Reklama

Reklama

Vraždy v Oxfordu

(seriál)
  • Velká Británie Inspector Lewis (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2015), 50 h 15 min (Minutáž: 45–94 min)

Hrají:

Kevin Whately, Clare Holman, Rebecca Front, Cathy Tyson, Bradley James, Cheryl Campbell, Jenny Seagrove, Adrian Rawlins, Beth Goddard, Emily Beecham (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Inspektor Lewis se po letech vrací do Oxfordu, kde od smrti manželky ještě nebyl. Okamžitě se ujímá vyšetřování případu vraždy studentky, kterou někdo zastřelil ve spánku... (TV Prima)

Recenze (31)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pro mě nezáživný detektivní seriál s relativně příjemnou, jakoby staroanglickou atmosférou - když to mají prarodiče zapnuté, luštím křížovky, abych se zabavila. A jejich zážitek? Zhruba v půlce se babička obvykle zeptá: "Rozumíš tomu?" Děda (pálí mu to lépe) odpoví: "Ne!" a soustředěně sledují dál až do závěrečných titulků :-). 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Navázání na veleúspěšnou sérii Midsomeru trochu jiným rozměrem místa, herců, přesto dosti identické. Zajímavé případy prapodivných vražd, které se vrší na hlavy dvou hlavních detektivů... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

…a já jsem si dlouho myslel, že hlavní herec je ten novější Barnaby v mladším věku… never mind, zaokrouhluju nahoru, protože vím, že bych takhle hodnotil, kdyby mi kriminálky už nelezly krkem >_> ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sice je to volné pokračování Inspektora Morse, ale převážně se to snaží kopírovat Vraždy v Midsomeru, což neberu jako plus, neboť mi herci nejsou moc sympatičtí. Nikomu vůbec nevadí, že policisté znají všechnu literaturu od starověku až po novodobou anglickou tvorbu? O historii ani nemluvím. Asi v Oxfordu jsou všichni vzdělaní, i když nechodí na univerzitu:-)). ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Vraždy v Oxfordu nenavazují na Vraždy v Midsomeru, ale na seriál Inspektor Morse, kde měl policista Lewis v podání Kevina Whatelyho "watsonovskou" pozici. Je trochu s podivem, že zatímco dříve byl brán jako packal, zde vystupuje jako schopný vyšetřovatel. Jinak slušný britský detektivní standard, zhruba na úrovni Taggarta, na Vraždy v Midsomeru v jejich počátcích však nedosahuje. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné seriálu Vraždy v Midsomeru (i když je zmiňovaná volná návaznost na Inspektor Morse, jenž je občas zmiňován, hlavním vyšetřovatelem je nyní jeho bývalý pomocník Lewis), proto jsem se na to také začala dívat. V porovnání s Midsomerem zde máme mnohem atraktivnější prostředí Oxfordu a jeho univerzity a v dosud viděných dílech zajímavé náměty (např. matematický aparát ke kvantové teorii, automobilovou firmu, řecké mýty, bestseller od bývalého kriminálníka či padělky dopisů), ale jednotlivé díly jich kvalitou už nedosahují, natož aby to mohlo konkurovat takové Foylově válce či dokonce Případům bratra Cadfaela (a to záměrně nesrovnávám s Sherlockem nebo s Whitechapelem, neboť nejde srovnávat nesrovnatelné). ()

Blackros 

všechny recenze uživatele

Patrná snaha navázat na úspěšné Vraždy v Midsomeru, ovšem s opoznání horšími herci a ne tak kvalitním scénářem. Slabší 3* ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Pokud to mělo být vskutku pokračování skvělých kriminálek inspektora Morse, pak to snad ani neměli zveřejňovat. Bez aristokratického Morse už to zkrátka není ono. Vytratilo se vše, čím předchozí seriál oplýval. Jedna hvězda za britské reálie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější anglická detektivní série, kterou znám. Viděl jsem dva díly a vážně mě nenadchnul ani jeden. Docela škoda, no... EDIT po dvanácti letech. Je to dobré, Oxford nádherný a příjemný, Whately výborný, Fox skvělý, zápletky tradičně nápadité, nechybí humor... Klasicky britská příjemná detektivní podívaná, Teď už mi paradoxně chybí jen původní Morse. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Seriál Inspektor Mors jsem nikdy nesledovala (pokud tu kdy na nějaké TV běžel...?), ale jeho prequel Endeavour a následující Lewis (hloupě prezentovaný Primou jako Vraždy v Oxfordu) se mi moc líbí. Oxfordské a vůbec anglické reálie jsou pak jen velmi výraznou třešničkou na dortu. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušný detektivní seriál odehrávající se v Oxfordu, který reprezentuje starou dobrou Anglii. Hlavní představitelé nejsou příliš sympatičtí, a to možná poznamenalo celý seriál, který mohl být s lepším hereckým obsazením a lepšími hereckými výkony o třídu lepší. ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Oproti Midsomeru jsou zde mnohem propracovanější postavy detektivů. Barnaby byl pro mne vždycky jen figurka bez výraznějšího prokreslení, o jeho spolupracovnících a rodině ani nemluvě. Kdežto ve Vraždách v Oxfordu jsou dvě dostatečně hluboké postavy v centru (plus patoložka), které mezi sebou mají neustále tu správnou interakci. Po zhlédnutí Oxfordu jsem snížila hodnocení Midsomeru, který mi teď přijde dost nadhodnocený. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Na Midsomer to samozřejmě nemá, ale pokud to nesrovnáváte, tak je z toho další kvalitní britská detektivka. Dokonce z prostředí univerzity, a proto v každém díle je určitá dávka sofistikovanosti a tentokrát chytrý kolega má celkem vtipné postřehy. Prostě jiné Midsomer, ale také skvělé. ()

jacksax 

všechny recenze uživatele

Seriál je pěkně ukotvený, zajímavé díly, zápletky i vraždy jsou docela logické, a hlavní plus - naprosto a bezkonkurenčně nejlepší seržant/watson všech britských seriálů. Jediné co je ukázka chorého mozku je český název - ani slováci nepoužili takový bullshit co my. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Díky sedmi řadám Lewise se mi z původních dvou týdnů v Oxfordu podařilo udělat více než rok. Scénáře a zpracování jsou poctivým britským detektivním průměrem. K tomu je však třeba přihodit jednu hvězdu za skvělou ústřední dvojici se stále se zlepšující chemií. Whately jako "vobyčejnej strejda někde ze severu Anglie", který se v Oxfordu mezi intelektuální smetánkou nikdy necítil moc dobře, i Fox, absolvent Cambridge, který zběhl k policii od roucha klerikálního, jsou skvělí, doplňují se a zároveň fungují jako své protiklady. Pátou hvězdu přidávám za nádherné kulisy Oxfordu, který si v seriálu zahrál víc než dost. Pro mě osobně skvělé odpočinutí a možnost prohlížet si známá a oblíbená místa (a hospody!) kdykoli je chuť. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Pre tento seriál mám proste slabosť. Prostredie Oxfordu a trochu netypická dvojica vyšetrovateľov... Páči sa mi, ako tvorcovia nadviazali na Morsa. Napriek novému "šatu" sa im podarilo zachovať atmosféru starého seriálu, aj vysvetliť premenu inšpektora Lewisa z optimistického "prosťáčka" na zatrpknutého muža. Akoby potrebovali vrátiť do seriálu starého Morsa. Pre mňa je však silnejším článkom dvojice Laurence Fox ako introvertný a tak trochu stále záhadný Hathaway. Pre mňa 80% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu jiné (no vážně je to podobné - ať už je to u nás reklamní tah nebo ne) Vraždy v Midsomeru. Hlavní dvojka je mi děsně sympatická a celé to má nádech... já vám ani nevím čeho, ale moc se mi to líbí. //5.2.2021 Na Vraždy v Oxfordu si zkrátka udělejte čas a nesledujte je při nějaké další činnosti, protože právě v pomalém tempu odkrývání je jejich krása. Takže až začne hrát úvodní hudba a první obrazy budou prokládány titulky mějte už uvařenej čaj, nebo nalitý víno a prostě si trochu namáhejte mozek něčím při tipování motivu a pachatele a jen relaxujte. ()

Quido 

všechny recenze uživatele

... pořád jsem čekal na něco víc v závislosti od návaznosti na Inspektora Morse, který byl úplně v jiné úrovni.. ()

Reklama

Reklama