Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian (Mark Ruffalo) a Paulie (Na Cenu Akademie® nominovaný Ethan Hawke – Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Training Day, 2001) jsou dva celoživotní přátelé, kteří vyrůstali jako bratři v drsných ulicích jižního Bostonu. Začínali jako pouliční násilníci, ke rvačkám se brzy přidaly drobné krádeže a přestupky, které byly časem větší, až se oba dostali do sféry vlivu bosse kriminálního podsvětí Pata Kellyho (Brian Goodman). Nyní Briana stále více ničí závislost na drogách i různé 'kšefty' a své věrné ženě (Amanda Peet) a jejich dvěma synům připravuje jedno zklamání za druhým. Rozpolcení mezi touhou být dobrým manželem a lákadlem snadného výdělku nakonec Briana donutí k nejtěžšímu rozhodnutí jeho života. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (56)

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi realisticky natoceny pribeh. Co sa vlastne cudujem, ked ho napisal sam zivot, vsak? Musim pochvalit herecke obsadenie, peknu kameru a hlavne mam slabost pre old school "kriminalno-mafianske" filmiky, ala Sopranovci :) V tomto filme s tymi zlymi sympatizujete, aj ked vam moralny imperativ non stop tuka v hlave a varuje vas: Toto su ti zli, Toto su ti zli... Ale pre mna na konci vyhral aspon jeden a drzala som mu palce. Vyborne... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Brian Goodman se stejně jako Olivier Marchal (Válka policajtů, MR 73) rozhodl točit o prostředí, které dobře zná a čerpat z vlastních zkušeností. Narozdíl od francouzského kolegy mu ale shází talent i píle a tak je biografie dvou nicotných gangsterů jen další z řady nevyčnívajících krimi bez pořádné režie a kupodivu ne moc dobrých hereckých výkonů. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek čaje. Stejně jako u Powder Blue se mi líbí jednoduchost a realističnost příběhu - v tomhle případě jde dokonce o příběh podle skutečné události. Neřeší se tu nějaké scifi ptákoviny, ale opravdové životní situace, které s sebou hold někdy přinesou pěkný trable. Jak je tady jasně vidět, k natočení vynikajícího filmu nepotřebujete speciální efekty a bůh ví co ještě.. Stačí prostý příběh ze života, jednoduchá melodie, výtečná úvodní dvojice ( jakou bezpochyby Ethan Hawke a Mark Ruffalo vytvořili ) a dostanete všedně nevšední zážitek, jakým pro mě tenhle film určitě byl... 90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když něco píše život, na plátně je to vesměs pokaždé znát. Divím se, že mi něco takového tak dlouho unikalo. Paulie a Brian jsou přátelé od dětství. Neměli to snadné, nicméně vidina každodenní těžké šichty není nic pro ně. Menšími krádeže a podvody se vypracovali v poměrně obávané chlapíky, kteří se nebojí vytáhnout bouchačku nebo někde vzadu v hlavě pomýšlet na obrněné auto s penězi. Tvůrce víc zajímá život Briana Marka Ruffala, který pendluje mezi manželkou a dvěma syny, bary a feťáckými doupěti. A když se to pokazí, tak i vězeňskou celou. Soustředěné drama s výbornými hereckými výkony (Ethan Hawke je zrovna tak velmi dobrý) na všech frontách upozorňuje na lidské slabiny, nad kterými se obtížně vítězí. Prostě to zoufalství a snaha někam patřit jsou vepsané v osudech celých rodin, ve výsledku to má výbornou atmosféru a ukazuje Ameriku jako zemi tvrdé dřiny i iluze amerického snu. Tvůrci si pro nás nepřichystali žádné dějové kolotoče, žádné šokující konce, žádnou hru s divákem. Prostě na stůl vyskládali karty, které se milovníkům atmosférických dramat ze života musejí líbit. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dvaja mladíci urobia pár vykrádačiek a tu zrazu: ' buch, buch ' a " 15 years later " . A to už následuje potom rýchlo pekne za sebou: rýchly cash, nejaký ten koks, trochu rozšafnosti s mladými kočkami - no mafiánsky štandart, ktorého konsekvencie vedú do väzenia. Prišlo mi to veľmi plytké. Vôbec som sa necítil byť súčasťou tohto príbehu. Skôr som bol nezaujatým pozorovateľom. Nestrhlo ma ani puto priateľstva dvoch hlavných hrdinov - Briana ( Mark Ruffalo ) a Paula ( Ethan Hawke ), pretože som ho nemal šancu ani na okamih pocítiť. No a záverečná scéna, ked Brian je na zápase svojho syna Seana ako už konvertovaný, poriadny otec rodiny, mi prišla ako vyumelkovane stupídny ' happy end ' . No a potom som si uvedomil, že to malo byť podľa skutočného príbehu a zrazu mi prišlo ľúto celého filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Silné herecké obsadenie tuctovej zápletky v priemernom spracovaní, pripomínalo mi to formou Hrdosť a slávu. Stvorené na sobotný večer niekedy o desiatej , keď sa vám nechce moc myslieť, ale chcete vidieť poriadny chlapský film. Rozhodne sa nejedná o stratu času. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Mafia z predmestia v menšom podaní... herecký koncert hlavných zúčastnených, skvelá hudobná vsuvka, pútavý príbeh a koniec koncov slušné prevedenie, ktoré na danú chvíľu pohltí... 7/10 ()

oje 

všechny recenze uživatele

Komorní drama s příjemnými hereckými výkony o životě dvou pouličních zlodějíčků, které by sneslo i o něco náročnější kritiku, může nechávat díky obsazení nabít dojmu ambiciózního filmu, ale blíží se spíše nezávislé srdcovce. Nosnou konstrukcí filmu tak není jako v klasických případech konkrétní zápletka, nýbrž lidsky odvyprávěný příběh, postupný vývoj charakterů a sonda do duše utrápených chlapů z ulice, které do loupeží nežene jen nerozvážnost, jako spíš problémy známé každému z nás. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Sympatický film o dvou bratrech na šikmé ploše. Casting je perfektni a hudba jakbysmet. Nemám prakticky co vytknout. Od tak nenápadného filmu jsem se dočkala moc příjemně strávených sta minut. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Podobných žánroviek je naozaj dosť, no ja som vždy rád, keď narazím na ďalšiu z nich. Ide o príbehy z drsného prostredia pouličných kriminálnikov, ktorí ale nie sú bez duše a tak sa dennodenne trápia (možnými) následkami svojich činov. Tento je síce kvalitne obsadený, ale aj takých je nemálo. Zásadný problém vidím jedine v tom, že sa do tých 100 minút snaží vtesnať príliš veľa udalostí a musí preto robiť unáhlené skoky v čase. Hudba tohto pre mňa neznámeho skladateľa a debutantská réžia, si však jednoznačne pozornosť zaslúžia. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně teda musím ocenit herecké výkony Ruffala a Ethana Hawka - jejich vzájemný vztah jako dvou gangsterských bratrů, projevené emoce i veškeré herectví okolo je zde na vysoké úrovni a není jim co vytknout. Problém je v tom zbytku, protože What Doesnt Kill You je sprostě obyčejný "výpravný" film o dvou random sourozencích pracujících pro gangstery a my 2 hodiny jen sledujeme jejich život. Celé je to strašně rozlítané a nekonzistentní, střihy působí zmatečně a skáče se z jedné scény na druhou v rámci sekund bez jakékoli návaznosti - zkrátka nám tvůrci předávají hromadu informací a dějství v omezené stopáži a celé to pak působí dost neosobně, neuceleně a nedává to divákovi čas najít si k postavám cestu skrze vlastní emoce. Díky tomu pak víceméně jen sledujeme děj, který se žene dopředu jak vlak, ale nedostáváme prostor na jakoukoli vlastní interakci s filmem a je to prostě bídná nuda. Nebrat. Druhá hvězda jen z úcty k hlavním hercům a jejich výkonu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prilis velka snaha autorov o civilnost vyustila bohuzial v nudu. Sledujeme jednu epizodku zo zivota malych gangsterov za druhou, ale napätie je minimalne a cele to pôsobi velmi stereotypne. Keby mal film o polhodinu viac alebo menej vysledok by bol rovnaky. Divak nema sancu vcitit sa do postav a ani slusne herecke obsadenie filmu nepomôze. 4/10. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Vôbec ma nezabilo pozerať hodinu a pol na Marka hoci tu bol viac (menej) divný _)) - pozitívne alebo negatívne (divný) na to si prosím poďte prísť sami. Inak ako vodová zmrzlina... Z veľa vody a občas ma fakt poteší ale... väčšinou vyhľadávam iné. Ano a hudba bola dobrá. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že takových filmů s podobným námětem a ne zrovna podle skutečných událostí už tady bylo. Tady trochu zamrzí, že autoři nevěděli čemu dát přednost - zda psychologickému dramatu nebo akční gangsterce. Výsledný dojem ale zachraňuje výborné herecké obsazení ústředních rolí bratrů na šikmé ploše. Mark Ruffalo a Ethan Hawke svými civilními výkony jsou hodně uvěřitelní. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zase driapu. Postávajú, pokladničky smutno visia na krkoch, valia na človeka psie oči a driapu. Pri slove „prispejte“ odskakujem ako od Ukrajinca. Čo nie je na mne vidieť, že mám vo vrecku posledných päť libier šterlingov a že sa za mnou ťahá kŕdeľ nezaplatených splátok za toaletný papier a ponorku? Navyše je sychravo, mrholí a v takomto nečase musím potom obchádzať každú stojacu osobu na ulici, či už fajčí alebo nie. Automat v Tatrabande sa mi zveril, že požadovaná transakcia bola zamietnutá a že sa mám obrátiť na toho dementa, čo mi kartu vydal. Obrátim sa radšej na predajcu pančúch, v nestráženej chvíli potiahnem synovi pištolku na guličky, napíšem na ňu žltou fixkou veľkým tlačeným „ŽE DEVINA“ a tiež sa poobzerám po nejakom aute s hotovosťou, nech prispeje. Ak ma nechytia, prispejem tiež, aj sociálnym prípadom s husľami. Zatiaľ môžem prispieť len štvorkou tejto skutočnej udalosti. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je velká hromada podobně laděnejch snímků,a pokud to není prošpikovaný nějakou akcí,tak to bejvá dost nuda.Moje pozornost jen pro Hawka a Ruffala.Jinak průměr.50%. ()

Reklama

Reklama