Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zbývá jediný den do svatby bohaté Tracy Samanthy Lord (Grace Kelly) a v rodinném sídle se začínají objevovat první hosté. Nechybí zde Tracyn první manžel, hudebník a skladatel C.K. Dexter-Haven (Bing Crosby) s Louisem Armstrongem a jeho kapelou, pikantní detaily z milionářské veselky se snaží zachytit reportér Mike Connor (Frank Sinatra) z magazínu Spy. Zatímco Tracy má o své budoucnosti po boku nového manžela definitivně jasno, Dexter svou exmanželku stále velmi miluje a je odhodlán ji svatbu překazit. Velkolepě pojatý večírek na rozlučku se svobodou je tak jeho poslední šancí, jak vývoj událostí ještě zvrátit. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že noc pred svadbou by mali baby tráviť sami niekde v podniku, a nie v spoločnosti buúceho manžela, rodičov a hostí svadby. Stať sa totiž v pod vplyvom alkoholu môže všeličo a vysvetlujte to potom na druhý deň pár minút pred vstupom pred oltár všetkým naokolo. High society je príjemný v tom, že tá high society nepôsobí snobsky, ale elegantne, a tak si môžete obľúbiť ľubovoľnú postavu, prípadne aj všetky. Je to samozrejme out of reality, bývalý manžel príde na svadbu a snaží sa na poslednú chvíľu jej zabrániť, akoby čas medzi súčasnosťou a uplynulým manželstvom neexistoval a postavy si medzičasom nič nepovedali. Je ale neobjektívne takémuto oddychovému filmu vyčítať podobné veci, treba si užiť krásnu Grace, Luoisa, tých pár fajn pesničiek a pekné interiéry a kostýmy. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Remake, který zkrátil dialogy a prostor některých postav, aby tam mohl vecpat písně. Byť by některé písničky byly fajn, působí to násilně. Obsazení v podstatě nesedí, mladá holka (chvíli mi příšlo, že se Grace Kelly snaží intonovat jak Katharine Hepburn) v oblažení obstařozních pánů. To nemělo jiskru. Celkem nuda, trochu se to pohnulo od zásnubního večírku. Ale film, který se nutím dokoukat .... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo těch písní, tak mě to asi vůbec nebaví. On to není špatný film, přece jen, na to jsou zde moc dobří herci a muzikanti, ale je to jen taková taškařice, která vás nijak dějově nepřekvapí. A to hvězdné obsazení mi v tomhle případě taky nepřipadalo jako úchvatné, protože tu moc nefunguje chemie, což je špatně. Navíc Grace Kelly mi přišla otravná a ne roztomilá. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Dexter,  are you ever gonna get married again?" "Oh, sure, I am. I'm waiting for you to grow up." "Ooh, Dexter, for you I'll hurry."   Muzikálový remake filmu The Philadelphia Story, ktorý je na moje podivenie rovnako dobrý ako originál. Pričom sa jedná o dosť odlišné stvárnenie. Okrem hudobnej zložky je to hlavne diametrálne odlišným obsadením hlavného páru. V prípade božsky krásnej Grace Kelly ide ešte o plnohodnotnú náhradu - herecké umenie Katharine Hepburn síce možno nedosahuje, ale ako chladná a neprístupná bohyňa je takmer dokonalá (treba si priznať, Katharine Hepburn nebola žiadna krásavica) a navyše, na nespeváčku, aj pekne spieva. Nevýrazný Bing Crosby je, žiaľ, herecky asi najslabším článkom (neustále sa mi vybavoval parádne sarkastický Cary Grant, ktorý mi tu ako jediný z originálu citeľne chýbal), čo ale doháňa skvelým spevom, takže jeho obsadenie je plne oprávnené. Ale dosť už bolo porovnávanie s originálom. Hudobná stránka tohto muzikálu je veľmi silná, veď sa tu zišli také osobnosti ako Bing Crosby, Frank Sinatra (pre mňa prekvapivo slušný aj po hereckej stránke), Louis Armstrong a Cole Porter. Piesne skvelo džezovo pulzujú a aj vtedy, keď sa práve nejedná o mimoriadne umelecké diela, sú ohromne zábavné (pri duete Crosbyho so Sinatrom som sa musel v kuse smiať). Celkovo ide o dielo s výbornými dialógmi, perfektnými sarkastickými hláškami ("Isn't it time for your milk and arsenic, darling?"), dielo, ktoré ma dokázalo rozosmiať i dojať súčasne.   "Mr. Haven has become quite famous since our divorce. Undoubtedly you know of his piano concerto, "Choo Choo Mama."" ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech měním komentář, nejvyšší hodnocení ale nechávám. Ne, pořád jsem neviděla Příběh z Philadelphie, ale po High Society ho ani chuť vidět nemám, protože nehledě na jeho (jisté) kvality, bych si ho asi nezamilovala tolik jako právě tento film. Velký podíl na tom má obsazení a hudba; jak Sinatra, tak Crosby a Kelly patří mezi mou vyvolenou desítku, kterou na plátně vidím nejraději (a to nehledě na to, že oba jmenovaní pánové jsou lepší zpěváci než herci) a jazzové melodie s doprovodem kapely Louise "Satchmo" Armstronga miluju. Ačkoliv jsem viděla řadu jiných filmů s Frankem, Bingem i Grace, je to právě High Society, které si cením nejvíc, ostatně je to jediný film, který nosím na iPhonu už rok všude s sebou a mám pocit, že si ho opakovaně pouštím častěji než všechny ostatní filmy, co znám, dohromady. A abych reagovala na kolegu dopitaka, musím dodat, že ač jsem si původně nejvíc cenila Sinatrovy části, poslední dobou má mé sympatie hlavně Bing, jehož postava je podle mě charakterově, herecky i pěvecky (promiň, Franku) zvládnutá ze všech nejlépe. Někdy se holt Sinatra svému učiteli, vzoru a příteli vyrovnat nedokáže a právě v High Society ten moment nastává. Dodatek 14. října 2009: Konečně jsem zhlédla předlohu tohoto filmu a ještě víc se kloním k tomu, že je mi High Society prostě bližší. Všechny tři hlavní postavy (Bing, Frank, Grace) mi přirostly k srdci víc než jejich předlohy z Philadeplhie a mám i pocit, že - co se dialogů postav týče - byl remake i o něco vtipnější. Asi je to jen pomatení mé barbarské plzeňské mysli, aspoň z komentářů ostatních to tak vyplývá, ale já si High Society, narozdíl od jeho černobílého předchůzce, s radostí během života pustím ještě aspoň desetkrát znovu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (15)

  • Grace Kelly ve scénách zpívá sama, před natáčení navštěvovala několik měsíců na hodiny zpěvu. (M.B)
  • Do role, kterou hraje Grace Kelly, měla být původně obsazena Elizabeth Taylor. V době natáčení ale neměla čas. (StarsFan)
  • Grace Kellyová zpívá opravdu sama, osm měsíců chodila na hodiny zpěvu. (M.B)

Reklama

Reklama