Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 497)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem závislá. Když přinejmenším jednou do týdne nevidím "Perníkového tátu", dostanu absťák - jsem podrážděná, nervózní, musím na něj pořád myslet! Na další dávku musím čekat až do pátku, ale pak mi dealer, Nova Cinema, šlehne rovnou dvojitou. Ještě nejsem úplně přesvědčená, že jde o drogu naprosto dokonalou, ovšem kvalitní teda je: má grády, má potenciál, má zajímavé postavy (především hlavního hrdinu - chemikáře s rakovinou a potřebou zabezpečit rodinu). Kdy už, sakra, bude ten zatracený pátek?! 85% EDIT: Dealer mě fakt nasral, začal nabízet dvě dávky až od půlnoci - to se na něj můžu vyflatulovat a začnu nakupovat přes jiné obchodníky. Šlehnu si z torrentů! EDIT2: Zabiju dealera! Nevíte někdo, kde sídlí HovNova CypNema? Vyvinu nějakou hnusnou biologickou zbraň, po které chlapům upadnout klacky a ženským kozy a pošlu to tam! Hajzli, jeden díl dají o půlnoci, pak nějaký film a POTOM ve 2:45 další díl "Perníkového táty"! Dva díly po sobě po půlnoci se ještě zvládly, ale tohle?!! Mám absťák a chytá mě amok, jdu dotyčnému zasranému TV kanálu napsat nějaký hodně sprostý e-mail... EDIT 3: V průběhu třetí série můj zájem přece jen upadá, s Waltem je čím složitější ztotožnění, takže zůstanu na čtyřech hvězdičkách, ovšem zatraceně silných! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jo, je to dost dobré, ale zas takový kult? Není to seriál s nejlepším koncem, není to seriál s největším napětím, postavy se často divákovi odcizují a jejich osud ho tak nechává více chladným, než by bylo záhodno. Když to srovnám s často srovnávaným Dexterem, tam jsem vždy napětím ani nedýchal, když se schylovalo k prozrazení bezpečnostním složkám, zde mi to bylo skoro jedno. Ta popularita seriálu může být dána i těmi drogami. Nevím čím to je, ale všechno, co je jen trochu dobré a jsou v tom drogy, tak je strašně populární. Mě ty drogy zas tolik neberou no. Breaking Bad je pro mě takový napůl Dexter napůl Sopranos. Seriál to není v ničem originální, v ničem přelomový, aby si to zasloužilo až takové superlativy. Je to jen výborná podívaná, ve které tvůrci zdatně dávkují akci a zlomové okamžiky a mají děj relativně dobře promyšlený, aby tvořil kompaktní celek, což je v rámci seriálů hezký výkon. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

