Reklama

Reklama

Takový elasťáky neměl ani Spiderman.  Rick Riker je školní outsider. Jednou ho však kousne geneticky upravená vážka a Rick získá nadlidské schopnosti jako neuvěřitelnou sílu a pancéřovou kůži. Rick se rozhodne, že využije svých nově nabitých sil pro konání dobra a stane se maskovaným bojovníkem proti zlu známým jako "Vážka". V cestě jeho osudu však stojí padouch jménem Lou Landers. Poté, co se mu nezdaří experiment, získá Lou schopnost krást lidem jejich životní sílu a v podlém hledání nesmrtelnosti se stane superpadouchem "Přesýpací Hodiny". S nepředstavitelnou silou, neuvěřitelnou rychlostí a strašně nepohodlnými punčochami bude Vážka schopen zastavit písky Přesýpacích Hodin a zachránit svět? A co víc, přestaneme se vůbec smát, abychom si toho všimli? Parodie na filmy o superhrdinech, od Spidermana, Batmana až po Fantastickou čtyřku, vás dostane. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (561)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Superhero Movie paroduje úúúúplně všecko - což je jeho silná a zároveň slabá stránka. Co je naopak jeho stoprocentní slabinou, to je Drake Bell v hlavní roli. Ten kluk mě fakt neskutečně vytáčel. Naopak doktoři Hawking a Whitby (Jeffrey Tambor) bavili nadmíru, takže ve výsledku nevyrovnaná a dokonale průměrná karikatura kultu superhrdinství (a všeho možnýho dalšího). ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Mnohé humory jsou klasický fekál (obsahem i kvalitou), protože představit si parodii na superhrdinské filmy bez neustálého prdění už si prostě asi nikdo nedokáže... Naštěstí alespoň děj kopírující prvního Spidermana v poměru 1:1 uhání kupředu raketovým tempem a občas (řekněmě tak jednou za 5 minut) se nějaký vtip opravdu povede (Xavier, Human Torch, Stephen Hawking). Body k dobru přidávám také za nemalou (a hlavně celkem povedenou) přítomnost Leslieho Nielsena. Suprhrdina je samozřejmě pouze velmi slabým odvarem milovaných parodických klenotů od ZAZ z 80. a 90. let, ale do stejné žumpy jako ostatní nedávné "pokusy" o parodie (obvykle také se slovem "Movie" v původním názvu) bych ho přece jen neházel... 50 % ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozné, jako nedávno shlédnuté Tohle je Sparta!, nicméně pořád podprůměrná parodie, parodující především Spidermana, v menší míře X-meny a v ještě menší míře ostatní komiksové filmy o superhrdinech. Většinou jsou fóry dosti trapné, ale pár dobrých se najde a nejednou jsem se dobře zasmál, protože Superhrdina nesází jen na fekální vtípky jako jinde. (4/10) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jestli hledáte nějakou vtipnou a zábavnou crazykomedii, která si utahuje ze superhrdinů, tak jste narazili na špatný film. Místo chytré parodie nebo pocty žánru se dočkáte opět přívalu prdících vtipů (PROČ UŽ ZASE?), padání do lejna a narážek na orální sex. Jediný klad: čtyřikrát jsem se opravdu nahlas a od plic zasmál. Zbytek filmu je bohužel nudná směsice přiblblostí, nechuťáren a oplzlosti. Kam se poděly staré dobré Žhavé výstřely, Bláznivé střely nebo Mel Brooks? Superhrdina nemá výšku a bohužel ani z 10% nevyužívá parodický potenciál superhrdinských filmů. Od totálního odpadu (viz Vesmírná prda, nebo Vampires Suck) ho ale zachraňuje těch pár povedených vtipů, solidní obsatení a koukatelná míra trapnosti. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

No .. byly tu vysmáté scény, kdy mi minerální voda vstoupila do nosních kanálků a já začal smíchy prskat kolem sebe, ale některé scény jsou prostě zbytečné viz. nemocniční prostředí. Nevim co to bylo za schýzu s Tomem Cruisem, ale tohle jsem viděl poprvý, parodii na youtube :D :D .. čekal jsem přesně něco takového, ale už mi připadá, že se s Leslie Nielsenem se přestávám bavit. Jinak dobře povedená parodie na X-mena :))) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (16)

  • Film původně režíroval David Zucker, ale pak se režie ujal Craig Mazin. Původní název byl "Superhero!", ale nakonec byl film nazván Superhero Movie. (Danny F.)
  • Film obdržel většinou negativní ohlasy od kritiků. Přesto většina kritiků označila tento film za lepší, než některé jeho předchůdce jako Velkej biják (2007) nebo Tohle je Sparta! (2008), které byly kritiky setřeny. (Danny F.)
  • Drake Bell, ktorý v tomto filme Spider-Mana paroduje, mu o niekoľko rokov neskôr prepožičal svoj hlas v animovanom seriáli Ultimate Spider-Man (od r. 2011). (Macejko)

Související novinky

Suprhackerství

Suprhackerství

09.01.2009

Dovolím si volným překladem citovat z diskuzního příspěvku anonymního autora na nejmenovaném serveru: “Hackeři jsou odpadlíci mimo skutečný život, bez práce a zálib, s nízkou sociální inteligencí.… (více)

Reklama

Reklama