Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian (Mark Ruffalo) a Paulie (Na Cenu Akademie® nominovaný Ethan Hawke – Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Training Day, 2001) jsou dva celoživotní přátelé, kteří vyrůstali jako bratři v drsných ulicích jižního Bostonu. Začínali jako pouliční násilníci, ke rvačkám se brzy přidaly drobné krádeže a přestupky, které byly časem větší, až se oba dostali do sféry vlivu bosse kriminálního podsvětí Pata Kellyho (Brian Goodman). Nyní Briana stále více ničí závislost na drogách i různé 'kšefty' a své věrné ženě (Amanda Peet) a jejich dvěma synům připravuje jedno zklamání za druhým. Rozpolcení mezi touhou být dobrým manželem a lákadlem snadného výdělku nakonec Briana donutí k nejtěžšímu rozhodnutí jeho života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Opäť raz dementný preklad, ktorý ma skoro odlákal od toho, aby som preskúmal svoju šálku čaju. Celkom mi ten film pripomínal Štyroch bratov. Asi viac tým prostredím ako príbehom, ale príbeh nie je tiež na zahodenie. Celkom fajn jednohubka na nočnú hodinu. Chýbalo viac napätia a uveriteľnejšie herecké výkony s výnimkou Amandy a Ethana. Neurazí, za vzhliadnutie stojí. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Podobných žánroviek je naozaj dosť, no ja som vždy rád, keď narazím na ďalšiu z nich. Ide o príbehy z drsného prostredia pouličných kriminálnikov, ktorí ale nie sú bez duše a tak sa dennodenne trápia (možnými) následkami svojich činov. Tento je síce kvalitne obsadený, ale aj takých je nemálo. Zásadný problém vidím jedine v tom, že sa do tých 100 minút snaží vtesnať príliš veľa udalostí a musí preto robiť unáhlené skoky v čase. Hudba tohto pre mňa neznámeho skladateľa a debutantská réžia, si však jednoznačne pozornosť zaslúžia. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

No jak už sem psal včera jinde,žánr krimi mě baví.A bavil mě i tenhle příběh dvou zlodějíčků podle skutečnosti.Škoda jen celkem průměrné režie.To mi ale zase vynahradilo obsazení Marka Ruffalla,který je mi hrozně sympatický a tak sem ani nemohl jinak než jeho postavě držet palce.Taky si nepamatuju,že by to kdy tak slušelo Amandě Peet.Mmm....Ani chvilku sem se nenudil a příběh se mi líbil. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky natoceny pribeh. Co sa vlastne cudujem, ked ho napisal sam zivot, vsak? Musim pochvalit herecke obsadenie, peknu kameru a hlavne mam slabost pre old school "kriminalno-mafianske" filmiky, ala Sopranovci :) V tomto filme s tymi zlymi sympatizujete, aj ked vam moralny imperativ non stop tuka v hlave a varuje vas: Toto su ti zli, Toto su ti zli... Ale pre mna na konci vyhral aspon jeden a drzala som mu palce. Vyborne... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když něco píše život, na plátně je to vesměs pokaždé znát. Divím se, že mi něco takového tak dlouho unikalo. Paulie a Brian jsou přátelé od dětství. Neměli to snadné, nicméně vidina každodenní těžké šichty není nic pro ně. Menšími krádeže a podvody se vypracovali v poměrně obávané chlapíky, kteří se nebojí vytáhnout bouchačku nebo někde vzadu v hlavě pomýšlet na obrněné auto s penězi. Tvůrce víc zajímá život Briana Marka Ruffala, který pendluje mezi manželkou a dvěma syny, bary a feťáckými doupěti. A když se to pokazí, tak i vězeňskou celou. Soustředěné drama s výbornými hereckými výkony (Ethan Hawke je zrovna tak velmi dobrý) na všech frontách upozorňuje na lidské slabiny, nad kterými se obtížně vítězí. Prostě to zoufalství a snaha někam patřit jsou vepsané v osudech celých rodin, ve výsledku to má výbornou atmosféru a ukazuje Ameriku jako zemi tvrdé dřiny i iluze amerického snu. Tvůrci si pro nás nepřichystali žádné dějové kolotoče, žádné šokující konce, žádnou hru s divákem. Prostě na stůl vyskládali karty, které se milovníkům atmosférických dramat ze života musejí líbit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Motivem filmu a základem příběhu jsou zážitky režiséra Briana Goodmana z poloviny 90. let. (oje)

Reklama

Reklama