(1. séria - 100% / 2. séria - 80% / 3. séria 90% / 4. séria - 100% / 5. séria - 10000%) // Bonusy: S1Making of Breaking Bad / Inside Breaking Bad / S3The Music of Breaking Bad / Pizza of Destiny / Hit and Run / White Heat / The Brothers Moncada / S4Cast Chemistry / Color Me Bad / The Invisible Driver / The Real Family of Breaking Bad / The Science of a Hit Show / The White House Tour / Tour of the Superlab / The Sets of Breaking Bad / Inside the Explosive FinaleS5No Half Measures / Life of a Showrunner / Nothing Stops This Train / The Cleaner / The Main Event / The Writers of Breaking Bad / The Final Showdown //// Walter White Funeral / MythBusters: Breaking Bad Special & Blow It Out the Water / Mythbusters Jr.: Breaking Bad Blow-Up (x) / Talking Bad / The Broken and the Bad //// Bonusy ku El Camino filmu: The Road to El Camino / The Making of El Camino / Snow Globe: A Breaking Bad Short ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Breaking Bad (česky rádobyvtipně přeloženo jako Perníkový táta) je přesně tím typem seriálu, který vyplňuje mezeru v jinak relativně prázdném prostoru televizní zábavy pro muže středního věku. Pro muže středního věku, kterému Hvězdná brána líbá zadnici a na Matlocka má ještě nějaký ten pátek čas, je právě Breaking Bad jediným východiskem. Seriál pojednává o čerstvém padesátníkovi, který se spolčí se svým bývalým (ne zrovna nejlepším) žákem, aby se společně vrhli do výroby metamfetaminu (pervitinu) tedy povzbuzující drogy, sice nezpůsobující fyzickou závislost, leč přesto s možnými devastujícími účinky, drogy, která je světu známá i jako ryze československá droga a v dobách ne-úplně-dávných zcela legální. Na americkém středozápadě ovšem pod přísným drobnohledem DEA (Národní úřad pro kontrolu obchodu s drogami). Tím se zpět dostáváme k našemu hrdinovi Walteru Whiteovi, středoškolském učiteli s rakovinou plic, jež se stala mezníkem v jeho jinak poklidném životě. Jako odborník na chemii vaří 100% čistý pervitin s vidinou obrovského zisku, zatímco chodí do nemocnice na chemoterapie. Postupně zjistíme, že jeho skutečnou (chemo) terapií je právě výroba onoho pervitinu. Tohle všechno jsou pilíře rozvrstveného vztahově-dramatického seriálu s prvky humoru i akce a to si k tomu všemu připočtěme ještě jeden pilíř a to ten, že Walterův švagr Hank je právě agentem výše zmíněné DEA. Tvůrci promyšleně odkrývají následné události jako jakousi skládanku a dávají tak prostor skutečné mysterióznosti a provázanosti skutků a činů. Něco takové jsme občas nalezli například v LOST, ale zde to dostáváme bez oné smyšlené mystiky a fantazie. Je jasné, že ona Walterova nelegální činnost je nejen startérem veškerých dalších událostí, ale i motorem samotným, ženoucí celý seriál kupředu. Klidně by Walter White mohl legálně podnikat a seriál by byl i tak bezesporu přitažlivý, neboť je výborně obsazen a vůbec skvěle zpracován (ty dlouhé, tiché a zdánlivě nic neříkající záběry mají oproti jiným hektickým a užvaněným seriálům svůj půvab), ale právě ta nelegálnost z toho teprve dělá po čertech napínavou show, která dokáže strhnout každého. A to je koneckonců i nepsané motto tohoto seriálu: Zakázané ovoce chutná nejlépe. Doporučuji jako skvělou podívanou, kdy prostě dáte celý seriál za víkend, ale i jako návod pro ty, co neví, jak naložit se svým jinak šedým životem, když se dozví, že to mají "za pár". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Vince Gilligan .. I'm the bad guY. _ Jako oBvykle, když jsem musel trávit nemoc doma, jsem se vRhnul na jeden seriál, který jsem z různých důvodů nezachytil od začátku, ale průběžně na něj slýchal zdařilé reFerence či doporučení přátel, až jsem se do něj v dané příležitosti Pustil. V minulosti jsem takhle během dvou týdnů dal dvě sezóny LOST nebo jindy necelých 5 sezón HIMYM - nyní padla volba na Breaking Bad, kdy jsem do pouhých 11 dnů vecpal součaSné téměř čtyři sezóny. ___ A výborných 44 epizod! Nebudu nijak rozebírat rOzdíly mezi sériemi, protože mi jejich kvalita přijde stále konziStentní, výběr i vývoj postav zajímavý a přijatelný, jejich obsah veskrze důležitý, zábavný i napínavý. Ano, JEsse Pinkman je sice několikrát na okamžitou kulku do Hlavy i od nejbližšího, začátek 4 série byl až nepříjemně pozvolný, ovšem to jsou jen drobky, které (a to spíše ve větším) potkávají každý seriál. Zde jsou po takové době šKody na kvalitě stále miNimální. Yo. ()

Galerie (941)

Zajímavosti (296)

  • Vince Gilligan prozradil, že mu stanice AMC povolila pouze jedno použití výrazu "f*ck" na sérii, což scenáristy vedlo k dlouhým diskuzím o tom, kdy toto slovo použít, aby to mělo náležitý efekt. (Kritiq)
  • Jméno postavy Saula Goodmana (Bob Odenkirk) je odvozeno od věty „It's all good, man.“ (Kritiq)
  • V USA sa konala 10dňová aukcia, na ktorej sa vydražili veci zo seriálu Breaking Bad za takmer milión amerických dolárov. Jeden zo skalných fanúšikov zaplatil za legendárne biele slipy Waltera Whitea (Bryan Cranston) v dražbe 9 900 amerických dolárov. (leila22)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama