Reklama

Reklama

Mike a jeho přítelkyně Sheryl se vydávají z Virginie do státního parku Lake Kimbrabow v Západní Virginii, kde chtějí kempovat v lesích a užít si turistiku. Zeptají se na cestu místního hlídače a ten jim poradí, aby jeli po Donner Trail nebo Willow Creek Bridge. Pak ale Mike potká na křižovatce místní obyvatelku Idu Foresterovou, která jim řekne, že v Timber Falls je překrásná krajina a nádherné vodopády a dvojice se rozhodne tam jet. Narazí na potížisty Brodyho, Darrylaa Lonnieho a Sheryl přesvědčí Mikea, aby se zbavil nábojů, které má v revolveru. Utáboří se, ráno je však Sheryl při koupání v nedalekém jezeře unesena. Zoufalý Mike ji hledá a nachází rodinu vyšinutých náboženských fanatiků, kteří jejich prostřednictvím chtějí zplodit dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

heyda 

všechny recenze uživatele

Popravdě nejsem úplně nadšený, ale ani né extra zklamaný. Průběh filmu hlavně do poloviny je velice průhledný a předvídatelný. Malinko mě zklamala i kamera, která po většinu filmu si drží svůj styl a pak z ničeho nic vytasí jakési zoomové manévry, které vyloženě do daného obrazového stylu nezapadají. Avšak hudbu musím pochválit. Je přesná, umí situaci zdramatizovat i uklidnit přesně na místech, kde to tak taky cítím, takže velké plus! Pochválit bych chtěl i scénář, který mě mile překvapil. Věty a dialogy byli vymyšleny vhodně a poměrně věrohodně. Co se týče děje, tak je poněkud zvrácený a na můj vkus příliš náboženský, ale to se dá nějak vstřebat. Co se však nedá vstřebat je konec, který zavání béčkovostí. Celkově tedy když zvážím klady i zápory, tak se dostanu do průměru, tudíž 3 hvězdičky a doporučení jen skalním fanouškům hororů. Běžný divák asi skákat radostí nebude. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je-li nějaký hororový subžánr, u kterého mohu mít z 90% jistotu, že mě nezklame, je to hixploitation. Vyvražďování ne příliš početné skupiny domorodým, často zdegenerovaným, buranským obyvatelstvem mě prostě téměř vždy pobaví. Novým přírůstkem do této skupiny je snímek Timber Falls. Základní dějová linka mě svojí neoriginalitou nepřekvapila (vždyť všechny tyhle filmy musí být ve své podstatě o tom samém), důležité je provedení krvavých scén, atmosféra a charisma samotných vidláků. Takže: krvavých scén je dostatek, vyhlížejí vcelku uvěřitelně, hlavní sečná zbraň byla taky dost "cool". Na atmosféře hlubokých lesů a tmavého podzemí (jinde se film vlastně neodehrává) se nedá moc zkazit, takže tady by taky nebyl problém. Potíží jsou ale záporáci - hrůzostrašně působí pouze nejmladší z nich, a to ještě jenom zřídka - po nedávnám shlédnutí filmu Storm Warning mě tito dost zklamali. Lidem, kteří mají tento žánr v oblibě, můžu Timber Falls doporučit (kvalitativně zhruba srovnatelné s Wrong Turn). ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Lake Kimbrabow State Park, West Virginia. ZÁPLETKA: Mladý pár se vydá strávit spolu hezký víkend v přírodě, jenže nedá na radu místního hlídače a zvolí trasu Timber Falls, která je zavede až do chatky dvou psychicky narušených bezdětných křesťanských fanatiků s jedním znetvořeným kreténem, a tam dostanou za úkol vyšukat jim potomka. VERDIKT: Bohužel to dopadlo po všech stránkách lehce podprůměrně. Odfláklý záporný charaktery, minimum násilností, nízký level 'špinavosti', prostě žádný silnější moment, zmršenost na konec. Ale jedna dobrá hláška, něco na způsob 'Vojedu jí do řitě a až s tim budu hotovej, vyříznu jí voči a vymrdám jí lebku.' Takže trojka s odřenýma kozama. (screeny) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svobodní se pelešili, po svatbě už nehřešili.“ Sheryl měla plán. Odtáhnout Mika z posilovny do buranských lesů, ve spodním prádélku se vyválet v jehličí, pak si zajezdit nahá aka lady Godiva na koni, resp. „na koníčka“ a až bude miláček vzdychat pod ní (protože zadkem v mraveništi), požádá ho, aby ji požádal o ruku. Třeba se ten váhavý kůň rozhoupe. S čím nepočítala byla Ajda a její chajda. OKÉNKO CHALOUPKY: [][] Co skrz něj vidíme? [][] Imbecilní pacifistku Sheryl, nutící Mikeho zahodit náboje z revolveru, navíc po zážitku „tři burani s flintou slintali nad mým tělem.“ [][] Bohabojnost pravidelných čtenářů Bible. [][] Romantické ANO skrz roubíky v ústech. [][] Ponk s nářadím a svěrákem, nezbytným k ohýbání Písma svatého. [][] Inseminační vidlácko gynekologickou kozu, pro plnění tzv. manželských povinností. [][] Libového vepřového fešáka s rozštěpem jako kráva. [][] Rozpálená značkovací železa na vzpurný dobytek. [][] Plemenného býka Mikeho, s krédem „sex před svatbou je cool, po svatbě šuká jen vůl.“ [][] A co na to hostitelka Ajda? „Ta hříšná čárečka nám udělala čáru přes rozpočet, Bože můj!“ Mravokárný horor, víceúčelový srp a trpký čaj s pupalkou. Dejte si taky, tři šálky. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Já už vlastně ani nechápu, proč ti mladí lidé ješě chodí do lesa. Copak se posledních deset let vůbec nekoukali na filmy? Timber Falls jsou samozřejmě tisící variací na jedno a totéž téma, kde jedinou originální věcí je možná záměr vyšinuté rodinky, která hrdiny výjimečně nechce k obědu. Vše ostatní je standardní, nebo ještě lépe - standardně dobré. Hrdinové sympatičtí, záporáci možná lehce nevýrazní a gore jde v rámci součaných možností trochu málo na kost, ale možná o to je film uvěřitelnější. Bohužel, pořád je to v zásadě stejné jako před lety a už mě to začíná unavovat. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama