Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhej sérii si kladiem otázku, ako je možné že je tento seriál "iba" šiestym najlepším na tejto databáze. Peekaboo a Phoenix boli tak vynikajúce epizódy, že sa ťažko hľadajú lepšie (našiel by som ich v Hre o Tróny, Gangs of London, Peaky Blinders, The Bates Motel, samozrejme v Dark), v kontexte celého príbehu je najmä kvôli Skyler seriál možno práve preto nižšie hodnotenie ale Hon na Vecnu mal v úvode 96%, niektoré z epizód z La Prasa a šrapnel aj 100% a padli na povedzme 90%, kým Phoenix na 96% zotrval...13 rokov, nie 13 dní... ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ned Flanders s pleší a moudrostí taťky Šmouly se navrátil s řadou druhou a ani přes vyšší počet dílů nepřestal úspěšně udivovat diváka, až se rozběhal mráz po zádech. Walta White (yo!) se nám už tady ale bohužel nemění tak moc jako v sérii předešlé, dialogyhned od začátku bohužel působí uměle a prostě napsané... to ale nic nemění na tom, že je to mistrovský kousek. Bryan Cranston a Aaron Paul (přemýšlím zda zmínit i Deana Norrise) jsou ďáblové, jejich postavy jsou neuvěřitelně díky nim lidské. Nové postavy též dokáží skvěle pobavit a zabavit a nestává se, že by snad působyly jako negativní nelidský prvek. Jen na Saula si budu muset/jsem si musel zvyknout. Ale stále mistrovské. Při hodnocení epizod mi to už téměř ale genialitou splývá, takže sice může být slabší epizoda, ale i přes to těch pět hvězd prostě dostane. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Breaking Bad jsem se musel skrze první řadu prokousávat a pořád jsem přemýšlel nad tím, zda tenhle seriál bude opravdu něco pro mě. Už jen proto mi trvalo ji zhlédnout skoro čtvrt roku a od začátku druhé jsem se odmlčel na další čtvrtletí. Teď jsem se k ní ale vrátil, znenadání jí propadl a teď už nutně potřebuju seriál vidět v co nejkratším čase. Pár finálních dílů této sezóny a začátek mnou právě rozkoukané třetí je totiž neskutečná jízda. [viděno na Netflixu] ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má své kvalitně vybudované vrcholy v několika dílech rozesetých napříč sériemi, v nichž se spádově shromažďuje všechna mizérie světa křivd a bezpráví, a ty stojí za to prožít, ač mezi nimi má scénář spíše stabilně slabší rysy, jako třeba nemotivované twisty v chování postav či vztazích mezi nimi, ne vždy plně logické posuny v ději, a mnohokrát příliš jednoduše předvídatelné, až kýčovité sekvence scén. Umí ale pracovat s atmosférou a s hrou předzvěstí, předjímání, očekávání. A ty drsné vrcholové díly jednoznačně stojí za nějaké to utrpení mezi. Zatím se tedy dívám dál. *~ ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vztahová část je sice oproti byznysové nadále slabší, ale úplně jí vynechat samozřejmě nelze. Navíc, když se tyto dvě roviny protnou, napětí dokáže vystoupat téměř k maximu. Což platí především pro scénu zásadního setkání v době porodu, nebo v případě záchrany Jane... Jimž Walt udělal velký krok ke svému novému já a vlastně téměř (v další epizodě) objasnil jednu z největších záhad série, růžového medvídka. Jsou to takové malé, ale velmi silné detaily, v nichž se dá pokračovat například k milovníkovi katalogů Tortugovi, v podání Dannyho Treja, který v další z výborných scén doslova zhmotní své jméno. Nebo do epizody druhé, jejíž zásadní cinkání slyším ještě teď... A k tomu všemu je tu samozřejmě Saul! Jenže nic z výše zmíněného nepřekoná komorní depku vrcholící bankomatem. Tady je zase vidět, jak trefné je typové obsazení rolí, především na Slizákovu drahou je neradost pohledět. Celkově je to opět výborně napsáno a zahráno, k dvojici hlavních hrdinů přidávám ještě Deana Norrise a Boba Odenkirka. 85% ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • V pätnástej minúte a trinástej sekunde Walt (Bryan Cranston) zamkne dvere chemickej učebne a nasleduje hádka s Jeseem (Aaron Paul). Po konflikte Jesee rezignovane opustí učebňu a v sedemnástej minúte a štyridsiatej sekunde vidno, že nemusel odomykať dvere. (Zdroj: ČSFD)
  • Želva nesoucí nebezpečný náklad je druh Centrochelys sulcata neboli želva ostruhatá. (ČSFD)

Reklama

Reklama