Reklama

Reklama

The ABCs of Death 2

Trailer 1
Povídkový / Horor / Thriller / Komedie / Fantasy / Animovaný / Drama
USA / Nový Zéland / Kanada / Izrael / Japonsko, 2014, 122 min
(další profese)

Recenze (67)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Oproti biednej prvej časti žiadna zmena. Čakal som nejaký aspoň malý pokrok, ale márne. Ako mám hodnotiť poviedkový horor, v ktorých minimálne polovica poviedok absolútne za nič nestojí? Pretože keď ich 10 nebolo odpadových, tak už neviem... Začalo to priemernými dojmami, až kým ma nezaujala D Is for Deloused od Morgana, pretože jeho podivná surreálna animovaná tvorba mi prekvapivo sedí. Potom nasledovala kopa sračiek, ktoré sa sem tam snažili byť vtipné, ale ostalo len pri tej snahe. Celkom pobavil I is for Invincible o skupinke mladých, ktorí sa snažia zbaviť svojej babky a za pozornosť stojí hneď ďalší kraťas J Is for Jesus, ktorý zaujme výborným gore. Potom opäť dlho predlho prázdnota, až kým sme sa nedostali ku záverečným kúskom, pri ktorých som už musel zatlieskať. Za najlepšie z celej antológie jednoznačne považujem Z Is for Zygote (o pôrode trochu ináč), a T Is for Torture Porn (dej nepodstatný, ale masky a gore výborné - psycho šialenstvo). Potom sú tu ešte 3 poviedky, ktoré sa mi celkom pozdávali, a to sú X Is for Xylophone od Bustilla a Mauryho v hlavnej úlohe s mojou obľúbenou Beatrice. Títo režiséri sú podľa mňa zárukou kvality, aj keď čakal som od nich predsa väčší nárez. Ale OK... Potom je tu celkom príjemný home-invasion s názvom S Is for Split a napokon jedna vtipná ázijská bizarnosť Y Is for Youth. Že by som ešte pochválil C a V? Tak dajme tomu, úplná pohroma to určite nebola. To ostatné už neriešim, lebo v tom nevidím nejaký hlbší zmysel. Takže opäť podpriemer. Keď vyjde trojka, budem sa tešiť, lebo vždy ma zopár príbehov poteší. Len keby ich bolo viac... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně o řád lepší než první Abeceda. Především tu chybí vyloženě fekální a trapné odpady, kterou první antologii táhly dolů nejvíc. Nejhorší písmena dvojky (H, L, P, Y) jsou tak spíš jen nudným podprůměrem, než nesnesitelnou mrdkou, u níž by mi bylo za její tvůrce stydno. Ale i na opačném konci kvalitativního spektra nastal imho posun k lepšímu - povídek, jež bych nazval vyloženě dobrými, se tu najde o něco víc než minule (A, B, D, J, O, S, V, X, Z). No a ten zbytek se většinou tak nějak "dá". Takže s nulovými očekáváními vlastně docela příjemné překvapení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdříve sepíšeme ty nejlepší a tentokrát jich opravdu nebylo málo. Jasný vítěz je Z:Zygote: absolutní vrchol a orgasmus! Vynikající gore, perfektní nápad, no hnus, extrém a šílenost a za mě velký palec nahoru pro absolutně neznámého režiséra. Druhé místo nejspíš V: Vacancy: Perfektně krvavý, depresivní a násilný found footage, kupodivu skvěle natočen. Třetí místo S: Split: Nervydrásající Home Invasion, skvěle natočen, úžasně vygradován, solidní hudba a slušné gore! Dále C: Capital Punishment: Perfektní nápad, nepříjemné ticho před bouří, velmi kvalitně odvedená exekuce a dech beroucí atmosféra. Q: Questionnaire: Neuvěřitelně chytré a chytlavé dialogy + parádně natočená operace (vyjmutí mozku yummy).X:Xylophone: od Bustilla a Mauryho jsem čekal více, ale svou zvrhlost a gore předvedli i zde. K:Knell : Podivnost, ale vizuálně zajímavá, atmosféricky silná, sedlo mi to . J:Jesus: Skvělé gore, slušný look. R:Roullete. Skvělá atmosféra, slušně natočené, srdce bije jak o život. N:Nexus:Slušné masky, napínavé, atmosférické a tragické.E: Equilibirum: Neuvěřitelně vtipná a zábavná povídka, sedlo mi to. T: Torture porn: Sleazy, uchylné a zvrhlé ke konci však bohužel amatérské a nekvalitní gore, ale něco to do sebe mělo. a U: Utopia zajímavý námět. A: Amateur : Celkem sranda, slušně krvavé i hezky natočené. Nekoukatelné povídky=odpady : Vítěz je Y: Youth typická asijská podivnost, blbá, hloupá, špatně natočená se šílenými nápady, hrůza. Dále D:Deloused: Téměř nesledovatelné, postavy z plastelíny či,co to bylo za sračku, hrůza. L:Legacy: Slibní kanibalové ale otřesné digitální zpracování. W:Wish naivní, amatérská a nezajímavá povídka, kroutil jsem hlavou. H:Head Games: Špatný vtip, blbost. P: is for P-P-P-P Scary! Nepobral jsem. Po druhé projekci trochu zklamání, těch vyloženě špatných je sice méně, ale 4kových jsem našel taky méně než kdysi. Dnes se mi líbilo už Deloused a Wish. Vrcholem je stále Zygote, Toilet! a Xylophone. 60%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Joooo, to bylo dost dobrý!! Než nějaký trapný, ubohý "ff" VHSky, tohle byl úplně jinej levl. Vraždy, úmrtí, smrtelný nehody, násilí. Spousta kraťasů nám to vtipně ukazuje v nejrůznějších podobách a je to fajn. Krev, vnitřnosti, řezání, půlení, čtvrcení, stříení ... Všechno na co si vzpomene chorá duše sadisty.. :)) Málem jsem tu zábavu nechal ujít, ale uživatl/ka DUBINAK me k tomu doslova dokopala a skopala a já jsem jí/jemu za to skopání uctivě vděčen ... ;))) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel, pokračování písmenkové antologie je znatelně horší. Těch pár skvělých povídek se dá totiž spočítat na jedné ruce. Třeba úvodní Amateur, animovaná bizarnost Deloused, francouzská fatalita Xylophone a samozřejmě závěrečný gorefest Zygote. Ostatní segmenty jsou buď víceméně průměrné (Vacation, Macticate, Split), mnohdy vyloženě sračkoidní (Legacy, Head Games a P-P-P-P Scary). Samozřejmě nechybí černý humor (Equilibrium, Grandad) nebo nějaká ta asijská ujeťárna v podobě segmentu Youth. Za největší odvaz považuju povídku Wish, jejíž fantasy svět je vizuální "lahůdkou" :) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Abecedne som totálne dezorientovaná. Keď padne S-for Sračka, tak proste nechá škvrny aj na kvalite. To je prípad aj tejto B-for Blbizmus malovánky, L-for Lebo nebola vôbec potrebná. S-ako Shorty vyčkávajú na S- for Share, aby sa náležite zdokumentovali či už v karaváne, alebo jednotlivo. Tento prípad je síce M-for Márny, ale súhlasím s koncom abecedy. Ak ABC of DEF neplánuje rozšíriť abecedu a ostať pri inej prezentácii, tak príjmem rovno 4ku aby nastal pokoj. T-for Tadiaľ cesta nevedie aj keď tú D-for Dvojku pre zúčastnených rejžov rada zverejním, lebo som sa miestami ňaľakala.. D-for Dvojnásobné hodnotenie kraťasov ani nespomínam. ( I što takoje D-for - https://www.youtube.com/watch?v=rgv6u-Qm4fQ) - fight for... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hororová abeceda je späť v druhom pokračovaní a s ňou 26 hororových kraťasov. No tam, kde si jednotka mohla pripísať plusové body aspoň za nápad a jeho slušnú realizáciu, tam už dvojke ostáva iba obsah a kvalita samotných príbehov. Bohužiaľ tu však ide skôr o kvantitu a celkovo je to ešte slabšie než priemerná jednotka, aj keď pozerať sa to dá a už len pre tých niekoľko lepších kúskov som rád, že tento projekt vznikol. Najviac sa mi páčilo "K is for Knell" a najmenej "P is for P-P-P-P Scary!". Pokiaľ bude aj tretie pokračovanie, tak by to už ale chcelo viac kvality a invencie. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit film tvořený z 26 krátkých a tolik rozdílných příběhů. Nachází se zde kraťasy všech žánrů  (převažuje horor) i kategorií. Kvalitou odpovídají celému spektru od samotného odpadu, přes zajímavý i zapomenutelný průměr až po naprosté filmové skvosty. Vezmeme to tedy od toho nejhoršího. Do odpadového hodnocení bych zařadil pouze jediný kousek. Příběh tak, hrozný že se vyloženě tyčí nad ostatními a musel s ním přijít naprostý patlal a nebo polointeligent. Dále tu máme kategorii jedné hvězdy, což vlastně také nebylo nijak zvláště početné, ale jejich znění bylo tak špatné či nevýrazné, že veškeré poselství těchto děl již je dávno zapomenuto. To nás vede k nejpočetnější kategorii 2*-3*, což je takový filmový průměr. Na to se už dalo dívat, ale bez pomoci bych si na obsah žádného příběhu sám znovu nevzpomněl. Z těch nejlepších dvou kategorií již uvedu nějaké příklady a postupně zmíním šest filmečků, jenž hned tak nezapomenu. 6. místo A is for Amateur, dílo o nájemném zabijáku. Příběh mne zaujal především vzhledem ventilace, neboť obvykle se tyto prostory prezentují jako naprosto čisté, zářivé a bezpečné cesty, nimiž hlavní hrdina bez povšimnutí proklouzne na místo určení a zase zpět. Ne však v tento případě a vtipný závěr tomu byl ještě takovou malou třešničkou na dortu. 5. místo Zabírá X is for Xylofon. Znepokojivý příběh od mé oblíbené režie o babičce, která psychicky nezvládne hlídání své hlučné vnučky a jak název napovídá, k zděšení navrátivší matky, vytvoří z ní ..... Pak 4. příčka M is for Maticate. To je umělecky pojaté dílo o tlouštíku běžícím ulicí a celé to působí mimořádně komicky. To nás přivádí ke stupňům vítězů, aneb tři filmy kterým bych se nebránil udělit pět hvězd. 3. S is for Split Zdařené home invasion s překvapivým vyvrcholení. Na druhém místě O is for Ochlocracy. Nápaditá dystopie, ve které se nyní vyléčené zombie u soudu mstí lidem, kteří jim během pandemie ubližovali. To nejlepší přichází s posledním písmenem abecedy a dostáváme jedinečný, znepokojivý a velice krvavý příběh o ženě, která odmítla porodit dítě bez svého manžela a nosila ho v sobě +- 20 let Z is for Zygote. Abych to nějak shrnul, tak něco je sice lepší nevidět, ale celek hodnotím spíše kladně a náramně jsem se při sledování pobavil. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"A" - Amateur. "Dokonalý" plán (60%), "B" - Badger. Premúdrelý reportér (55%), "C" - Capital Punishment. "Slepá Spravodlivosť" (90%), "D" - Deloused. Bábková pomsta (45%), "E" - Equilibrium. Za všetkým "zlým" hľadaj ... (40%), "F" - Falling. Osud (50%), "G" - Grandad. Milujúci deduško (30%), "H" - Head Games. (30%), "I" - Invincible. Nesmrteľná "teta" (45%), "J" - Jesus. Láska k ... (50%), "K" - Knell. Nezastaviteľné zlo (40%), "L" - Legacy. Monštrum (40%), "M" - Masticate. "Halušky" (55%), "N" - Nexus. "Halloweensky" deñ (20%), "O" - Ochlocracy. Zombie zákony (60%), "P" - P, P, P scary. Kokotina na mraky! (Odpad), "Q" - Questionnaire. Test zmeny identity (45%), "R" - Roulette. Nemecká ruleta (50%), "S" - Split. Komplikované vzťahy (80%), "T" - Torture porn. Rychlý prachy (45%), "U" - Utopia. Nový svetový rád (50%), "V" - Vacation. Pánska jazda (55%), "W" - Wish. Detský svet (10%), "X" - Xylophone. Nervy na "dranc" (55%), "Y" - Youth. Ilúzia mladosti (40%), "Z" - Zygote. Pôrod novoredenca (80%). O niečo lepšie ako prvá časť, no o zázrak sa rozhodne nejedná. Pár "písmenok" zaujalo, inak väčšina trápna a zbytočná. Celkovo mi to príde ako zbytočný počin pri ktorom sa divák trápi kedy konečne narazí na niečo hororovo zaujímavé 40 - 50%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou druhou abecedu smrti a bohužel je na místě použít slovo zklamání. Musím víceméně souhlasit z Bloodym, že tohle je tak o dvě třídy slabší než první abeceda. No a svůj komentář pojmu tak nějak obdobně, takže vynechám ty průměrné až podprůměrné nebo nepochopené kousky a zmíním jen ty vyloženě sračkovní a ty podařené a budu samozřejmě trochu porovnávat z prvním dílem. Takže těch sračkovních nám bohužel poněkud přibylo. Jako vyložený odpad bych viděl povídky G čili Grandad, H čili Head Games a P čili PPP Scary to byli fakt vyložený sračky za moc nestojí ani L čili Legacy N čili Nexus T čili Torture porn a V čili Vacation takže když to zprůměruji tak oproti jedničce je to celkem pád dolů. Podařených povídek tu není ani polovina a ty opravdu kvalitní lze spočítat na prstech jedný ruky. Škoda, protože začátek mě namlsal poněvadž ty dvě nejpovedenější si odbydeme hned v úvodu a to sice A čili Amateur která je zdaleka nejlepší z celého filmu a jako jediný bych jí dal z klidným svědomím plný počet. Další vynikající počin je C čili Capital punishment. Pak se bohužel dlouho probíráme průměrem až podprůměrem. Těch dalších kvalitních kousků se dočkáme až na konci a z nich musím jmenovat určitě W čili Wish dále X čili Xylophone a závěrečné Z čili Zygote a to je asi tak všechno. Takže pokud mám zprůměrovat úplně všechny povídky do nějakého toho celkového hodnocení, tak mi z toho ve finále vychází tak ty dvě hvězdy no a tu třetí nakonec přihodím jenom za ty stylový úvodní titulky u kterých jsem uchcával smíchy. Jinak moje bližší komentáře k jednotlivým povídkám očekávejte samostatně, protože jak už jsem si všimnul, tak na rozdíl od první abecedy kde až na výjimky nešlo hodnotit a komentovat jednotlivé povídky, tak tady ta možnost je, takže v dohledné době se do toho pustím. Každopádně teď hodnotím film jako celek. No a jak už jsem napsal z odřenýma ušima to nakonec na to průměrný hodnocení bude, ale jsem zklamanej. Očekávání byla rozhodně větší. Především mi tu chybí nějaká vyložená ulítlost nebo totální brutálnost jakých bylo v první abecedě až až. Možná, že to působí v mnoha případech o něco profesionálněji, ale to nevnímám jako plus když se vytratila zábavnost. Každopádně předpokládám, že bude i trojka, takže se na ní rozhodně budu těšit a určitě tenhle jinak velmi ojedinělý a netradiční projekt nezavrhnu, ale ve skrytu duše budu především doufat, že bude lepší.50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

O dosť slabšie ako prvá zbierka kde som váhal dať len 3 hviezdy a tu sú aj tie 2 dosť. Málo rôznorodé, so slabou pointou a o nejakom napätí sa nedá ani hovoriť. Príspevky sa držia v ťažkom podpriemere, kdežto jednotka obsahovala hrozné, slabé, priemerné, zaujímavé a aj výborné šteky, pritom každý bol rozoznateľný autorskou rôznorodosťou, tu to všetko splýva na jedno kopyto napriek dosť veľkej porcii neanglicky hovorených kraťasov. Najviac to vidno na favoritoch Bustillo/Maury - spravme niečo aby bol zárez. A ten nadhľad tiež nefungoval. Už keď sa zdalo, že všetko je v háji zachránil to záverečný príspevok od Chrisa Nasha a to tak, že som začal skúmať jeho filmografiu. Bravo. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já obecně proti tady tomuto konceptu nic nemám, moc podobného se netočí, navíc jsem naprosto smířený s tím, že prostě některé povídky budou lepší, jiné horší, takže to, že dávám o půl hvězdy míň než dílu předchozímu, jest kvůli přepálené stopáži, díky níž jsem se ke konci už nemile ošíval. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I tady platí co u prvního dílu. Těžko se to hodnotí jako celek, protože i tady jsou k vidění kousky od odpadu až k 5ti hvězdám. Některý povídky už jsem viděl samostatně, některý pro mě byly nové. Každou povídku jsem si ohodnotil zvlášť a ve výsledku mi vzniklo stejný hodnocení jako u prvního dílu. Takže 3 hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

A - 60%, B - 20%, C - 60%, D - 90%, E - 60%, F - 80%, G - odpad!, H - 40%, I - 60%, J - 80%, K - 75%, L - odpad!, M - 70%, N - 50%, O - 75%, P - ?, Q - 40%, R - 50%, S - 60%, T - 70%, U - 40%, V - 75%, W - 55%, X - 60%, Y - 80%, Z - 90% ............... Lepšie jak jednotka. A možno ani nie, každopádne guilty pleasure jak hovado, tak neviem nakoľko objektívne sa nato pozerám. Dvojka je kompaktnejšia. Samozrejme je to pri tomto počte kraťasov nemožné, ale náladovo, bizarnosťou, zábavnosťou, to viac drží pohromade. A to tak, že keď napríklad po V (found footage), prišlo W (trash z vesmíru), a potom X (atmosferická depka); nijak mi to zážitok nerozhodilo. Dokonca ani tých pár odpadov ma vyslovene nevytočilo. Proste len brak. Lepší, horší, až k takým halucináciám ako P, ktoré nedokážem ani ohodnotiť. Priemerovo 59% (jednotka mi pritom vyšla trochu vyššie). Ibaže lepšie nápady - lepšia zábava, takže jedna hviezda navyše. A na poslednú poviedku sa radšej pripravte .. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo neví, co čekat, tak se jedná prakticky o takové 5 minutové kraťase s vtipnou pointou na konci zpracovávajících různě téma smrti. Takže v každém mini snímečku někdo natáhne bačkůrky. Způsob a frekvence potenciálních úmrtí jsou zcela v roli jednotlivých režisérů. Já musím zejména ocenit, ve většině případů, velmi pěkně odvedenou uměleckou stránku snímečků. Dále se mi velmi líbil grafický kabát spojující jednotlivé povídky a především provedení úvodních titulků. Dlouho jsem neviděl v tomto ohledu, tak dobrou práci. Mohl bych tu rozebrat postupně všech 26 povídek, ale zřejmě by to bylo o ničem, takže jen v krátkosti. Jak by řekl pan prezident, kdyby se pokoušel být slušný, za hovno stály: F is for Falling, G is for Grandad, H is for Head Games(zřejmě nevětší sračka), P is for P-P-P-P SCARY!, S is for Split, T is for Torture Porn(tak nakonec ne...), U is for Utopia, V is for Vacation .Naopak, za extrémně vydařené kousky bych označil: D is for Deloused, I is for Invincible, K is for Knell, M is for Masticate, Q is for Questionnaire, W is for Wish, X is for Xylophone, Z is for Zygote. Zbytek bych viděl někde v oblasti průměru stejně jako mé finální hodnocení. Klidně bych snesl třetí pokračování. Doufám, že se v rámci tohoto projektu podaří nějakému nadějnému režisérovi prorazit, protože dostatečný talent jich tu mnoho z nich evidentně má. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je první díl nepokořený. Takto střižené filmy mají velkou nevýhodu v tom, že byť jsou některé příběhy velice povedené, výsledné (celkové) hodnocení filmu kazí takové ty odpadové snímky, které se v mých očích pohybují hluboce pod hranicí 50%. Nejlepší příběhy: B, D, E, F, K, M, S. Nejhorší příběhy: G, H, L, P, Q, J, W. | A 50%, B 65%, C 60%, D 70%, E 75%, F 65%, G 25%, H 20%, I 60%, J 60%, K 65%, L 20%, M 65%, N 40%, O 50%, P 25%, Q 25%, R 55%, S 75%, T 35%, U 25%, V 60%, W 15%, X 60%, Y 35%, Z 50% > Průměr: 48% (2*) | ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I když nemám výraznější problémy s pamětí a klidně vám spolehlivě popíšu svůj včerejší oběd, neměl-li jsem tedy i polévku a dezert, tak po mně nechtějte srovnání s jedničkou ABC. Jednak jsem to viděl téměř před třemi lety, napsal jsem k tomu totální pičovinu (ale zase je originální!) a několikaminutové záblesky mnohdy jen vzdáleně připomínající film si prostě nejsem schopen vybavit. Po pravdě s tím mám problém i teď, tedy 24 hodin po zhlédnutí dvojky. V hlavě mi utkvěl chlap rozpůlený jezevcem, japonská holka s šílenýma představama o smrti svých rodičů (byl tam i penis!) a pak už jen nějaká ta střeva a další v hororech obligátně obnažené orgány. Špatná však tahle projížďka se smrtí v různých podobách rozhodně nebyla, a pokud vezmu v potaz, že má jinak vynikající paměť nezaznamenala ani většinu z toho dobrého, tak to špatné (nějací nosatí idioti ve tmě v pokusu o jakousi grotesku?) tam jakoby vůbec nebylo. Po pravdě dlouho jsem teď nic neviděl, tak mi i tahle jinak trojková ptákovina přišla skvělá. ()

Reklama

Reklama