Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zfilmování románu francouzské spisovatelky Marguerite Durasové, která většinu svého života strávila v koloniální Indočíně a podle jejíž tvorby vznikly už např. filmy Milenec nebo Hirošima, má láska.
Kambodža, 1931. Francouzská vdova (Isabelle Huppert) žije na rýžové farmě spolu se svými dospívajícími dětmi Susanne a Josephem. Veškerou svou energii vkládá do práce na poli, které je pravidelně každý rok zaplavováno mořem, a do boje s byrokratickými úředníky. Když se na scéně objeví bohatý Číňan Jo a zakouká se do šestnáctileté Susanne, rodina v tom vidí šanci, jak vybřednout z finanční krize a splnit si svůj sen – postavit přehradu, která by jejich rýžové pole ochránila od ničivých záplav. (Sofia)

(více)

Recenze (4)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Marně jsem se těšila na další Indočínu nebo Milence, ale tento film mě poněkud zklamal. Kromě krásných obrazů kambodžské přírody nabídl bohužel jen ploché charaktery, o jejichž pohnutkách se divák nedozví skoro nic (Jak zemřel otec rodiny? Proč jsou obě děti tak vzpurné a matka tak divná? Jak to nakonec dopadlo s Číňanem?). Dialogy nedávají moc smysl a jednání hlavních hrdinů také ne. Isabelle Huppert hrála výborně, ale to se u ní dá jaksi očekávat. Velká škoda tohoto nemastného-neslaného zpracování. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kdo nám měl být sympatický? Ta zlá, hnusná ženská, která nikdy nejedla, a jenom buzerovala všechny kolem sebe? Nebo její syn, který myslel jenom na sebe, a na všechny ostatní byl jenom hnusnej? Nebo dcera, která s sebou nechala vláčet od každýho, aniž by se sama nějak projevila? Nejhorší ale stejně byla ta hlavní ženská. Jestli to měla být jako statečná a hrdá žena, tak na to já teda nehraju. Kromě toho, že je Isabelle Huppertová vážně strašně odporná paní, mi byla i postava kterou hrála úplně maximálně nesympatická. A právě absencí jakékoli sympatie ke komukoli, se pro mne film stal naprosto blbou, nudnou záležitostí, s okoukanými tématy a trapnou zápletkou. Nic se tam stejně pořádně nestane, a pokud má jít jenom o dojem, tak ten teda nebyl nic moc. Jedna hvězdička za Gasparda, jinak to stálo za pendrek. ()

Reklama

Reklama