Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Recenze (711)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o ničem. Musí mít ale atmosféru, která zaujme a pohltí. Nestyda je o hovně, klouže povrchně po slupce, nemá atmosféru, jen růžově přihřátý trenky, herecky zastydlého (nic ve zlém, na litoměřické rodáky nedám dopustit) Macháčka a popelářsky vyhlížejícího Lišku. A otravná camea jen ruší (Viewegh, Gott, Fasterová, Pokorný, Ondříček). P.S: Když krizi středního věku, tak trochu víc promyšleně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Povrchní koláž hořkých životních etud z krize středního věku zaslintaná lacinými cameo výstupy a rozhlasovým product placementem. Adaptace obšousta Kvída mně unavují oči v psané i hrané formě, Macháček se svým šklebem už dávno odjel pryč malotraktorem, ale hlavní co mrzí je, že režisér Hřebejk má mnohem na víc, než jsou tyto populistické slepence na jedno použití, co se schovávají za sofistikovaný opar čerešní pod blúzkou. Pochopil jsem to správně, že ten, kdo se nesměje u představení divadla Sklep, je buď vylízané pako, nebo občan Maďarska..? ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Stále čekám, kdy Hřebejk zakopne o dobrého scenáristu. Jarchovský je dobré čtyři roky vyčpělý až na kost a "mistr" Viewegh se pro změnu topí v knižních dialozích, které na plátno buď nepatří, nebo vyzní úplně debilně. Což ostatně platí i pro celý film. Ten se táhne od nikud nikam, celá Macháčkova linie připomíná špatný vtip s postavou, jíž bych Don Juana neuvěřil ani po pěti panácích a jediná smysluplná a sympaticky napsaná část s Liškou a Babčákovou zase trpí wtfakózními scénkami typu "tchýně dohazovačka". Výsledek je o to smutnější, čím víc se Hřebejk snaží. P.S.: Ty estrádní roličky pánů Gotta a dua Pokorný-Ondráček by si měla Nova schovat do Comebacku, ne je cpát do filmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vyhlasujem pátranie po zmiznutej kvalite Hřebejkových filmov, ktorá má od filmu 'Pupendo' výrazne klesajúci charakter. Aj keď sa Jan svojimi filmami stále drží nad hranicou pozerateľnosti, už to jednoducho nie sú tie kúsky, čo bývalo. Už sa neteším na každý jeho ďalší film, pretože po ňom mi nezostáva nič iné, len prehlásiť, že to bol len nejaký 'ďalší' film, čo som videl a ničím mimoriadnym ma nezasiahol. Po filme 'Nestyda' som mal teda podobné pocity, doprevádzané pocitom obyčajnosti a rozpoltenosti, ktorá mi trošku pripomínala americký typ komerčnej komédie, ktorá chce byť stoj čo stoj nezávislá. Inovačné momenty a originalita rozhodne vo filme nechýbajú, niektoré scény oplývajú naozaj dobrými nápadmi a ani herci nezaspali na vavrínoch, len dokopy to akosi nefunguje. Jednotlivé aspekty nedávajú spolu ten dokonalý, jednoliaty celok, po ktorom by divák jasal. Naopak som len márne krútil hlavou nad vyprchaným potenciálom, ktorý mal scenár a ktorý (dúfam, že stále ešte) má režisér. 55%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Bez pointy, bez děje, bez zajímavých hereckých výkonů, přesto místy aspoň zábavný a víceméně neškodný. Mám pocit, že při dalším shlédnutí bych šla o hvězdičku dolů, tentokrát jsem ale neměla pocit nějakého utrpení nebo nudy. Jediné, co mu tak můžu vytknout (a to se týká vlastně celé 99% české filmografie), je nezajímavý střih, kamera a soundtrack a naprosto přišerný, do uší bijící produkt placement. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku není ani tak marné si uvědomit, že i takové povahy žijí mezi námi. Nicméně problém tohoto filmu je starý jako česká kinematografie sama, protože Hřebejkův tým převáděl dalšího Viewegha a jeho Povídky o manželství a o sexu a jaksi nedodal žádný dramatický ani dramaturgický rámec. Celého Nestydu postavil na Macháčkovi a jeho procházení absurdními situacemi bez ladu a skladu. Položku diváckého kýče splnila upoutávka plná celebrit, včetně Karla Gotta, a poprsí tehdy ještě Evy (dnes Vicy) Kerekes. Babčáková s Liškou zpečetili své pozice povinných herců a Divíšková s Landovským ještě jednou dali nahlas vědět, že jsou ještě na světě. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Neškodné? Zhruba tak, ako nevyžiadaný prúd hudobných výkalov z reproduktorov umiestnených v obchodoch, krčmách a dopravných prostriedkoch. Dej zodpovedá titulkam bulváru (STARENKU ŠUKÁ MLADÍK! UČITEĽ V BORDELI SO ŽIAČKOU V POSTELI!!!, OČURAL DVERE MANAGERA!, BOH SPEVU VO FILME! LOSOS JE KOKOT! CIKÁ NA VÁS MILENKA?). Mdlé, nasladkasto penisté a ružovo realistické - zhruba ako cukríky Jojo Marshmallow. A rovnaký pocit, aký po týchto produktoch chemického priemyslu ostáva v ústach ostáva vo mne z tohto produktu dvojice oficiálnych umelcov českej štátnej, filmovo/knižnej kultúry - Hřebejka a Viewegha. Dobová, dokonale zabudnuteľná záležitosť. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ta němá tvář na konci to sice přežila, ale co já, jakožto divák? Proč jsem se musel téměř pořád nudit? Proč jsem si musel několikrát opakovat "To dáš!" a povzbuzovat sám sebe, abych to nepřepnul na jiný program? Jinak řečeno - u "vtipných" scén jsem se zasmál sotva jednou, u "vážných" scén jsem se nudil. Dost mi to připomnělo Medvídka, ale toho jsem trochu nadhodnotil kvůli obsazení. Tady musím logicky jednu * odebrat. Nikdy více nepotřebuju vidět. P. S. Macháček dobrý, Liška (konečně nehrající idiota, mimochodem) taky a Éva pěkná, moc pěkná… ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Čekáme na další filmový skvost od Honzy Hřebejka a on už sám sebe asi překonat nemůže. Takže patrně, kdyby to natočil někdo jiný, byli bychom tolerantnější. Macháček, Babčáková, Landovský a "korytňačka" hráli výborně, bohužel nesdílím režisérovo nadšení pro Emílii Vašáryovou....i když si taky nedovedu představit nějakou herečku, která by tuto roli přesvědčivě zvládla. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Lehce čitelný, leč nevyzpytatelný snímek. Místy bylo velice jednoduché poznat, co bude následovat, a chvilkama zase film příjemně překvapoval. Přesto se ovšem jedná o průměrný film, který ve mně nic extra nezanechal. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušný, určitě tak o třídu lepší jak Medvídek. Místy jsem se fakt docela zasmál, Macháček je překvapivě snesitelnej a celý to příjemně uteče. Jenom škoda, že díky tomu nepodařenýmu závěru to celý vyšumí tak nějak do ztracena. 70% ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Medvídek byl opravdu hrozný, ale Nestyda je totální odpad. Janu Hřebejkovi se začínám divit proč se pouští do podobných filmů, které nejsou ani zábavné ani duchaplné. Teď se koukám že Nestyda je zaškatulkován do komedií :) Jiří Macháček jak už jsem si zvykl za poslední dobu opět tragický. Pane Hřebejku proberte se! PS: Kdo za tohle si dovolí vyhodit peníze v kině musí být naprostý blázen. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Cesta od někud, ale prakticky nikam. Klidné tempo a jemná nota. Předpokládaná přehlídka sexy slečen postupně osouložených Macháčkem se nekonala, což je fajn. Pro mě nejkrásnější část filmu byl rozhovor pro rádio.. ,,Člověk se bojí bejt sám tak moc, až nakonec.. prostě je sám..' ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá komedie, která nepůsobí příliš strojeně a nemožně. Občas jsem se bavil, pocity po zhlédnutí neutrální, spíše příjemné, takže to vidím na 3*. Chybičky: 1) Oskar příjde ke svým rodičům, že pověsí záclony, přičemž mu matka odpoví, že už je pověsila Zuzana. Teprve později však vidíme scénu, jak je její snacha věší. 2) V klubu Velvet si Oskar objedná Mattoni, obsluha mu jí dá a nalije do skleničky. Po chvilce je ovšem sklenice prázdná a láhev opět plná. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nestyda sa v začiatku pekne farebne a vizuálne rozbehol, za 15 minút prerozprával čo chcel a v zostatku už len nudil. Z prevarenej témy mužskej krízy stredného veku začína byť prevarený aj divák pod 30. Dej v podstate bez hlbšej pointy, Macháček snaží baviť, no začínam ním byť presýtená, oživením bol "božský Kája" a Milka Vášárová, z ktorej prekvapivo išla dievčenská plachosť..celkovo však "dosť plytký Hřebejk" bez vyústenia, záveru, záverečnej emócie. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý (( ::, typická česká komedie, která vás nejen rozesměje, ale taky občas bude připravovat trošku o nervy. ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama