Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Plachá dívka Sora Kadžiwara ráda kreslí (to ostatně napovídá již skicák, který má neustále po ruce), není tedy divu, že se na střední škole přihlásila do výtvarného kroužku. Ten, jak se brzy ukáže, je plný svérázných individuí, nevyjímaje ani paní učitelku, která zbožňuje slepice. (yenn)

Recenze (11)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Krásná a pohodová záležitost u které se příjemně relaxuje a dokáže vyloudit úsměv. Pro milovníky klidných, veselých a příjemných anime, fanoušky (nejen) kreslených koček, maňásků a podivných děvčátek je tohle prostě povinnost. Navíc tenhle styl animace se mi líbí a ta hudba, to je balzám... Krásných 9/10 ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné, mírumilovné anime, u kterého jsem měl neustále pocit, jakoby se čas zastavil a já mohl jen rozjímat... sice jsem si musel taky pár dílů na pomalé tempo zvykat, ale jak bývá hodně u anime zvykem, chytlo mě to naplno po 6. díle :) . Po dodívání jsem opravdu hodně dlouho uvažoval o koupi skicáku. Je to tak mezi 4 a 5, ale kvůli Kate dávám 5* :-) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejpoklidnější anime, nejsympatičtější hlavní hrdinka a nejživější vzpomínka na dětství. Sketchbook mi připomněl kouzlo toho, když vám je dvanáct a váš nezkažený pohled na svět je to jediné, co uznáváte. Kdy jakýkoli vnější dospělý vliv škodí a cesty ze školy s kamarády nezatěžuje sebemenší starost. Člověk má najednou chuť se rozběhnout někam ven a udělat cokoli, co by ho přimělo se tak cítit - alespoň ještě jednou. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Žánr „slice of life“ (volně přeloženo „ze života“) se ke Skicáku perfektně hodí. A protože lze říci, že hlavní hrdinkou je stydlivá, málomluvná Sora Kadžiwara, která se za ničím moc nehrne (pokud tedy zrovna nechce do svého skicáku narychlo zachytit nějakou prchavou skutečnost), je pro Skicák příznačné poklidné tempo vyprávění. To se však čas od času může změnit, jelikož se kromě Sory setkáváme rovněž s dalšími jejími spolužáky (většinou tedy spolužačkami) z výtvarného kroužku, přičemž někteří jsou výrazně živelnější; to platí i pro paní učitelku. Postavičky jsou to každopádně zajímavé a různorodé a snad každý si tu najde nějakou svou oblíbenou (u mě by těsně zvítězila podivínská Kokage Kuga). Skicák vyzařuje nesmírně příjemnou náladu, takže se po čas jeho sledování takřka neustále přiblble usmívám :-) Většinou se však nesnaží být za každou cenu vtipný (výjimkou je 7. epizoda, která je také nejslabší), což nejspíš přispívá k tomu, že je většina vtipných momentů podařená. Většina epizod nabízí také nějaké „poselství“, které sice nebývá nijak zvlášť objevné, ale zato kouzelně podané. Hudba skvěle dotváří atmosféru, vizuální stránka se mi velice líbí a animace je vzhledem k žánru na překvapivě vysoké úrovni. Z viděných nejlepší anime seriál roku 2007. 9/10 ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Plachá Sora, trhlá Nacumi Asó a rozvážná Hazuki spolu navštěvují výtvarný kroužek vedený sympaticky excentrickou učitelkou Kasugano. Společně jezdí na výlety, společně se učí, ale hlavně společně kreslí. Sketchbook bych nejspíše přirovnal k Azumanze. Máme tu prostředí střední školy, spoustu komediálních momentů, středoškolačky, minimum opravdu negativních prožitků a neřeší se milostné problémy. Odlišnejší je pomalejší tempo výpravění, větší "poetičnost" (přece jen, kreslení je umění) a větší důraz na vnitřní svět hlavní hrdinky, Sory. Výsledkem je směs, která člověka pobaví (komediální duo senpai Fú a Rjó, a nejen ony, tohle umí :D ) a zároveň příjemně uklidní. Seriál je, jak už to u podobných žánrů bývá, epizodický. *****, ač těsně. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama