Reklama

Reklama

Mike a jeho přítelkyně Sheryl se vydávají z Virginie do státního parku Lake Kimbrabow v Západní Virginii, kde chtějí kempovat v lesích a užít si turistiku. Zeptají se na cestu místního hlídače a ten jim poradí, aby jeli po Donner Trail nebo Willow Creek Bridge. Pak ale Mike potká na křižovatce místní obyvatelku Idu Foresterovou, která jim řekne, že v Timber Falls je překrásná krajina a nádherné vodopády a dvojice se rozhodne tam jet. Narazí na potížisty Brodyho, Darrylaa Lonnieho a Sheryl přesvědčí Mikea, aby se zbavil nábojů, které má v revolveru. Utáboří se, ráno je však Sheryl při koupání v nedalekém jezeře unesena. Zoufalý Mike ji hledá a nachází rodinu vyšinutých náboženských fanatiků, kteří jejich prostřednictvím chtějí zplodit dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je-li nějaký hororový subžánr, u kterého mohu mít z 90% jistotu, že mě nezklame, je to hixploitation. Vyvražďování ne příliš početné skupiny domorodým, často zdegenerovaným, buranským obyvatelstvem mě prostě téměř vždy pobaví. Novým přírůstkem do této skupiny je snímek Timber Falls. Základní dějová linka mě svojí neoriginalitou nepřekvapila (vždyť všechny tyhle filmy musí být ve své podstatě o tom samém), důležité je provedení krvavých scén, atmosféra a charisma samotných vidláků. Takže: krvavých scén je dostatek, vyhlížejí vcelku uvěřitelně, hlavní sečná zbraň byla taky dost "cool". Na atmosféře hlubokých lesů a tmavého podzemí (jinde se film vlastně neodehrává) se nedá moc zkazit, takže tady by taky nebyl problém. Potíží jsou ale záporáci - hrůzostrašně působí pouze nejmladší z nich, a to ještě jenom zřídka - po nedávnám shlédnutí filmu Storm Warning mě tito dost zklamali. Lidem, kteří mají tento žánr v oblibě, můžu Timber Falls doporučit (kvalitativně zhruba srovnatelné s Wrong Turn). ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tleskám a volám :"konečně po dlouhé době dobrý horror !!!!" Napětí, pěkné prostředí, sympatičtí herci... prostě nemá to chybu!***********SKVĚLÝ HORROR! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Já už vlastně ani nechápu, proč ti mladí lidé ješě chodí do lesa. Copak se posledních deset let vůbec nekoukali na filmy? Timber Falls jsou samozřejmě tisící variací na jedno a totéž téma, kde jedinou originální věcí je možná záměr vyšinuté rodinky, která hrdiny výjimečně nechce k obědu. Vše ostatní je standardní, nebo ještě lépe - standardně dobré. Hrdinové sympatičtí, záporáci možná lehce nevýrazní a gore jde v rámci součaných možností trochu málo na kost, ale možná o to je film uvěřitelnější. Bohužel, pořád je to v zásadě stejné jako před lety a už mě to začíná unavovat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Lake Kimbrabow State Park, West Virginia. ZÁPLETKA: Mladý pár se vydá strávit spolu hezký víkend v přírodě, jenže nedá na radu místního hlídače a zvolí trasu Timber Falls, která je zavede až do chatky dvou psychicky narušených bezdětných křesťanských fanatiků s jedním znetvořeným kreténem, a tam dostanou za úkol vyšukat jim potomka. VERDIKT: Bohužel to dopadlo po všech stránkách lehce podprůměrně. Odfláklý záporný charaktery, minimum násilností, nízký level 'špinavosti', prostě žádný silnější moment, zmršenost na konec. Ale jedna dobrá hláška, něco na způsob 'Vojedu jí do řitě a až s tim budu hotovej, vyříznu jí voči a vymrdám jí lebku.' Takže trojka s odřenýma kozama. (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý ... dobrý to je, ale prostě to nemá ty pořádný grády, "koule" jak se říká. Vykrádá to řadu klasik i nových explotation horrorů, což mě mrzí. Rodina je total vyšinutá, to zas musím ocenit, kdo tohle vymýšlel a psal scénář, opravdu extrémní demence. To bylo výborný. Bohužel film nehraje na atmosféru a výtvarnou stránku (jako třeba konkurent Rovdyr), ale spíše na opakované týrání, ponižování a mučení, které je horrorovému subžánru explotation vlastní. Násilí však nakonec nejde do přesahujících extrémů, pořád to vypadá, jak dojde k nejhoršímu a nakonec se z toho postavy většinou nějak vykroutí a navíc hlavní mužská postava je neskutečný tvrďák, který toho fakt strašně moc ustojí a ještě je schopen všechny vyfuckovat a poslat někam ... Ten se mi líbil, žádné mučení slabochů z města, ale brutální konfrontace drsňáka (ten fakt utáhl skoro celý film) z města versus totálně ujetá rodina s výborným zázemím pro svoje zvrácené skutky. Dobrý, koukatelný horror. Ovšem už by mohli tvůrci vymyslet něco, co by neustále nevykrádalo scény z kultů, jako je Texasský masakr, Hory mají oči jak původní, tak remake a pokračování, Deliverance v podstatě celý začátek se nesl ve stejném duchu, Wrong Turn znetvoření idioti atd. ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Timber Falls je na poli hixploitation hororů naprosto ohraným kouskem, kterej nepřekvapí snad vůbec ničim a příběhová linie je tak typická, že to snad už ani víc nejde, stejnětak postvy (mileneckej pár vs. pošahaná rodinka) jsou přinejmenším už prákrát viděný, ale zároveň nemůžu říct, že by mě to nebavilo, už jen ten znetvořenej slinta se spešl srpem je bezvadnej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když si chce člověk v Západní Virginii vyjít na houby, měl by se mít na pozoru. Buď si bude chtít po Špatném zatočení čuchnout k vaši blažce rodinka kanibalů a nebo se můžete ocitnout na klinice reprodukční medicíny u sv. Idy. Společným jmenovatelem jsou pak studené zbraně, plky o bohabojnosti a skutečnost, že vám o život usiluje někdo, jemuž je sestra zároveň i biologickou matkou.. Timber Falls je žánrová standardka, která se úmyslně nevyhýbá klišé, zbytečně neplýtvá gore efekty a nabídne ústřední dvojici, která sebou nenechá orat. Nad faktem, že trojice mladíků byla vybrána z modelingové agentury, přičemž vousy + flanel měly zajistit dojem vidláctví, přimhouřím oči. Stejně tak nad „I´m shocked!“ koncem, protože dobře vím, že jejich zahradník měl přesčas a chystal se poséct trávu u růží.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dosť dobrý príbeh, ktorý už bol použitý mnohokrát. Tento typ príbehu sa dá spracovať viacerými spôsobmi, ale v tomto prípade si tvorcovia vybrali nanešťastie ten horší. Podľa mńa je najlepší spôsob, aký bol použitý vo filme Pach krvi, teda hlavní hrdinovia na úteku pred zabijakmi, pričom sa snažia dostať do civilizácie a tu je zase použitý ten spôsob, kde sú hlavní hrdinovia celý čas zavretí a nútení počúvať zabijakov. Zabijaci sú tu iba priemerní, nie sú zlí, ale nevyvolávajú žiadny rešpekt a ani nenávisť voči nim. Ale kedže sú to náboženskí fanatici, tak je tu postarané o viaceré zaujímavé dialógy, medzi zabijakmi a hlavnými hrdinami. Krvavých scén tu nie je až tak veľa, ale skoro všetky sú na konci, ktorý je po tejto stránke dosť dobrý a poteší hlavne odseknutie hlavy kosákom. Nevýhodou je určite neprítomnosť napätia. Herecké výkony sú v rámci žánru nadpriemerné, hlavne hlavní hrdinovia hrajú svoje úlohy presvedčivo. Musím povedať, že som mierne sklamaný, takéto filmy mám rád a tak ma každý nový film poteší. Práve od tohto filmu som čakal, že bude patriť medzi tie lepšie poslednej doby, ale skôr patrí medzi tie horšie. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu bylo nesčetněkrát. Nejednou jsme hlavním hrdinům (tentokrát jsou naštěstí o krapet starší a rozumnější) radili, že mají jít tudy, utíkat tam a přemýšlet takhle. Když se milenecký pár rozhodne vyrazit do temných lesů na romantický úprk od civilizace, většinou z toho pro ně nic dobrého nekouká. Tihle dva poměrně sympatičtí milenci padnou tentokrát do spárů podivínských manželů, kteří je nutí, aby pro ně zplodili dítě. Film se může pochlubit slušným budováním napětí i atmosféry, má poměrně zajímavé momenty, škoda jen, že se odvíjí přesně podle pravidel žánru a nedokáže ničím a nikde překvapit (vysloveně šokovat). Navíc je v řadě místech průhledný (laciný) co se trikové složky týče. Občas tak jen letmo klouže po povrchu a chybí mu (v daném žánru tak potřebné) pořádné koule!! Hororový průměr.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený buranský horůrek, který nám začíná celkem standardně: měli jít běžnými stezkami, které jim doporučil průvodce, oni si ovšem nedali říct a šli jinudy. A následky si pak museli neblaze nést. Nechci dále prozrazovat děj, ale ústřední dvojici našich hrdinů jsem fandil jako o život, protože přece jen mezi takové úchyly se dostat bych rozhodně nepřál nikomu. 50% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrné hixplo, které ovšem mezi dnešními břečkoidními vyvražďovačkami a bezzubými krváky působí poměrně svěže. Film mě nenudil a to je hlavní. Náboženskou tématiku sice většinou nemusím, ale tady to jako motiv působilo docela věrohodně. Postavy jednaly celkem reálně a gore scény byly zajímavé. V subžánru hixploitation je tento film docela povedený a pro hororové fanoušky je to povinnost. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový buranský horor se odehrává uprostřed nádherné přírody - lesy, pasoucí se laně, vodopády, jezero. Mike a Sheryl jsou prototypem naivních mladých lidí z velkoměsta, kteří si nedávají pozor a nedají ani na dobré rady. Jejich první setkání s místními by člověka normálně odradilo od další cesty, ale oni ne. Ba co více, když Sheryl zjistí, že Mike má zbraň, nutí ho, aby se jí zbavil. Když ji nechce zahodit, pak musí alespoň před ní vyhodit náboje. Nezodpovědná Sheryl se pak vydá sama k jezeru, zatímco Mike je tak slepý, že přehlédne obří past na medvědy uprostřed volného prostranství. Nu, tím oba všechny sympatie ztrácí, a lze jim přát jen hořký konec. Tamější rodina, žijící v zajetí náboženského tmářství, připomene všechny ty texaské masakry a jejich napodobeniny. Gore je spíše umírněné, i když dojde na sekeru, useknutý prst, uťatou hlavu, probodnutý krk či sekeru v hlavě. Tentokrát to není zcela na škodu, jelikož většina krvavých scén působí věrohodně a dodávají syrovosti. I přes hovadské chování hlavních postav jsem jim ke konci trošku fandil. Průměrná oddechovka má spád, a tak původní hodnocení ponechám, byť kdysi mě asi film až tak neuchvátil, když jsem si z něj pamatoval jen minimum. p.s. poslední větu si distributor mohl odpustit. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Film, který se fanouškům hororů bude líbit, u ostatních to asi bude horší. Příběh, který tu byl již hodněkrát, ale v solidním zpracování, s dobrou atmosférou a s vcelku dobrými herci. Co mně ovšem vadilo, bylo několik posledních vteřin, ale ty mně dobrý dojem z filmu nemohly zkazit. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

klasické běhání po lese, páreček fanatických záporňáků, no nic nového pod sluncem... trochu mi při filmu naskakovalo téma mučedníků, tedy samozřejmě jen částečně tematicky... nicméně ono to mělo docela slušnou atmosféru. ale proč, proč to muselo skončit takhle?! za to fakt úplně zbytečně hvězda dolů... 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// +naprosto normálně a uvěřitelně se chovající postavy, i ty záporné mají rozumnou motivaci, jo krev tu je -na hixploitation to má málo obětí, násilí, mučení/// Jedinou škodu na tomto filmu je to, že vám při něm nezamrazí, ani si nebudete vyskakovat z toho jak je to násilné, morbidní nebo jinak zvrhlé. V tomto směru je to možná až moc nevýrazné. Samozřejmě na nějaké akce tady dojde, ale na celkem dlouhou stopáž se toho tady zase tolik neděje. Rozhodně to ale není špatný film, dokonce z herců a z chování postav jsem měl radost, protože je to takové uvěřitelné, bez splašek dialogových klišé. Nějak podobně by jste se v dané situaci chovali i vy. Což tento kousek, ženě do vod nadprůměru./// Celkem 55%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak copak to tu máme? Páreček milenců ztracený v lesích, mamku s taťkou co si ulítli na náboženství tak moc, až jim z toho jeblo, slintavého trotla s rozštěpem a skládacím srpem a pár nezbytných vidláků s puškama a samohonkou. Jestli se vám takhle rozehraná partie nezdá ani povědomá, čemuž se mi nechce ani věřit,máte štěstí a asi si to i užijete. Pokud jsou vám osoby a obsazení povědomé, čekáte hon na maso a chcete si odpustit nejblbější možný happy end s dveřmi pro pokračování otevřenými dokořán, dejte si radši lahev vysokooktanové Pupalky a zapomeňte. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Klasický hixploitation o mladém páru, který si vyrazí na tůru někam do CHKO USA, aby po chvíli pocítil pohostinnosti místních domorodých vidláků, přičemž jednoho z nich to trefilo kompletně, další dva potom políbil trochu víc Pánbíček, takže ty to trefilo jen mentálně. Začátek filmu je super, kdy se nejde přímo na věc, což oceňuji, druhá polovina se snaží být spíše "sick" a vyvolat nějaké to znepokojení, ale musím přiznat, že tato stránka filmu má celkem zvlhlý prach. Na mladý pár se dívalo pěkně, obzvlášť na Briannu Brown. Dávám slabší 4*, protože tomu určitě pár věcí schází, na druhou stranu v porovnání s miliontýma pokračováníma Pachů krve, Okatých hor apod. si to stojí dost slušně. 70% ()

Reklama

Reklama