Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Malé nenápadné kriminální drama se silným námětem. Alespoň pro rodiče. Dokonale navozená tíživá atmosféra deprese, kde detektiv v podání Jona Hamma stále věří, že nalezne svého před osmi lety ztraceného syna. Zajímavé zpracování, kde současnost se prolíná s osudem podobně zkoušeného muže ( Josh Lucas) spěje k nevyhnutelnému konci. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že tenhle film může obstát jako detektivka. Nekoná se žádné překvapení ani zvrat. O to zajímavější je to jako drama o ztrátě dítěte, se kterou se dva otcové a jedna matka nemohou po dlouhé roky vyrovnat. Mile mě překvapila Rhona Mitra, která mi tu byla nebývale sympatická (nepatří k mým oblíbencům) a její manžel Jon Hamm hrál rovněž dobře, obzvlášť se mi líbil krutými okolnostmi zmítaný Josh Lucas, s tím prostě nejde nesoucítit. Hodně smutný film. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Film, který nenudí, nadchne a dá vám do života zase otázku navíc. Skvěle zahrané komorní drama, která nám předhazuje dosti vypilované postavy, převraty v ději, a i na svoji jednoduchost zdařilou výpravu. Anderson dokazuje, že i bez tisíců vystřílených nábojů jde udělat akci bez akce, tudíž něco jako Ramba bez Stallona...Pro mě poměrně silný zážitek.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě natočené drama s perfektními hereckými výkony. Detektiv Adkins (Jon Hamm) už 8 let pohřešuje svého malého syna Tommyho. Je přesvědčen, že jeho syna před lety unesl muž s podivnou minulostí Bert Roggiani, aby se mu pomstil, ale nemá na to důkazy. Události se dají do pohybu když jednoho dne dělníci na stavbě objeví bednu s ostatky chlapce, který je asi tak ve věku detektivova syna, ale zpráva z patologie říká, že ostatky patří retardovanému chlapci a leželi tam 50 let. Stopy zločinu vedou až do roku 1958, kdy se dozvídáme více o mrtvém chlapci a jeho otci (Josh Lucas), který měl po smrti manželky jeho výchovu na starosti a potkal ho podobný osud jako detektiva. Tohle drama v mnoha ohledech překvapí předivem tajemna, počáteční spletitostí, ale současně ho Anders Anderson natočil velmi přehledně, jímavě, citlivě, ale i napínavě. Dvě dějové linie, současná a retrospektivní, které se navzájem prolínají si v ničem nepřekáží a mohlo by se zdát, že na diváka někde v závětří pokukuje promyšlená pointa, která se plně odhalí až v závěru filmu, ale její odhalení tvůrci zbytečně nenatahují a tak se jí dočkáme o něco dřív, ale není to ani tak pointa jako spíše odhalení vrahovi totožnosti. Herci, výprava, hudba, kamera a režie se sešli ve velmi konzistentním poměru, který divákovi vyloženě lahodí. Na debut velmi povedené a vyzrálé. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, který mě nesmírně překvapil svojí vysokou úrovní, dá se říct, že jde značně i o přesah do jiných žánrů. Snímku vůbec neškodí, že je postaven na hereckých výkonech ne příliš známých herců, nejvýraznější postavou se jeví James Van Der Beek. Potěšila mě rovněž minirole "Mika Nowicka". ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Pracovným označením filmu bol názov The Boy in the Box. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama