Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ZLODEJ NAJCENNEJŠÍCH POKLADOV* Výborne navodená atmosféra tajomstva hneď od začiatku - a nenechá vás vydýchnuť až do konca. Film plynie pomaly, no nenudí (akurát niekde v strede akoby sa nevedel vymotať z jedného miesta). Vo filme nie je nič isté: skutočný charakter niektorých postáv sa mení a netušíme (ale dúfame), či stratený syn je stále nažive. Nádherná hudba ladí s celkovým charakterom filmu; je smutná, emotívna a znásobuje celkový pocit zúfalstva nesúceho sa filmom. V malej ale podstatnej úlohe sa tu objavuje aj James Van Der Beek, ktorého poznáte ako hlavného hrdinu zo seriálu Dawsonov svet. Verdikt v 1 vete: Veľmi smutný film o beznádeji a pátraní po stratenom synovi a neočakávanej pravde. 18.08.2010 ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Škoda režie, která je poměrně mdlá v těch zásadních momentech. Příběh má totiž Stolen velmi silný v základu, probíhající vyšetřování, k tomu průběžně vykládaná linie z konce 50. let, jde velmi pěkně. Film dokáže vtáhnout diváka, ale nedokáže to dotáhnout do konce (hlavní záporák je divně pitomý) a příběhové s emocionálním "vyvrcholením" jsou jako z reklamy Alzy. Škoda toho, stačilo málo a mohlo to být o stupeň výš. Každopádně pokud vám jde čistě o žánrovku, tak se to určitě dá. 60% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film asi nepřináší na pole krimi nic nového. Celou dobu jsem měl pocit, že jsem něco podobného viděl. Je jasné, že filmů o sériových vrazích jsou tuny, když se ztratí děti místo ženských, taky to asi není nic nového pod sluncem. Pomalé tempo, retrospektivní styl vyprávění, předvídatelný koec, přes všechny obyčejnosti mne film nenudil. Detektiv pátrající po zmizelém synovi musí sáhnout hluboko do minulosti, aby vyřešil i svůj vlastní případ. 70% ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

Tolik bolesti a beznaděje v jednom filmu, to je na jednoho diváka trochu moc. Tvůrcům se dokonale podařilo zpracovat prolínání obou časových rovin, působilo to nenásilně, a přirozeně. Je hrozné přijít o dítě, a oba hlavní představitelé, svou roli zahráli bravurně. Málokdy u filmů brečím, ale tady jsem měla párkrát na krajíčku. Nedokážu pochopit, jak si někdo vlastní zločin dokáže zdůvodnit tak, že vlastně pomáhá, že činí dobro. Tohle byl jeden z mála filmů, který ve mně něco zanechal. Ještě něco málo k obrazové stránce - práce s kamerou, hudba, všechno bylo v dokonalém souladu. Jediné, co mi přišlo nepřirozené, že zápornou postavu, která se objevila po x letech, hrál původní herec, kterého namaskovali tak, že to působilo až groteskně, určitě by bylo vhodnější obsadit věkově odpovídajícího herce, který by byl původnímu alespoň trochu podobný. Ale rozhodně mi to celkový dojem z filmu nepokazilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ten film je bohužel po právu lehce opomíjený a tak trochu na druhé koleji oproti provařeným áčkovým klasikám Zmizení, či Mystic River. Všechno je to o záhadné vraždě, či hledání oběti a zároveň vraha v přítomném čase. Stolen je však v přítomném čase pouze tak 10 procent a zbytek jsou flashbacky. Z příběhu se nedozvíme, zda si syna hlavního hrdiny vybral vrah záměrně aby testoval jeho schopnosti policisty, či nechtěnou náhodou, avšak právě díky pátrání postupně střípky identity vraha odkrývají mnohem komplexnější a širší příběh, než se na první pohled zdá. Na základě tohoto faktu by měl mít snímek alespoň 120-130 minut, aby mohly vyniknout všechny postavy, protože jich je tam požehnaně. Takhle se to bohužel daří jen těm nejhlavnějším a spousta odboček a vedlejších témat/motivů zůstava nedořečených, či velmi zkrácených. Celé to pohřbívá závěr, který by mohl být vyšponován do infarktu a místo toho je zkrácený na tříminutový rozhovor s jasným koncem. Strašná škoda práce střihačů a scénáristy, který si na konci filmu nasral do kalhot. Ten potenciál mrazivého krimi-dramatu tam byl a tyhle příběhy si najdou své diváky. Je to paráda i tak, už jen za tu docela sofistikovanou konstrukci příběhu, jejíž konec jsem chtěl prožívat ale mnohem déle a intenzivněji. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu bol názov The Boy in the Box. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama