Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Recenze (711)

paascha 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naprostou debilnost, a po Medvídkovi a Krásce v nesnázích se mi určitě nikdo nediví, a ejhle! Ono se na to dalo dívat. A když odmyslím typické hřebejkoviny a macháčkoviny, šlo i o celkem vtipný kousek. Žádná velká sláva, ale odpolední zábava lepší, než čumět do zdi, to byla určitě:-)) Milka to vytáhla ještě o kus výše, i když HH z ní dělat nemuseli. Ale zase o to víc pobavila sama HH v mini střihu:-)))) A na tu otázku bych odpověděl: Áno, áno:-)))) ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: písně různých autorů; Jak uz tady bylo nekolikrat napsano- je to takove plkání, slet nikterak zajímavých situací, které jedna druhou jen minimálně rozvíjí a k ničemu to nevede. Jiří Macháček nepřekvapí, nicméně neurazí, Emílii Vašáriové to sluší, Éva Kerekes se zbytečně obnažuje a Pavel Liška, který kopíruje stále stejnou postavu (tedy snad jen kromě Venkovského učitele). ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Určitě to není špatný film a těch 88 minut jsem si celkem užil. Děj není vůbec špatný a ubíhá úplně v pohodě, Macháček s Babčákovou jsou výborní. Vcelku příjemné překvapení a určítě jeden z lepších nových českých filmů. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

U televize, s nějakou tou reklamní pauzou na cigárko a kávu by se Nestyda přežít možná dal, ale v kině to bylo čiré utrpení. Upachtěné, upocené, nevtipné a neveselé a navíc jsem u každé erotické scény s panem Macháčkem trpěla stejným studem, jako bych asi trpěla, kdyby mne někdo donutil dívat se na porno s vlastními rodiči. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

absence nějakého hlubšího příběhu mi nedovoluje dát plné hodnocení, takže až se mě někdo za dva měsíce zeptá, o čem to bylo, řeknu mu, že už ani nevím, ale slušně jsem se u toho (stejně jako zbytek natřískaného kina) bavil... dojmy prostě velmi dobré, mno, ten karel tam ale fakt bejt nemusel... :-) 80% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Prostředí 8/10/// +pohodový soundtrack (písně), Jiří Macháček, nálada snímku -celkem krátké, příběhově prázdné/// Z kombinace Viewegh a Hřebejk jsem měl docela strach. Protože ať už za tím stojí jeden nebo druhý, málokdy to za to stojí. Nebo minimálně mám problém do jejich filmů a humoru proniknout. Možná i to je důvod proč se mi Nestyda nakonec hodně líbil a hodně mě bavil. On ten film je možná úplně špatný, ale mě prostě sedl. Normálně některé výše uvedené herce nemusím, tady mi ale nevadil ani Liška, ani Babčáková a podobně na tom byly i ostatní, které za jiných okolností přehlížím. Občas je milé být překvapen./// Celkem 79%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Průměrný český film, který je založen na hereckých výkonech Jiřího Macháčka, Simony Babčákové a Pavla Lišky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch horších Hřebejkových filmů. Největší slabinou je asi scénář, byť subjektivně zde mám spíše ještě větší problém s obsazením. Lišku s Babčákovou mám na soukromém seznamu herců, na které mám alergii, Macháčka považuji za strašně okoukaného (krom toho sledovat jeho ohavné rty je pro mě osobně dost nepříjemné samo o sobě), a obsadit - v době natáčení 66 letou - Emílii Vášáryovou do role náruživé milenky, mi osobně přijde minimálně nevkusné. No a ten Gott tam, to je vyloženě trapas a škoda mluvit. Z herců mě tam baví jen Vica Kerekes, byť herecký prostor její postavy není příliš velký. Celkově si myslím, že to je film, který kdyby člověk neznal, o nic by nepřišel - stačí mrknout na plakát, obsazení, jméno autora předlohy - a jsme doma :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Až téměř pesimistický pohled na životní etapu stárnoucího čtyřicátníka Oskara režijním pohledem Jana Hřebejka, který je, vedle Viewegha a Macháčka, také spoluautorem scénáře. Jednou to přijít muselo. Oskar, který svým strojeným úsměvem v televizi předpovídá počasí, je v manželství čím dál méně spokojený. Uspokojení hledá nejprve v náručí mladší a hezčí ženy (Vica Kerekes), poté se zaplete s celebritou - výrazně starší populární zpěvačkou, kterou ztvárnila Emília Vášáryová. Manželka (Simona Babčáková) mu nevěru brzy odhalí, dostane vyhazov jak z bytu, tak z práce, čeká ho rozvod. A možná teď už bude konečně šťastný. Film na mě působil v prvé řadě nedodělaně. Kratší minutáž nebyla úplně optimálně vyplněna. Film se asi v polovině v podstatě omezil na dvě dějové linie. V jedné sledujeme, jak je Oskarova manželka stále spokojenější po boku nového partnera (Pavel Liška), a ve druhé sledujeme Oskarovu vnitřní rozpolcenost vůči ženám a jeho citovou nestálost. Mně osobně v příběhu scházela větší životnost a větší charakterová výrazovost, protože herci na to měli. Vlastně celý film je o tom, jak Jiří Macháček střídá ženy. A to je trochu nuda. 40% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Průměrný film s pohodovým Macháčkem. Nenadchne, neurazí. Asi nejsem cílová skupina, ale na druhou stranu, je to koukatelné, na rozdíl od paskvilů z dílny Bohdana Slámy. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

O nějaké velké kvalitě filmu, úžasných hereckých výkonech nebo dramatickém scénáři k zamyšlení se tu moc mluvit nedá, ovšem jsou chvíle, kdy tento příjemně plynoucí film s jednoduchou zápletkou opravdu oceníte. Proto tři a půl hvězdičky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom tohoto filmu budú a boli obávané dve legendárne české HŘE, a to hřejivý humor a Hřebejk, tu dokonca v jednom balíku. Čiže kritici a diváci si nasadili vopred okuliare s jedným sklíčkom predsudkov a druhým očakávaní, ktoré nemohol takto jednoducho ladený projekt splniť. Skúsme si predstaviť, že sa jedná napríklad o francúzsky, málo známy film, ktorý sledujeme v malom kine, nič od neho neočakávame, namiesto Kájovho camea sa tu objaví napríklad Johny Haliday, nemusíme sa zamýšlať nad reálnosťou situácií a v kľude tak môžeme porozmýšlať nad scenáristickými postrehmi ohľadom života štyridsiatnika, ktorého povahu vystihuje najlepšie názov filmu. Určite by sme sa necítili tak kolektívne trápne, ako by som sa možno cítil aj ja v kine, ak by som ho navštívil. V kľude v televízii a bez očakávaní som bol nakoniec celkom spokojný. Určite lepšie, ako Román pro muže. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozný průser, nuda a sračka. Film je tak špatný, jak si slovo špatný vůbec dovedete představit. V první řadě stojí na totálně ubohém a debilním příběhu a v řadě druhé není vtipný, což se u komedie dá těžko nějak zanedbat. Rád bych komentář rozvedl, ale tento film si to nezaslouží. Odpad! ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Zase klasická dobrá neurážející Hřebejkovina, jenže mně už se ten jeho styl tak trochu okoukal. Chtělo by to změnu, pane režisére. A to jak žánru, tak toho stylu a v neposlední řadě i herců obsazovanejch do hlavních rolí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No tohle nebylo nic moc. Jiří Macháček se tady moc nepředvedl. Prostě film o krizi středního věku... ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama