Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Recenze (78)

akisha 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že tenhle film může obstát jako detektivka. Nekoná se žádné překvapení ani zvrat. O to zajímavější je to jako drama o ztrátě dítěte, se kterou se dva otcové a jedna matka nemohou po dlouhé roky vyrovnat. Mile mě překvapila Rhona Mitra, která mi tu byla nebývale sympatická (nepatří k mým oblíbencům) a její manžel Jon Hamm hrál rovněž dobře, obzvlášť se mi líbil krutými okolnostmi zmítaný Josh Lucas, s tím prostě nejde nesoucítit. Hodně smutný film. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosferická kriminálka, která kromě zajímavého příběhu nabízí i skvělé herecké výkony všech zúčastněných, v čele s Jonem Hammem. Neprávem opomíjený snímek si divákovu pozornost rozhodně zaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Normální kriminálka natočená asi tak, jako když si pustíte Sběratelé kostí nebo jakoukoliv CSI kriminálku. O to horší, že ve filmu chybí nějaká pěkná baba, která by v tomto případě samotný příběh trošku postrčila. Teď to vypadá blbě, že film je vlastně hrozně smutná událost a já bych v něm radši viděl babu. Ale tak na co pak má člověk koukat... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi smutne, realne, drama presne na pochmurne sobotne odpoludnie. Strate vlastneho dietata sa nevyrovna ziadna ina bolest a dvaja hlavni hrdinovia tohto filmu o tom vedia svoje. Film sprevadza krasna, smutna hudba, ktora vyborne dokresluje celu atmosferu filmu. Pre mna rozhodne taky maly-velky snimok, ktory sa oplati vidiet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta jsem snil o chvíli, kdy konečně najdu svého syna. A až se tak stane…..sám nevím co bude potom..... Dva příběhy, střídající současnost a minulost, dva muži a dva ztracení chlapci. Smutné, ale filmařsky velice citlivě zvládnuté téma o ztrátě, která je navždy poznamenala, přesto, že jim v životě zůstalo ještě mnoho dobrého. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět hezky natočený smutný film. 2.) Přesvědčím se, že nevázaný sex je nebezpečný. 3.) Nejsem si jistý, jestli je lepší pohled na trápící se muže, nebo na Rozzlobený muže.com . PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stačí jen nepatrná chvilka, kdy si tatínkův Junior musí skočit na malou nebo pumpařovu starou a může to znamenat ztrátu těch nejbližších.. Nejen tím kostlivcem ve skříni (teda vlastně bedně) to připomíná epizodu Cold Case, byť se silným dosahem do přítomnosti a dobře vykreslenou tenzí mezi rodiči, co přišli o dítě. Dají se tomu vytknout nepovedené masky, ale stejně tak je potřeba vyzdvihnout dávkování sentimentu a smysl pro detail (v teplácích na běhání k nálezu těla, několikeré vyzvánění telefonu, než jej někdo vezme). Apropo, americké maloměsto, mizející děti, červený balónek - pro Jessicu Chastain To bylo znamení jak od Shyamalana.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Podařené drama, které umí vtáhnout. Příběh je temný, poměrně realistický a hlavně má skvělou myšlenku. Dvě linie, které od sebe dělí časová propast 50ti let se až neuvěřitělně slívají do sebe. Jsem opravdu spokojený. Víc těchle nenápadných malých klenotů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ten film je bohužel po právu lehce opomíjený a tak trochu na druhé koleji oproti provařeným áčkovým klasikám Zmizení, či Mystic River. Všechno je to o záhadné vraždě, či hledání oběti a zároveň vraha v přítomném čase. Stolen je však v přítomném čase pouze tak 10 procent a zbytek jsou flashbacky. Z příběhu se nedozvíme, zda si syna hlavního hrdiny vybral vrah záměrně aby testoval jeho schopnosti policisty, či nechtěnou náhodou, avšak právě díky pátrání postupně střípky identity vraha odkrývají mnohem komplexnější a širší příběh, než se na první pohled zdá. Na základě tohoto faktu by měl mít snímek alespoň 120-130 minut, aby mohly vyniknout všechny postavy, protože jich je tam požehnaně. Takhle se to bohužel daří jen těm nejhlavnějším a spousta odboček a vedlejších témat/motivů zůstava nedořečených, či velmi zkrácených. Celé to pohřbívá závěr, který by mohl být vyšponován do infarktu a místo toho je zkrácený na tříminutový rozhovor s jasným koncem. Strašná škoda práce střihačů a scénáristy, který si na konci filmu nasral do kalhot. Ten potenciál mrazivého krimi-dramatu tam byl a tyhle příběhy si najdou své diváky. Je to paráda i tak, už jen za tu docela sofistikovanou konstrukci příběhu, jejíž konec jsem chtěl prožívat ale mnohem déle a intenzivněji. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosférická kriminálka, která si jde svou cestou. Na filmy o únosech dětí mám teď v poslední době docela „štěstí“ (aktuálně třeba Zmizení, před časem překvapivě slušná Tísňová linka), tenhle je navíc ozvláštněný zajímavou časovou propastí. Debutující režisér Anders Anderson se výzvy nezalekl, navíc se mu na place sešli velmi slušní, respektive slušně hrající herci (Josh Lucas, Jon Hamm, Jimmy Bennett, James Van Der Beek, Jessica Chastain, Rhona Mitra). 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V deň osláv dňa nezávislosti sa detektívovi Tomovi stratí syn. Jeho telo sa nikdy nenašlo. Po niekoľkých rokoch je privolaný k prípadu objavenia pozostatkov kostry mužského pohlavia, ktoré popisom i vekom pripomínajú štruktúru tela jeho syna. Napriek tomu, že sa toto podozrenie vyvráti, zvláštnosťou celej veci je, že mŕtvola mala pri sebe dar, ktorý Tomov syn dostal v deň jeho zmiznutia. Podarí sa mu rozlúštiť túto záhadu a konečne tak vypátrať milovaného syna? Kriminálna dráma, ktorá vyobrazuje dva vzájomne sa prelínajúce príbehy, v dvoch odlišných dobách. Súvis je zrejmý a vďaka slušnému scenáru má film hlavu aj pätu. V určitom momente akoby však skĺzol na úroveň TV krimináliek. Neviem prečo som to tak pociťoval, ale zrejme to spravil ten nečakaný útlm deja vo chvíli kedy to človek očakával najmenej. Škoda, že režisér nepracoval viac s atmosférou. Záver taktiež nijak strhujúci. Mohla to byť pecka. Pri sledovaní tohto snímku nemáte čo stratiť. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Cold case ve filmu :-) Nápad dobrý, zpracování zajímavé, ale nevtáhlo mne to dostatečně, abych to přožíval. A s každou minutou navíc se z toho stávala nezáživná nuda. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrné kriminální drama. Rozhodně to mohlo být zajímavější a údernější, ale i tak jsem se bavil docela dobře, takže 3 hvězdy. 55% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci thriller. Nebudem sa tu rozpisovať o deji, pretože tento film by sa mal určite vidieť. Úplne výborný Josh Lucas patrí medzi obľúbených hercov. Vo filme sa prelína prítomnosť a minulosť, ktorá s hlavným hrdinom má jednu spoločnú vec a to stratu syna. Musím súhlasiť, že James Van Der Beek bol pre mňa veľkým prekvapením zistiť po rokoch, že v ňom skutočne drieme herec aj napriek jeho zúfalej nehereckej role. Milujem náročné, zložité filmy, zabruslenie do histórie, rozlúštenie v súčasnosti. Joshua ako vždy fantastický, James Van Der Beek taktiež - veľa filmov s ním nepoznám, ale tento je pre mňa zatiaľ jeho životným aj cez svoj štek. Pôsobivý film. Tu bolo dobre vymyslené to prepojenie s podobným, 50 rokov starým prípadom. Sú to vlastne dva príbehy v jednom. Veľmi emotívny film, ktorý sa tvorcom podarilo natočiť takým štýlom, že sa vám chce chvíľami aj plakať. ()

