Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zbývá jediný den do svatby bohaté Tracy Samanthy Lord (Grace Kelly) a v rodinném sídle se začínají objevovat první hosté. Nechybí zde Tracyn první manžel, hudebník a skladatel C.K. Dexter-Haven (Bing Crosby) s Louisem Armstrongem a jeho kapelou, pikantní detaily z milionářské veselky se snaží zachytit reportér Mike Connor (Frank Sinatra) z magazínu Spy. Zatímco Tracy má o své budoucnosti po boku nového manžela definitivně jasno, Dexter svou exmanželku stále velmi miluje a je odhodlán ji svatbu překazit. Velkolepě pojatý večírek na rozlučku se svobodou je tak jeho poslední šancí, jak vývoj událostí ještě zvrátit. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že zde zatím není komentář od někoho, kdo neviděl Příběh z Filadelfie. Já jsem ho viděl a musím vpodstatě souhlasit s kolegy. Grace Kellyová je výborná v Hitchcockových filmech, ale pro roli manipulátorské "ženy v kalhotách" Tracy Lordové se nehodila. Ne po Katharine Hepburnové. Proto by mě zajímalo, zda by to viděl stejně i někdo, kdo se na High Society díval nezatížen tím, že jde o remake. V několika ohledech je totiž i lepší než originál. Scénárista John Patrick (mj. autor hry Záhadná paní Savageová) lépe vyprofiloval vedlejší postavy a dialogy jsou místy ještě břitčí. Že je protagonisté nedokážou vždy patřičně prodat, je už jiná věc. Berme to tak, že High Society je především muzikál s chytlavými popěvky Colea Portera. Frank Sinatra nebo Bing Crosby jsou tak trochu nejistí v konverzaci, ale když dojde na jejich disciplínu - zpěv, jsou super. :o) O Satchmovi nemluvě. 70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo těch písní, tak mě to asi vůbec nebaví. On to není špatný film, přece jen, na to jsou zde moc dobří herci a muzikanti, ale je to jen taková taškařice, která vás nijak dějově nepřekvapí. A to hvězdné obsazení mi v tomhle případě taky nepřipadalo jako úchvatné, protože tu moc nefunguje chemie, což je špatně. Navíc Grace Kelly mi přišla otravná a ne roztomilá. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Svěží a u nás málo známý muzikál z luxusní společnosti, jehož hlavní předností je bezpochyby chytlavá hudba. A to zejména z úst usměvavého Louise Armstronga a jeho bandu. Příběh je prostý, Grace Kelly hrála nejednou lépe, ale několik zajímavých momentů si urvává čistě jen pro sebe. Není to dokonalé, ale pozornost si to zaslouží!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že noc pred svadbou by mali baby tráviť sami niekde v podniku, a nie v spoločnosti buúceho manžela, rodičov a hostí svadby. Stať sa totiž v pod vplyvom alkoholu môže všeličo a vysvetlujte to potom na druhý deň pár minút pred vstupom pred oltár všetkým naokolo. High society je príjemný v tom, že tá high society nepôsobí snobsky, ale elegantne, a tak si môžete obľúbiť ľubovoľnú postavu, prípadne aj všetky. Je to samozrejme out of reality, bývalý manžel príde na svadbu a snaží sa na poslednú chvíľu jej zabrániť, akoby čas medzi súčasnosťou a uplynulým manželstvom neexistoval a postavy si medzičasom nič nepovedali. Je ale neobjektívne takémuto oddychovému filmu vyčítať podobné veci, treba si užiť krásnu Grace, Luoisa, tých pár fajn pesničiek a pekné interiéry a kostýmy. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taky jsem zatím neviděl zmíněný Příběh z Filadelfie. Jedu si teďka v sérii filmů s Frankem Sinatrou, v kontextu čehož musím konstatovat, že tenhle film je jen průměrný. Málo vtipné, málo záživné. Jak zmiňují kolegové, co tu napsali komentář přede mnou, hudebně je to na vysoké úrovni, vlastně (pro mě) zatím té nejvyšší. Ovšem kromě Take Me Out To The Ball Game se v žádném z těch filmů nezpívalo, takže zkreslení je snad nasnadě. Nicméně optimistický úsměv Louise Armstronga musí potěšit každého a skvělý zpěv Franka Sinatry (nechť se na mě ostatní nezlobí, ale zpěvem Sinatra převyšuje zbytek ensemblu minimálně o třídu) jakbysmet.___Kvůli slabému scénáři a vtipnosti s nádechem šafránu se však musím držet při zemi. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (15)

  • Film byl zakázán v Monaku. (M.B)
  • Do role, kterou hraje Grace Kelly, měla být původně obsazena Elizabeth Taylor. V době natáčení ale neměla čas. (StarsFan)

Reklama

Reklama