Reklama

Reklama

Vraždy v Oxfordu

(seriál)
  • Velká Británie Inspector Lewis (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2015), 50 h 15 min (Minutáž: 45–94 min)

Hrají:

Kevin Whately, Clare Holman, Rebecca Front, Cathy Tyson, Bradley James, Cheryl Campbell, Jenny Seagrove, Adrian Rawlins, Beth Goddard, Emily Beecham (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Inspektor Lewis se po letech vrací do Oxfordu, kde od smrti manželky ještě nebyl. Okamžitě se ujímá vyšetřování případu vraždy studentky, kterou někdo zastřelil ve spánku... (TV Prima)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (23)

Vraždy v Oxfordu (2006) 

Tak trochu jiné (no vážně je to podobné - ať už je to u nás reklamní tah nebo ne) Vraždy v Midsomeru. Hlavní dvojka je mi děsně sympatická a celé to má nádech... já vám ani nevím čeho, ale moc se mi to líbí. //5.2.2021 Na Vraždy v Oxfordu si zkrátka udělejte čas a nesledujte je při nějaké další činnosti, protože právě v pomalém tempu odkrývání je jejich krása. Takže až začne hrát úvodní hudba a první obrazy budou prokládány titulky mějte už uvařenej čaj, nebo nalitý víno a prostě si trochu namáhejte mozek něčím při tipování motivu a pachatele a jen relaxujte. ()

Série 1 (2006) (S01) 

První série je pomalá, má převážně zajímavé příběhy a hlavní dvojice detektivů je mi moc sympatická. Nebudu zastírat, že na Laurence Foxe se mi hezky dívá , jeho postava má zajímavý charakter a to u mě dost zvyšuje hodnocení. Prostředí Oxfordu je skvělé, já bych se tam hned podívala. Atmosferické místo, specifičtí lidé. ()

Lewis (2006) (S01E01) 

První díl dá dost jasně najevo, v jakém tempu se bude seriál odehrávat. Hlavní dvojka je sympatická. Případ je celkem zajímavý, ale co mě hlavně bavilo tak prostředí, ve kterém se vše odehrává. Má to zkrátka svý kouzlo. A Laurence Fox taky. :D ()

Koho bozi chtějí zničit (2007) (S01E02) 

,,Co vás na té Cambridge učí?" Zvedněte ruku, kdo by si nechtěl v Oxfordu zajít na pár přednášek a nasát tamní prostředí. Jinak... kdo by byl čekal, že se z toho případu stane takový psycho? Otázka viny a pomsty. To je oč tu běží. 3,5* ()

Školní pouta (2007) (S01E03) 

,,Radši mě hlídej, Tome. Nebo toho namyšlenýho zmetka zabiju sám." Do poslední chvíle jsem nevěděla která bije. ()

Pokání (2007) (S01E04) 

Obsahuje spoilery. Zajímavý případ/příběh. Je velká škoda, že vrah je tak trapně zřejmý už od prvních minut. Nejde jen o mlčícího kluka, ale hlavně o to, jak "nenápadně" tlačí sousedku, aby s ním šla do patra. ()

Série 2 (2008) (S02) 

Buď jsem si zvykla na pomalé tempo, nebo ho tvůrci trochu zrychlili. Bavilo mě to víc jak první řada. Dva detektivové mají mezi sebou skvělou chemii, u jejich rozhovorů se vážně bavím. Konec vnáší otázky, jsem zvědavá, jestli je třetí řada zodpoví. ()

Měsíc líbá moře (2008) (S02E01) 

Slunce objímá zemi, měsíc líbá moře. Co s polibky všemi, když nelíbáš mě? Filosofie lásky (Love's Philosophy). Prosím, ať si Hathaway nechá trochu dorůst vlasy, ať nevypadá jak z irskýho gangu. :D ()

Hudba, pro kterou se umírá (2008) (S02E02) 

Němci, Stasi. Nebylo to špatný. Opět spousta odkazů na inspektora Morse. A pravidlo, co nový díl, to nová kočka pro Lewise už máme brát za zřejmý? Hele je to sympaťák, ale já tam kouzlo nevidím. ()

Život zrozený z ohně (2008) (S02E03) 

Tento díl mě bavil opravdu hodně. Dost možná proto, že se to točilo okolo Jamese. Škoda toho konce, který byl prostě moc a trochu ten díl srazil. ()

Nepřestávej se dívat (2008) (S02E04) 

Další zamotaný, bizarní případ, který je ale přese vše uvěřitelný. Osvald Lewise dost nakopl, tak jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí. ()

Série 3 (2009) (S03) 

Možná přesycenost, možná mi to po tom bizáru v druhé řadě přijde najednou trochu nuda. :D Ale pořád si to ráda v podvečer pouštím. O tom žádná. ()

Tajemství lásky (2009) (S03E01) 

Linka s Lewisovou ženou (zatím?) spí. Vraha jsem uhodla, on už ani nikdo jinej vlastně nezbyl. :D Ale nebudu zastírat, že jeho důvody mě nešokovali! :-) ()

Něžný déšť milosrdenství (2009) (S03E02) 

Studentský příběh je spíš průměrný a za srdce příliš nevezme. Druhá linka mě celkem překvapila. Nějak jim to spadlo z nebe do klína a v rámci minulých událostí jsem myslela, že se s tím budou víc crcat. Možná by to ale bylo ke škodě, těžko říct. ()

Špatná perspektiva (2009) (S03E03) 

Fiona who?! Ale ne... přejme Hathawayovi trochu toho štěstíčka! Možná už jsem jednoduše přesycená, ale nějak jsem se na ten příběh nedokázala napojit. Moc mě to nebavilo. 2,5* ()

Blues kontrakultury (2009) (S03E04) 

Popravdě jsem se koukla i na opakování, u kterého mi víc věcí docvaklo. Nevím, asi jsem poprvé lítala myšlenkama jinde. Nebylo to špatný, ale celkově se mi příběhově zdá ta třetí řada slabší. Btw: Byla to Emily z Přátel, nebo ne? ()

Série 4 (2010) (S04) 

Posledním dílem si to u mě dost vylepšili. Ale bojím se, že už tvůrcům dochází dech. Uvidíme, co přinese další řada. ()

Smrtící zima (2010) (S04E01) 

Hathaway si nechal narůst vlasy a nejspíš prochází nějakou vnitřní krizí. Pravda je, že stále o něm víme velký prd. Velká část případu lze odtušit, přesto se nám vše zamotává a na konci jsem váhala, kde je pravda a kde je lež. 3,5* ()

Smrt na observatoři (2010) (S04E02) 

U tohoto dílu jsem se nějak nedokázala donutit sedět a koukat. A to je u Vražd v Oxfordu potřeba, pokud z toho chcete něco mít. Vražda v observatoři a celkově postavy mně celkem nudily. Píšu to nerada, ale je to tak. 2,5* ()

Přichází náhlá smrt (2010) (S04E03) 

Kvízy mám ráda, kvízy mě bavily. Ale ty brďo, občas si říkám, jaké mají tihle intelektuálové životy. Případ mě bavil taky, ale ten úplnej konec ve výslechové místnosti mi přišel k smíchu a dost to srazilo celkový dojem. ()

Reklama

Reklama