kyselina 

všechny recenze uživatele

Dva otcové, kterým někdo sebral syna. Jeden žije v současnosti, druhý v 50.letech. Oba chtějí zjistit pravdu a svého syna najít, živého nebo mrtvého. Velice zajímavé a chytlavé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Atmosferický, dojímavý krimi príbeh o dvoch nešťastných otcoch a ich dvoch synoch. Dej vás chytí za srdce už na začiatku a celú dobu nepustí. Skladá sa z dvoch dejových liniek, ktoré sa odohrávajú v dvoch časoch a kde spoločným prienikom je priestor, kde obaja otcovia prišli o synov. Miestami to pripomínalo seriál Odložený prípad alebo Kosti, ale toto bolo osobnejšie, atmosferickejšie a preto ma tento snímok zasiahol viac. Netreba opomenúť skvelé herecké výkony oboch otcov, pomerne neznámi herci, ale svoju prácu odviedli na jednotku. Chybou možno je, že sa so skvelého námetu a spracovania nevyťažilo viac. Stačilo sa so scenárom trocha viac vyhrať, spraviť ho zaujímavejším a ešte viac zatlačiť na emócie diváka. Ale aj tak som spokojný, rozhodne som dostal viac ako som čakal. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě natočené drama s perfektními hereckými výkony. Detektiv Adkins (Jon Hamm) už 8 let pohřešuje svého malého syna Tommyho. Je přesvědčen, že jeho syna před lety unesl muž s podivnou minulostí Bert Roggiani, aby se mu pomstil, ale nemá na to důkazy. Události se dají do pohybu když jednoho dne dělníci na stavbě objeví bednu s ostatky chlapce, který je asi tak ve věku detektivova syna, ale zpráva z patologie říká, že ostatky patří retardovanému chlapci a leželi tam 50 let. Stopy zločinu vedou až do roku 1958, kdy se dozvídáme více o mrtvém chlapci a jeho otci (Josh Lucas), který měl po smrti manželky jeho výchovu na starosti a potkal ho podobný osud jako detektiva. Tohle drama v mnoha ohledech překvapí předivem tajemna, počáteční spletitostí, ale současně ho Anders Anderson natočil velmi přehledně, jímavě, citlivě, ale i napínavě. Dvě dějové linie, současná a retrospektivní, které se navzájem prolínají si v ničem nepřekáží a mohlo by se zdát, že na diváka někde v závětří pokukuje promyšlená pointa, která se plně odhalí až v závěru filmu, ale její odhalení tvůrci zbytečně nenatahují a tak se jí dočkáme o něco dřív, ale není to ani tak pointa jako spíše odhalení vrahovi totožnosti. Herci, výprava, hudba, kamera a režie se sešli ve velmi konzistentním poměru, který divákovi vyloženě lahodí. Na debut velmi povedené a vyzrálé. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Som na vážkach s hodnotením , pretože je to taký divný film , ale pozornosť udržuje konštantne , takže dávam za tri , akože je dobrý . No a neverím , že taká buchta by bola vydatá za takého burana ( tá na tej benzínke ) ! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Silné ústredné téma... no slabšie a pomalšie prevedenie, darmo sa niekto bude hádať viac ako na 6-7/10 to nebolo. Častokrát myšlienka a hlbší zmysel nie je všetko, ale taktiež ide o dvojsečnú zbraň. Potešila krásna Rhona Mitra, aspoň moje oko. Ako vravím nebolo to zlé, ale miestami som sa nudil. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh o dvou zoufalých otcích s trochu průhlednou zápletkou. Ačkoli se mi některé scény líbily a hudba sem taky docela pasovala, pořád mi to připomínalo pouze prodlouženou epizodu Odložených případů. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, které mě vtáhlo do děje a pustilo mě až na konci snímků. Celý snímek je temný, reálný, smutný a chladný. ()

Reklama

Reklama