Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Recenze (711)

kowalski 

všechny recenze uživatele

Proč se takové filmy točí? Celé se to vleče a přitom ještě rozpadá do různých scének, které mi pak stejně dohromady nedají nic než jen nudný guláš s filozofujícím Macháčkem rozvaleným v "bordelu" na gauči. Ten jezdí na motorce alá Adam Sandler ve Volání o pomoc a celý film nosí pouze jeden svetr, který je i na plakátu k filmu. Raději mohlo RWE místo výkoného producenta prodávat plyn levněji než se podílet na takovém mišmaši. Nakonec stejně hlavním problémem bude předloha, která je od našeho českého spisovatele, který se na začátku mihne na 5 vteřin ve filmu aby mohlo být uvedeno jeho jméno v úvodních titulkách. Zbytečné a bez významu bylo několik štěků známých herců, moderátorů a zpěváků, kterých se ve filmu objevilo hafo. Tak si říkám jestli tomu nedat opravdu jen 1*. ()

huko 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemný a dospělý film. Občas mi přišlo, že název filmu je trochu zavádějící. Každopádně už jen kvůli nestydatým scénám s "maďarkou" bych se kouknul na film ještě jednou ;-) ()

IvcaG 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem asi naivně, že se něco zvrtne a Čechách začnou vznikat opět pěkné komedie, jako to bylo v 70a 80 letech, ale bohužel. Zvláštní ponurý místy i trapný humor, který se neustále opakuje v těchto Hřebejkovských filmech je už neúnosný a opět to nezafungovalo stejně jako u Medvídka nebo v Horem pádem. ()

JanKukulín 

všechny recenze uživatele

Slabota....Viewegh a ja asi nebudeme kamaradi (a bohužel si to už asi pět let říkám i o Hřebejkovi). Vse zachranují pouze herecké výkony Jirky Macháčka,Emílie Vašáryové a Pavla Landovského. Za cely film jsem se zasmal asi trikrat (nejvice u te zakrouzkovane vlajecky). Humor je jednoduchý (jak by Miloš Zeman řekl, záměrně se vyhýbám slovu stupidní) a lehce převídatelný (pohřeb želvičky). Hudební kulisa mi přijde naprosto marně vybraná. Měl jsem pocit, že Hřebejk si vybral písničky, které se mu líbily a ty prostě do filmu bezmyšlenkovitě nasázel ()

optimus0s 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě Sexu ve městě jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Prostě sem si jen tak sedl do kina, a bavil se filmem. Výraz "bavil" je na místě. V celém filmu neni ani jedna scéna, která by byla k popukání. Spíše se jen usmíváte. Ale i tak je to dobý;-) ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Nuda.... Kalsika opět lehce nahořklá komedie úplně o ničem. Českému filmu chybí žánrový rozsah, zoufale jsme upnuti na komedie či dramata a přitom jsme dokázali v minulosti leckteré žánry dobře kombinovat, nebáli jsme se ponurých krimi, komiksových ztřestěností a ani scifi nebo válečný či historický film nebyl pro nás žádnou překážkou. Nic méně zpět k tomuhle filmu, nebo spíš utrpeni poslední doby, vůbec mne nezaujal, kromě fascinace pissingem, tu není zhola nic co by se dalo vyzdvihnout. Macháček hraje svůj standart a Liška taky, zbytek jen proplouvá filmem a ani nemá moc co říct. Naprosto samoúčelné a bez důvtipu zařazené camea typu Viewgh nebo Gott jsem nepochopil, stejně jako zbytečné a na nejvýš ve filmu trapně účinkující syny staré zpěvačky.Jediné plus je že jsem na to nešel do kina a neutratil tak zbytečně peníze, bohužel o čas jsem přišel stejně. ()

MartinX. 

všechny recenze uživatele

Film je velmi nevyrovnaný. Pár docela sledovatelných scén se volně mísí s pasážemi, kdy jsem se vyloženě styděl za tvůrce a zúčastněné. Holt nejsem nestyda. Krize středního věku se zjevně netýká jen hlavního hrdiny. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Na predchádzajúcom Hřebejkovom počine U mě Dobrý som sa bavil dobre!Bohužial o Nestydovi sa to povedať už nedá!Viewegh mi príde ako špatný spisovatel a preto považujem ako zbytočnosť už aj tak mizerné knihy prenášať do filmovej podoby!Slabučké postavičky,ktoré skoro nemajú čo hrať,úbohé a bezdejové!Takmer oničom!Teda takmer!Vášáryová vyzerá na svoj vek úchvatne,Luknár a Hajdu ako jej dvaja synovia - alkoholici tiež potešili a aj na krásne prsia Evky Kérekešovej sa tiež velmi dobre pozeralo!Teda nakoniec tie 3 hviezdičky dávam hlavne za Slovenský podiel na tomto filme a Hřebejkovi radím aby sa vrátil k Šabachovi,pretože cez Viewegha cesta nevedie! ()

JakeG 

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza! Začátek relativně vtipný a slibný. Ovšem dále už jen rozvleklá nuda bez vtipu a nápadu. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Pár vtipných momentů by se našlo, nicméně jsem od tria Viewegh-Hřebejk-Macháček čekal víc, jako už několikrát. Možná dám Nestydovi ještě někdy šanci, ale lepší než průměr to asi nebude. ()

ivamka odpad!

všechny recenze uživatele

Stále stejná sorta herců i když nepochybně Jiří Macháček a Simona Babčáková jsou čísla, ale jediného pobudu v České republice Pavla Lišku by mohl někdo vystřídat. Jan Hřebejk má málo fantazie a tak si tam natáhnul Gotta aby ten film byl něčím výjimečný, marně. Pořád jedno tema nevěry se prolíná většinou jeho filmů. Ze všech by byl jeden dlouhý nudný o tom jak člověk stárne a blbne. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je pár skutečně velmi originálních vtipných situací a i jiných originálních elementů. Ale celkově mi výrazně chybí jakákoli pointa... ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Na český film posledních pár let nadprůměrné. Já jsem se u toho celkem i pobavila, až na pár trapností (jako Kajá Gott apod.). Macháček jako vždy nepřekonatelný, ovšem o krok pozadu nezůstal ani Liška. Pár opravdu vydařených vtipných scének (hlavně pan učitel v bordelu). Ovšem Simona Babčáková nezklamala: "PIN= poněkud impozantní nos". Film ideální na sobotní večer po kocourovi :-) ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama