Reklama

Reklama

Návrat domů

Trailer

Obsahy(1)

Mike (Matt Long), fotbalová hvězda malého městečka, který dostal stipendium na univerzitě, se vrací přes vánoční prázdniny domů, aby představil rodičům novou přítelkyni Elizabeth (Jessica Stroup). Všichni jsou mile překvapeni, až na Shelby (Mischa Barton), bývalou Mikeovu přítelkyni. Ta je zdrcena a odmítá uvěřit, že v Mikeově náručí už není ona, ale jiná dívka. Zoufale se snaží o to, aby Elizabeth zmizela z dohledu. Poté, co po děsivé autonehodě zraněná Elizabeth zůstane napospas Shelby, se rozpoutá peklo. Shelby chce Mika zpět a je ochotna udělat pro to všechno. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (75)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film se do značné míry inspiroval v tomto povedeném thrilleru na motivy S. Kinga a mohl by se klidně jmenovat Shelby nechce zemřít, 19 let poté. Námětem se to porovnávat dá, kvalitou už ale ne. Sice to není úplně marný, ale bohužel tomu chybí něco, čím by film dokázal nějak zaujmout. Podivně vykonstruovaný začátek, kostrbatý průběh bez silnějších momentů (a že se nabízely) a nakonec podivný konec. 40% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ztělesněný šedý průměr. Takovéto filmy se komentují úplně nejhůř, protože nejsou vyloženě špatné, aby se daly jen tak odstřelit, ale najít na nich něco, co by stálo za to pochválit, je také skoro nemožné. Homecoming si bere inspiraci například v Misery (+minimálně ve stovce dalších filmů), kupodivu (vzhledem k moderním trendům) je ale mnohem krotší než ona. Na větší masakr asi nebyly peníze. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Průměrný psycho thriller (ani omylem horor)s celkem důvěryhodnou Mischou Burton.Když už,doporučuju film shlédnout v originále,protože dabing je v tomhle případě obzvlášť nepovedený.Jinak..co se dá k takovému průměru říct?Koukat se na to dá,ale žádná bomba to není. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zaměňovat něco podobného s hororem je asi to samé, jako hlásat do světa, že Petr Novotný je výborný bavič. Příznivci lidských dramat nebo promyšlených thrillerů budou rozhodně zklamaní, ti ostatní bez většího očekávání si ale užijí jednoduchou story, která ale není tak pitomá nebo směšná, že by se divák musel za autory stydět. Nicméně nefunguje už hned ta základní linie (proč zadrženou pošahaná ex rovnou nevezme sekyrou po hlavě?), ty ostatní (pár nečekaných zvratů) ale vcelku ano. Dramatické momenty jsou zase zbytečně utopené a prakticky odbyté. Přitom stačilo víc rafinovaných střihů, záběrů kamery a vlastně i krve. Celé dohromady se to dalo odvyprávět za patnáct minut a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, ale člověk by zase přišel o poměrně na žánr a rozpočet slušné herce, několik netriviálních momentů a také o urputnou snahu přiblížit se nemožnému – a to Misery od Kinga. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vysokoškolský študentík Mike sa vracia na pár dní domov do svojho rodného zapadákova. Chce predstaviť svoju novú priateľku Elizabeth rodičom. Tá sa však ožere ako krava a preto sa rozhodne, že radšej prenocuje v moteli a rodinné stretnutie odložia na druhý deň. Cestou ju však zrazí autom Mikeova bývalá láska Shelby. Zranenú ju odvezie ku sebe domov, kde ju uväzní. Čo toto je za sprostosť?! Mala to byť akože nejaká blbá, béčková variácia na film "Misery nechce zomrieť"? Ak ano, tak leda pre sopliakov alebo idiotov. * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak napětí chvilkama nechybělo, ale to bylo z celého filmu to jediné. Horor a thriller? To bych do žánru určitě nedal. Spíše bych to nazval Thriller a Drama. Nic hororového ve filmu nebylo! Koukat se na to dalo to ano, ale na podruhé už to nemá smysl. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to na Horror filmu ( CS Horror ) tak jsem tomu dal šanci. To co mě ale čekalo nemělo s hororem nic společnýho. On se z toho totiž nakonec vyklubal tuctovej, popdprůměrnej Thriller, kterej nenabízí nic novýho. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pohledná Shelby (Mischa Barton) vede svou restauraci kdesi v zapadákově v Pensylvánii a na první pohled by do ní nikdo neřekl, že je psychicky vyšinutá. Už je to nějakou dobu, co se rozešla se svým přítelem Mikem, ale nepřestává věřit, že se k sobě opět vrátí. A skutečně, jednoho dne Mike zavítá do restaurace ve svém rodném městě, ale po jeho boku už má novou přítelkyni Elizabeth. Zhrzená Shelby se s tímto faktem odmítá smířit a poté, co se téže noci nestihne Elizabeth ubytovat v motelu a ocitne se v noci na opuštěné silnici, se Shelby, která se autem vrací domů, naskytne příležitost k pomstě. Neštastnou náhodou svou sokyni v lásce srazí, a pak ji v bezvědomí odveze k sobě domů, kde o ni začne po svém pečovat a týrat ji, ale Mike po své dívce nepřestává pátrat. Solidní horor, který svým námětem nápadně připomíná "Misery nechce zemřít" se opírá o své kvalitní hereké obsazení a nápad, obsadit dvě krásky Mischu Barton a Jessicu Stroup do hlavních rolích, se ukázal jako velmi dobrý tah a Barton je docela slušná mrcha a jsem rád, že jsem ji v takovéto netradiční roli viděl. Nenudilo mě to, nebyly tam zbytečně trapné kecy, napínavé to taky bylo a nějaká ta drastická scéna se taky našla + Mischa Barton ve spodním prádle. Celkově zajímavý horor. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Slabučké ako čaj, debilné jak tri rite ! Mischa Barton bola k posraniu ( v tom zlom slova zmyslu) , ale i napriek nehereckému talentu Jessici Stroup to aspoň vynahradzovali jej milé ksichtíky, ktoré hádzala občas. Ale i tak bola tupá, že nerozbila okno a nekričala o pomoc! ( Ach jaj, Morgan J. Freeman ! ) . Týchto vydieračských, zdieračských, vykorisťovacích psycho ( " poj ma jebať ! " ) thrilleríkov je tu celá hromada a tento nie je výnimkou. Tak ak chcete, pozerajte, ale ja nedoporučujem i napriek tým dvom hviezdičkám, ktoré som tomuto nezmaru kupodivu prisúdil. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Takový zbytečný televizní thriller, který vám možná utkví v hlavě jen díky tomu, jak moc připomíná Misery nechce zemřít... Film je mnohem nudnější a herecké výkony o několik tříd horší... U Misery chápu, proč držela Paula Sheldona, ale proč Shellby drží novou přítelkyni svého bývalého přítele. když ji musí být jasné, že ji nikdy nebude moct propustit??? Že ji bude muset zabít??? Tak proč to neudělat hned a nezakopat ji někde v lese... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ja som to vravel už dávno - najhoršia je neopätovaná láska. Tá dokáže naozaj "zázraky". A Miške od Burtonov to ale celkom v úlohe prestrihnutej Shelby pristalo. Ako jednorázovka je film úplne v poho. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Tyhle thrillery mě nikdy neurazí... Napjatý jsem byl v celém filmu, druhou půlkou filmu úplně.. Jo, líbilo se mi to, tyhle filmy miluju :-) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Průměr a to maximální. Člověk musí přetpět prvních 45 minut aby se začlo něco dít. A ono se toho moc neděje. Jen scény kde byly dvě hlavní hrdinky, které byly kočky, mě donutily film dokoukat. A akčnější konec. Ale jak jsem řekl člověk musí vyloženě přetrpět hodně dlouho. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď Mischa Barton zahynula v O.C. California, zahynula s ňou aj jej herecká kariéra, čo dokazuje svojou pravidelnou účasťou v týchto scenáristických klauniádach. Ti síce majú mať parametre thrilleru až hororu, ale zvyčajne pôsobia ako paródia a komédia. Lebo rozumiete, keď idete s frajerkou za rodičmi, tak tá sa najprv ožerie jak dobytok, potom ide spať že dakde inde, lebo je jej na blivajs, tak ju pošlete ta het, nech sa ide vyspať. Následne ani neskontrolujete, či sa jej podarilo nájsť nocľah a keď ona v noci zmizne, tak prvé čo vás napadne - hm, tak asi išla za bývalým 🤣 Alebo keď máte návštevu a hore vám obeť trieska s príbormi o stenu a ono to ruší, postačí tej milej návšteve vysvetlenie: to je bojler 😅 Ako iste, oceňujem, že sme sa dočkali nekalých hrablí v žalúdku a porezaného nadpätia, ale stále tá humorná stránka prevažovala, najmä vtedy, keď chlap s čerstvo prestrelenou nohou pružne skáče sťaby olympijský skokan do výšky. Nechýbalo veľa a dal by aj odzemok! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na film Homecoming se dá určitě podívat, ale tak maximálně jednou – dvakrát. Pro oblíbence obou hereček to může být zajímavá podívaná, ale ti co od tohoto filmu očekávali pořádnou psychologickou jízdu a čistokrevný horor budou hodně zklamáni. Pokud si totiž chcete film užít musíte dát svoje předsudky o originalitě stranou a sledovat průměrnou kopii mnohem známějších filmů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nic převratnýho. Spíše nuda, ale musím říct, že od Mischy Barton bych se nechal věznit docela rád. A byl bych rozhodně přítulnější trestanec. :D 30% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Není to marný, nicméně slušnou režii kazí blbej scénář: (SPOILERS) kluk vysadí svoji vožralou milou u hotelu (v pro ní cizím městě a s těžkým zavazadlem), aniž by ji šel doprovodit aspoň na recepci...pak by totiž nebyl možný následující děj, kdy holka zjistí, že je hotel narvanej, že samozřejmě nemá signál (ha, scénáristé jsou zřejmě jediní lidé na světě, kteří nesnáší mobily) a musí jít pěšky temnou nocí k dalšímu hotelu, zatímco ji autem NÁHODNĚ srazí její budoucí trýznitelka /// holka vochčije svoji trýznitelku, dělá, že spí, ale poté nepočká, až bude trýznitelka bezpečně mimo dům, stačí ji, že vyleze jen na dvůr sekat dříví...pokus o telefonování tak samozřejmě končí nezdarem...atd. Od poloviny se to dá posouvat zrychleně dopředu, aniž by jsme byli o cokoli ochuzeni, stačí zpomalit v závěru, abychom čistě z povinnosti zjistili, jak to dopadne. Kvůli režii a slušným hercům dávám lehce nadsazený tři hvězdy. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Prachsprostá kopie večné oscarové klasiky jménem Misery nechce zemřít. Nechápu, jak někdo může mít tu drzost vzít dobrý nápad, okopírovat ho do nejmenších detailů a přidat své invence, navíc naprosto zbytečné a hloupé. Kdo neviděl Misery, může zde jásat, kdo viděl, ten musí plakat. O podobnosti nemůže být řeč - toto je kopie. ()

Reklama

Reklama