Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Didier Travolta – 40 let, bytem Le Havre, čtvrť Grand Large (žije u své matky), zadlužený až po uši. Didier obdrží dopis od svého 8letého syna Briana, který žije s matkou v Anglii, že by k němu chtěl přijet na prázdniny. Šance, jak synovi dokázat, že za něco stojí. To ale znamená prázdniny mimo doky a přístav, prázdniny, na které syn nikdy nezapomene… A to chce peníze. Stírání losů jaksi nefunguje. Ale přijde zázrak. Legendární Jean-François Jackson znovu otvírá noční klub Gin Fizz, aby opět rozpumpoval srdce Havre v rytmu disko. Obnoví také soutěže v tanci dnes však s modernějším názvem: Akademie Gin Fizz. A hlavní výhrou je dvoutýdenní cesta pro dvě osoby do země klokanů – Austrálie. Didier Travolta se rozhodne znovu sestavit své trio tanečníků, legendu 80. letech: Bee Kings. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Francouzský Dominique Abel hraje v pohodových filmech, i když Emmanuelle Béart tou Fionu Gordon tak úplně nebyla. Michel Legrand se tentokrát příliš neunavil, většinu hudebního doprovodu obstaraly osmdesátkové šlágry. A koukám, že mám velké štěstí, protože mně Dubosc sympatický je, takže jsem si mohla film užít se vším všudy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fabien Onteniente je takový režisér pohodiček, který teď vyhledávám, navíc tady se mu kromě jeho dvorního herce Franck Dubosce sešla velmi hvězdná partička Emmanuelle Béart a Gérard Depardieu a na ty je prostě radost se dívat kdekoli a kdykoli. Nic jinýho než slušnej oddecháč film není, ale je to opravdu mile stravený čas a pořádný odfrk s tímhle bijasem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělá taneční hudba - disco jede :-) U filmu jsem relaxoval, hezké barvy a zvuk....... Mám pouze jednu připomínku : vyměnil bych herce jménem : Franck Dubosc - protože to je už stará vražda! A svým ksichtem film znepříjemňoval! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím se programově popadat za břicho jenom proto, že se tři čtyřicátníci (nezaměstnaný, odborář a podpantoflák) navléknou do blyštivých kostýmů a začnou roztáčet své discomlýnky. Na druhou stranu ani neumím zastírat, že mne přitom cosi nutilo k přiblblému úsměvu. To cosi patrně byla učitelka France a ten úsměv mohla vyvolat třeba představa soukromých lekcí, ale nechme to tak, že za to může film. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Špatná francouzská komedie, která rozhodně potěší fanoušky disca, soundtrack obsahuje dost kvalitních disco hitů, ale po dějové stránce je to bída a dívat se na postarší chlápky, jak se svíjejí v rytmu není taky zrovna příjemné. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ani vo sne by mi nenapadlo, že môj tisíci ohodnotený film bude film o chlapíkoch s napasovanými gulami v tesných rifliach a do toho budú hrať najväčšie sračky od Bee Gees! Dávam dve a môžu byť radi, bo jediné, na čo sa dalo pozerať, bola nádherná a pôvabná tvár Emmanuelle Béart! ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná kravina! Francouzký film mám rád, ale tady tohle je vážně úlet. Disco je pouze trapná komedie u které se člověk ani nezasměje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nápis na obale slibuje francouzskou Horečku sobotní noci. Nu, tak tančí se tu, nějaké příběhové paralely bychom také nešli, ale až tak žhavé to skutečně není. Didier je francouzský looser, něco přes třicet let stár, bez práce, zadlužený, otec syna Bena, který žije ve Velké Británii s matkou, a kterého by moc rád viděl. Kdysi byl Didier leaderem skupiny Bee Kings, ale od doby, co umřel kapelník Boney M. nechce mít s diskem nic společného. Až se objeví tlustý Depardieu, taneční který ho přemluví k účasti na taneční soutěži, kde výhrou je cesta do Austrálie. Tam by se Didier teoreticky mohl se svým synem Benem setkat, a tak do toho jde naplno - včetně pomády... Jeho upřený modrý pohled si v mnohém nezadá - tedy nemá zadat - s Travoltovým. Není to až tak špatné, jak to vypadá. Některé scény a výjevy jsou sice skutečně přehnané a klišovité až hanba, jiné však nepostrádají punc jako by 70. let i reálií. Když dojde na city, je to podobné - chvíli realistické, a za chvíli buď červenoknihovnové, či přehnané. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s mnoha přidanými hodnotami. První - Emanuelle Béart, jenže to je přidaná hodnota u každého filmu, ve kterém se objeví. Druhá - výborně zvolené písničky, staré diskotékové šlágry. Třetí - pár opravdu povedených hlášek. Čtvrtá - umění Francouzů (podobně jako Češi) střílet si sami ze sebe prostřednictvím zápletky se stávkou v přístavu. Pátá - Gérard Dépardieu v roli zkrachovalého cirkusáka je fakt skvělý. Šestá - Frank Dubosc, ačkoli mi není příliš sympatický, se mi do téhle role ideálně hodil, výborně doplňován Samuelem Le Bihanem. Sedmá - proč by se musely všechny komedie s hudebním nádechem odehrávat jen v atraktivním prostředí Saint-Tropez, Cannes, Fréjus apod.? Velká pochvala pro tvůrce za Le Havre, průmyslové, nijak opěvované město, ve kterém však žije spousta lidí, kteří se také chtějí bavit! Osmá - z Disca čiší dobrá nálada, nemohu si pomoci. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Diskotékové mlýnky melou v rytmu hitů 70. a 80. let a představují to, co je současná francouzská komedie. Moc se nezasmějete, ale je to pohodové asi hlavně díky hudební složce. Franck Dubosc hraje ty loosery dobře, Emmanuelle Béart, Gérard Depardieu jsou další plus. Vlastně je to celé lepší než se dalo podle názvu čekat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Život sa žije v každom veku, tým, alebo oným spôsobom. Priority sa väčšinou menia, ale nie všetky. Ako zachrániť česť a dosiahnuť to, aby mal potomok tie najkrajšie prázdniny, aj keď ste nemajetný. Mať nezištných kámošov a talent na disco tanec. Síce neohrabaný, ale príťažlivý. Veľmi sa na tom nezasmejete, ako na starých frankovských komédiách, ale je z toho cítiť pohodu a radosť. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Jedno se tvůrcům musí nechat, vybrali do filmu dobré písničky. To je ale asi tak všechno za co můžu chválit... Čekala jsem totiž trochu větší jízdu, když už to má to disco přímo v názvu. Pár dobrých scén tady bylo, ale střídaly to docela nudné epizodky, takže jsou to takové slabší tři hvězdičky. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Kdybychom byli pořád šťastní, zapomněli bychom, co vlastně štěstí je.” - Režisér Fabien Onteniente se ve svém snímku Disco pokusil o takové nostalgické ohlédnutí za legendárním americkým muzikálem Horečka sobotní noci. Děj filmu se sice dá snadno předvídat, ale kdo si chce udělat výlet do světa diskoték 70. a 80. let, určitě si přijde na své. Já jsem se tedy po většinu času docela příjemně bavila. Nehledě na to, že bylo fajn si zase jednou zavzpomínat na šílené taneční kreace, které v tehdejší době frčely. (65%) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Ani skvělý soundtrack a pár vtipných momentů nezachrání jinak dost nudný snímek s přislizlým představitelem v hlavní roli. ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Myslel so si ze to bude o nieco lepsie , ale zas az tak zle to nebolo a dalo sa to bez problemov dopozerat . Ale urcite viem ze druhe zhliadnutie nehrozi ()

Reklama

Reklama