného osvětlení, ale to fakt jen detail). Jenže to bohužel trpí hromadou problému, například když promluví (naštěstí jen jednou) hlavní hrdinka, dostaví se místo zamýšleného napětí jen nutkání začít se hrozně smát. A takových věcí je tam víc, bohužel, atmosféru snímku se tak daří držet jen v polovině natahované stopáže. Jako prvotina autora neznalého užití filmařských postupů v praxi je to velmi dobré, ale to z průměru vesmírnou vydru s chapadly nevykouzlí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film se namísto původně plánovaných osmi natáčel jen pět dní a zahrálo si v něm 27 komparzistů. Premiéra se konala 11. prosince 2010 a zúčastnilo se jí 208 diváků. Snímek stál 20 tisíc korun, na premiéře se polovina této částky vybrala z dobrovolného vstupného. (Wolfíček)

Reklama

Reklama