Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oskar pracuje jako hlasatel počasí v jedné televizní stanici a jeho žena Zuzana nastoupila po mateřské dovolené jako moderátorka rozhlasové stanice. Aby se oba mohli věnovat své práci, mají pro svého syna Jakuba chůvu, které Oskar neodolá a začne si s ní milostný poměr. Oskar odmítá jezdit s rodinou na hory, a když je Zuzana s Jakubem v Krkonoších, užívá si Oskar a Jakubovou chůvou. Zuzaně s Jakubem se na horách nelíbí, protože není dobré počasí a chtějí se vrátit dřív, ale Oskar ohlásí v televizi, že se v Krkonoších vyjasní, i když předpověď je úplně jiná. Oskar sice oddálil návrat Zuzany s Jakubem z hor, ale ti přijeli nemocní a Zuzana přišla Oskarovi na nevěru. Oskar je Zuzanou vyhozen z domu a navíc je vyhozen i z práce kvůli tomu, že hlásil jiné počasí, než měl. Oskar přijde na návštěvu ke svým rodičům, kde zjistí, že rodiče hodlají dál brát Zuzanu jako vlastní dceru a Oskarovi vyčítají jeho nestydaté chování vůči Zuzaně. Zuzana se seznámila s příjemným Matějem a jeho dcerou Terezkou, s kterým tráví volný čas, neboť Terezka s Jakubem jsou ve stejném věku. Netrvá dlouho a Zuzana je zase šťastná, jelikož je zamilovaná i milovaná. Oskar si začal nový milostný příběh tentokrát se slavnou zpěvačkou Norou, která je o čtvrt století starší, takže jejich fotografie plní stránky bulvárních časopisů, ale Oskar se cítí být s Norou šťastný. Když zemře Nořin bývalý manžel, dojde Noře, a nakonec i Oskarovi, že věkový rozdíl je moc velký a Oskar je zase sám… (TV Prima)

(více)

Recenze (711)

boshke 

všechny recenze uživatele

Film o hovně. Zápletka? Děj? Pointa? Katarze? Nic. Nestydu jsem v kinech (a vlastně všude jinde) bohorovně a s ledovým klidem odignoroval, až doporučení kamarádky mne k němu dokopalo. Nu, alespoň to bylo krátké. A dobře obsazené. Až na Macháčka, jehož ksicht mne bavil naposledy ve Vratných lahvích... 40% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Kritika promiskuitného správania u odrastených tridsiatnikov? Ale keď Oskarova manželka mala naozaj veľký nos :) Inak nič nové na svete, obyčajná jednohubka, okolo ktorej sa zas raz urobilo viac humbuku v médiách ako bolo zdravé. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Co se týče působivosti přesný opak Dětí noci - první polovina se vleče naprosto šíleným způsobem, druhá to zachraňuje na solidní tři hvězdičky. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Padlo pár vážne dobrých humorných scén... ale Nestyda ako celok vo svojej podstate o ničom nie je... Jiří Macháček je fajn, zvyšok známych tvári potešilo... hudba fajn. Proste milá oddychovka, ktorá síce neohúri, ale ani nesklame. 5/10 ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Po katastrofálním Medvídkovi mi Hřebejk konečně naservíroval něco chutného. Z herců vysloveně nevyčnívá nikdo, všichni jsou vynikající - Vášáryová možná trošku překonala zbytek ansámblu, ale jinak Macháček, Liška i všichni ostatní hrají to, co od nich čekáme. Příběh sice není z extrovních, ale 'hlody' těchto typických českých antihrdinů pobaví. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja asi nie som fanúšikom Jana Hřebejka. Myslím si, že jeho najlepším filmom bolo "Musíme Si Pomáhat" a zvyšok kamsi potom padal. V Pelíškoch mám rád humor, ale nie celkový príbeh, Pupendo ma tiež až na pár scénok moc nebralo a keď prišlo Horem Pádem, to bol jeden z najhorších filmov, čo som kedy videl. Nestyda padá do kategórie asi ako bolo Pupendo. Párkrát som sa zasmial a film mal dva tri momenty, kde som sa pousmial, no vždy mám z týchto filmov pocit, že hoci chcú hovoriť o živote, tak je jeho ponímanie tak negatívne a nepríjemné, že niektoré scénky (ako divadlo, smrť korytnačky alebo večera s milenkou) ma skôr štvú, než fascinujú. A to je Hřebejkov najväčší problem. Aspoň v mojich očiach. Keby to radšej poňal štýlom ako Sláma alebo Vejdělek, myslím, že by jeho filmy pozerateľnejšie. Takto sú pre moje oči maximálne nepríjemné a ja sa pri sledovaní filmu nechcem nudiť alebo cítiť zle. A plus ešte musím pridať Cameo Karla Gotta? VÁŽNE??? Načo? Čomu to pomohlo? Plus je to asi to najzbytočnejšie cameo aké som kedy videl. Hodnotenie: D+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že by to byl špatný film. Rozhodně je dobře obsazený i natočený, jen mi to přijde celé o ničem a navíc to nemá žádný konec. Ale jako divák jsem se u toho rozhodně nenudil a občas jsem se i zasmál. Ale řekl bych, že mi z toho v paměti nic neuvázne. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

S Hrebejkom to po PELÍŠKACH išlo ozaj z kopca... Film o ničom (bez zápletky, bez dejových zvratov), kde sa premávajú sympatickí herci, no pri vštekých (!) máte pocit, že hrajú vedľajšie úlohy. ROMÁN PRE ŽENY (tiež podľa Viewegha) bol aspoň vtipný, PRÍBEH NEVERNEJ KLÁRY (aj keď je to neuveriteľné) súdržnejší... Stále viac som presvedčený, že FRANTIŠEK JE DEVKAR je nadpriemerný český film... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie plná povedených vtípků a zajimavých hlášek. Scéna kdy policajti chytí Macháčka ožralého v autě je parádní. Prostě oddechovka u které jsem rád vypnul po náročném dni. [44. MFF KV 2009] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Celkové zhodnocení 1. filmové noci - Brno.____Ale jo. Po delší době zase český film, u kterého jsem se sice moc nesmál, ale na konci mi aspoň nebylo smutno, kterým že směrem se to česká kinematografie ubírá.___Třetí Hřebejkův film (Musíme si pomáhat, Kráska v nesnázích), se kterým nemám ani trochu problém. Macháčkovi vážná (byla to vážná!) role sedí a já pomalu zapomínám na jeho příšerného huliče ze Samotářů (áno, áno, VELMI populárního, že ano?). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že byly doby, kdy byl Hřebejk jednou z mála záruk kvalitní filmové zábavy v Čechách. Bohužel tyto časy skončili už v dobách "Musíme si pomáhat" po kterých se začal čím dál tím častěji vydávat do současnosti a řešit převážně rodinné problémy několika postav. "Nestyda", který se z jeho filmů asi nejvíce podobá "Medvídkovi" řeší opět rodinné záležitosti a Hřebejk má k ruce partu lidí se kterými se setkával ve svých předchozích filmech. Nemohu filmu upřít dobré herecké výkony ale já se i přes krátkou stopáž opravdu nudil z nezáživného příběhu a minima vtipných scén. Možná to je ze života ale pěkně nudnýho. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

dávno jsou pryč hřebejkovy dojemné a vtipné filmy,dávno pryč je macháčkův herecký talent.trapnost nad trapnost,laciný vtip,střídá lacinější.celkem slušný námět,zůstal zcela nevyužit,hřebejkovy se absolutně nedaří vtáhnout diváka do příběhu,postavy sou vám zcela ukradené,stejně tak vše co se odéhrává na plátně.laciné vtipy s močením,nebo například s vyhozenou želvou do konťáku....což bylo předvídatelné a ubohé,když režisér neví kudy,dá tam scénku z bordelu,která je nepochopitelně dlouhá,nudná a ve výsledku vlastně úplně zbytečná,jen aby moch hřebejk udělat scénu s policií a s řizením v opilosti(kde je vlastně jediná vtipná hláška,z celýho filmu)český film klesá a klesá. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Tvrdit, že jsem se během promítání Nestydy chvílemi třeba i nebavila či nesmála, rozhodně nemůžu. Ovšem to velké prázdné NIC, které ve mně zůstalo po skončení filmu, Hřebejkovi tentokrát už neodpouštím... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Chudák korytnačka, chudák kapr. Ale tak to dopadne, když Hřebejk točí dva filmy během jednoho roku a chce tak trumfnout sebestředného Mistra Viewegha (naprosto zbytečně vystupuje hned v prvním obraze), který se snaží rok co rok vydávat nové a nové knihy. Příběh z cyklu Povídky o manželství a sexu je ještě z těch povedenějších, ale celkově spolupráce Hřebejk - Viewegh není ani ryba, ani rak. Trochu k smíchu (převažují jednodušší vtípky), víc k pláči (Karel Gott). Škoda, že scénář víc nerozvinul vztah Oskara a Nory. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako čekal jsem absolutní koninu a byl jsem docela mile překvapený. Dokonce jsem si říkal skoro celý film, že si to ty 3 hvězdičky snad zaslouží, jenže pak přišlo nic. Závěr se vypařil kamsi do neznáma spolu i s pointou a to mě docela zklamalo, že musím klesnout až na 2 hvězdičky. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Hřebejk má tu smůlu, že Pelíšky jsou jenom jedny a že je natočil tak brzo, protože všechny dalši jeho filmy už jsou bohužel horší. Přesto to s Nestydou nevidím tak tragicky. Herci sice místy mluví tak "civilně", že jim prakticky není rozumět, ale člověk si časem zvykne. Milá byla česko-slovenská konfrontace ("co je to korytnačka?") i camea paní Hegerové a Mistra Gotta. Nejvíc mě však dostala použitá hudba - tomu říkám naprosto a stoprocentně "hudba mého srdce", takže díky ní zaokrouhluji ze 3,5 nahoru. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Nic dobrého jsem nečekal a byl jsem velmi mile překvapen. Příběh sice není nic moc, dá se říct, že je o ničem. Přesto scénář je velmi vtipný (hřebejk ho tgentokrát netvořil s jarchovským, ale s macháčkem a vieweghem), má vypilované hlášky a celou dobu si drží svojí pohodovou atmosféru. je to spíš jednohubka na jedno zhlédnutí, při druhém by mohlo hrozit, že začnete přemýšlet nad poslední třetinou, kde se autoři (nejvíc patrně hřebejk) snaží o nějakou myšlenkovou hloubku a pointu a nadá se říct, že úplně úspěšně. Nic méně nestyda hravě obstojí sám bez těchot pokusů jako čistokrevná a velmi dobrá komedie s opravdu skvěle vybraným obsazením. Bez macháčka by ten film asi hodně ztratil a paní Vašáryová v roli rádoby Hany Hegerové (která se taky ve filmu mihne), to je herecký koncert sám o sobě. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Poslední Hřebejkovy filmy mi přišly mimořádně blbé, takže na tenhle jsem šel s očekáváním slepence scének plných nudy, trapnosti a toporných hereckých výkonů. O to milejší bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že je to sice pořád slepenec scének, ale z dobré poloviny docela vtipných. Macháček je tady asi nejlepší z filmů, kde jsem ho zatím viděl, Liška snesitelný a Landovský super. . Navíc, ještě než to stihne začít nudit, tak to skončí. ()

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama