Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální anime seriál s výraznými surrealistickými prvky je především kritikou všech možných i zdánlivě nemožných deviací a deformací, na které je možno v asijské kultuře a společnosti narazit.
Hlavním hrdinou je Nozomu Itoshiki, středoškolský učitel, jehož jméno v překladu koresponduje s jeho duševním stavem - totální beznadějí. Při jednom ze svých marných pokusů o sebevraždu je však konfrontován s jednou ze svých studentek - nebetyčnou optimistkou. Posléze se ukáže, že v jeho nové třídě není snad jediný student normální, tedy až na jednu studentku, jejíž normálnost opět hraničí s extrémem. Následuje dvanáct dílů plných japonské šílenosti, bizarnosti a … totální beznaděje. (Skejpr)

(více)

Zajímavosti (1)

  • Hříčka se jménem pana učitele Itošiki Nozomu spočívá v tom, že dva znaky tvořící příjmení Itošiki (糸 - ito 色 - šiki, existuje ale i několik dalších možností čtení), jsou-li napsány těsně vedle sebe, vypadají jako znak 絶 (zecu). Ten pak spolu se znakem představujícím jméno Nozomu - 望 tvoří slovo "zecubó", beznaděj. Proto učitel svoje jméno raději píše odshora dolů, neboť tak k záměně nemůže dojít. Obdobné potíže se jménem má i většina ostatních členů rodiny Itošiki. (Mates2106)

Reklama

Reklama