Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (53)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má své kvalitně vybudované vrcholy v několika dílech rozesetých napříč sériemi, v nichž se spádově shromažďuje všechna mizérie světa křivd a bezpráví, a ty stojí za to prožít, ač mezi nimi má scénář spíše stabilně slabší rysy, jako třeba nemotivované twisty v chování postav či vztazích mezi nimi, ne vždy plně logické posuny v ději, a mnohokrát příliš jednoduše předvídatelné, až kýčovité sekvence scén. Umí ale pracovat s atmosférou a s hrou předzvěstí, předjímání, očekávání. A ty drsné vrcholové díly jednoznačně stojí za nějaké to utrpení mezi. Zatím se tedy dívám dál. *~ ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cink! Pokud jsem měl s druhou sérií potíž, tak hlavně v tom, že neustále přešlapujeme okolo toho, že Skyler pokládá otázky, ale nedostává na ně smysluplné odpovědi a celé manželství je vlastně založené na (milosrdných) lžích. Ta Waltova průhlednost musí vadit i divákovi. Místy milující táta od rodiny, místy sobec, místy absolutní idiot (tak to cítím a tuším, že to bude sílit). Tenká hranice mezi oběma Waltovými světy se holt poměrně rychle stírá. Nicméně psychopat Tuco, který nesnáší chilli, je ze hry venku, je tudíž potřeba modrou dobrotu distribuovat výhradně po své linii. Druhá řada má řadu vrcholů: kupříkladu „nehodu“ s bankomatem, kdykoliv Jesse „přemýšlí“, Danny Trejo a želví polévka, nástup pochybného právníka Saula, klíčky od karavanu, růžový méďa, sličná a manipulativní brunetka Jane a její noční „nehoda“, taťka leteckým dispečerem... Mimochodem právě na fantastické předfinále (epizoda 12) navázalo velmi solidní finále. Rozehrané je to pořád solidně, uvidíme, co nabídne třetí série. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K druhej sérii mám len dve výtky: Tá pomalá premena na “breaking bad,” čo je ale skôr problém mojich očakávaní, a náhody, hlavne ku koncu, ktorých je pre tak inteligentný seriál skrátka priveľa. Najviac ma na tom bavia postavy. Jedna smrť dokonca aj dosť bolela, pričom prísť nemusela. Tá jej nemilosrdnosť bola zatiaľ asi najlepším rozhodnutím uplynulých sezón. Mám rád vedlajšie postavy, hlavné chápem. Jediný nesympatický je zatiaľ vlastne Saul. No a hlavne ma teší, že smerujú presne tam, kam som dúfal. Slovami klasika: “Temnota zahalila Dudeovu mysl. Temnější než černá buvolí prdel v prérijní noci bez hvězd.” ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac dielov ohodnotených menším ako plným počtom, napriek tomu a možno aj práve preto je celá séria takmer stopercentná. Od tej prvej scenáristi aj herci prešli značným vývojom a držia opraty seriálu viac v rukách. Stále tu nehraje vždy logika čistú hru, Skylar nenapadne napríklad zavolať Waltovi, či došiel v poriadku k matke atp., čiže nemôžem povedať, že sa tu všetko drží v uveriteľných vodách skutočného života, ale máme tu aj chlapíka z ľudu v netradičnej situácii, takže to zase až tak nevadí. Každopádne veľké očakávania od tretej série sú úplne na mieste. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série navazuje na tu předchozí a od počátku do toho šlape maximálně. Celou dobu není čas na vydechnutí, jedna vyhrocená situace střídá druhou. Zápletka kolem drogového dealera nemá chybu a i osobní vztahy dokonale zapadají. Jak násobící se trable v rodině Pinkmanů, tak konec zaměřený na osobnější stránku Jesseho, kdy se jednotlivé pasáže vyhrocují do extrému. Druhá série předčí po všech stránkách.......9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobré. Baví ma to. Dejové zvraty sú zmotivované a celkovo sa to nesie vo veľmi dynamickom duchu. Ústredná dvojica sa skvelo dopĺňa a aj záver v sebe nesie akúsi predzvesť nepríjemných vecí, čo sa na dvojicu pomaličky ale isto zosúvajú. Prvé časti druhej série nervydrásajúce. Tie posledné zase dávajú veľký dôraz na vzťahovú zložku. Je to vyvážené. Poteší Saul ako človek s plánom. Teším sa čo prinesie tretia séria. Zatiaľ 2. séria - 80% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stay out of my territory." Druhá séria BREAKING BAD s nadhľadom prekonala pomalú prvú a zanechala vo mne pocit silnej spokojnosti. Konečne to nie je už iba o siahodlhých rozhovoroch a občasným varením, tentokrát už pribudla aj troška akcie a nečakaných zvratov. Waltovi a Jesseimu (naozaj nemám potuchy, ako sa píše jeho meno v datíve) v tejto sérii osud teda veľmi neprial. Hneď na úvod, a to v druhej epizóde sme mali čo dočinenia s Tucom, psychopatickým dealerom a jeho strýkom Hectorom, ktorý si so svojim zvončekom celú túto časť ukradol pre seba. Potom tu sú dve mierne pomalšie epizódy, po ktorých ale prichádza piata časť, kde sa Waltov biznis už aspoň zdanlivo začal rozbiehať, no nič sa neobíde bez menších problémov a preto sa musel Jesse v šiestej epizóde zahrať na schovávačku a Walter mu hneď potom, v siedmej časti zvýšil reputáciu a tiež som v nej aj prvýkrát v živote videl vybuchujúcu korytnačku... V epizóde č. 8 prichádza na scénu vtipne sebecký Saul Goodman, ktorý po dvoch pokojných epizódach dodal seriálu poriadnu šťavu. Deviata časť bola pre mňa najlepšou z celej série a to hlavne preto, že sa niesla v pohodovej atmosfére a vydarenom scenári. V desiatej epizóde Walt potvrdil, že sa z neho stáva drsňák a toto potvrdenie som sa rozhodol použiť aj ako citát na začiatku tejto recenzie. Potom nasledujú dve časti s neskutočne prepracovanou atmosférou a záverečná, trinásta epizóda už celú túto parádu iba znamenite uzatvorila. Zhrnul by som to, druhá séria BREAKING BAD začala úplne bombasticky, potom na nejaký čas spustila nohu z plynu, ale v závere to opäť vytiahla na vrchol, s ktorým som bol absolútne spokojný. Takže v konečnom dôsledku nemôžem dať iné hodnotenie ako 9/10, pretože tá (už spomínaná) kolísavosť tejto série mi v určitých momentoch naozaj prekážala, ale v podstate som s ničím iným problém nemal. "I have spent my whole life scared - frightened of things that could happen, might happen, might not happen. Fifty years I spent like that. Finding myself awake at three in the morning. But you know what? Ever since my diagnosis, I sleep just fine." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhej sérii si kladiem otázku, ako je možné že je tento seriál "iba" šiestym najlepším na tejto databáze. Peekaboo a Phoenix boli tak vynikajúce epizódy, že sa ťažko hľadajú lepšie (našiel by som ich v Hre o Tróny, Gangs of London, Peaky Blinders, The Bates Motel, samozrejme v Dark), v kontexte celého príbehu je najmä kvôli Skyler seriál možno práve preto nižšie hodnotenie ale Hon na Vecnu mal v úvode 96%, niektoré z epizód z La Prasa a šrapnel aj 100% a padli na povedzme 90%, kým Phoenix na 96% zotrval...13 rokov, nie 13 dní... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvni sezone, ve ktery byl predstaven hlavni cast, se pribeh dale rozvinul. Predstaveno bylo samozrejme nekolik novych postav, ktere se v serialu ohreji kratce ci dele a pomahaji deji kolem dvou amateru ve svete drog rozvest dal. V prubehu serialu ma Walter nekolik prapodivnych zkratu, z nichz ne vsechny jsem si dokazal vysvetlit / ospravedlnit, a zacina byt pomalu kontroverznejsi postavou. To se bohuzel zatim neodrazi na Pinkmanovi, kterej je porad stejnej blbec.. vlastne jeste horsi. Predposledni epizoda hodne silna, jsem zvedavy, jestli to bude mit nejaky presah i do dalsich sezon. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako narostl počet dílů, tak vzrostl i můj zájem o seriál. Ale skoro jejich zdvojnásobení bylo možná až zbytečně moc ambiciózní, a tak už nebyly tolik plynulé, i když dokázaly pokaždé krásně nalákat, a to po celou sérii, jejíž vyvrcholení bylo pro mě vážně nečekané. Plusové body seriál získává i za malou a smutnou roličku Krysten Ritter. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invenční, přesto, nechť se, prosím, nikdo nezlobí, plný vaty. O cca dvě hodiny se mi posouváním na Netflixu podařilo druhou řadu zkrátit, aniž bych si vyčítal, že jsem o něco zásadního přišel. Těch opravdu silných momentů, které by opravdu posadily na zadek, bylo v těch třinácti hodinách spíše méně, než více. Asi moc velká očekávání... Postava Saula samozřejmě majstrštyk. Takové nevznikají denně. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ned Flanders s pleší a moudrostí taťky Šmouly se navrátil s řadou druhou a ani přes vyšší počet dílů nepřestal úspěšně udivovat diváka, až se rozběhal mráz po zádech. Walta White (yo!) se nám už tady ale bohužel nemění tak moc jako v sérii předešlé, dialogyhned od začátku bohužel působí uměle a prostě napsané... to ale nic nemění na tom, že je to mistrovský kousek. Bryan Cranston a Aaron Paul (přemýšlím zda zmínit i Deana Norrise) jsou ďáblové, jejich postavy jsou neuvěřitelně díky nim lidské. Nové postavy též dokáží skvěle pobavit a zabavit a nestává se, že by snad působyly jako negativní nelidský prvek. Jen na Saula si budu muset/jsem si musel zvyknout. Ale stále mistrovské. Při hodnocení epizod mi to už téměř ale genialitou splývá, takže sice může být slabší epizoda, ale i přes to těch pět hvězd prostě dostane. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K Breaking Bad jsem se musel skrze první řadu prokousávat a pořád jsem přemýšlel nad tím, zda tenhle seriál bude opravdu něco pro mě. Už jen proto mi trvalo ji zhlédnout skoro čtvrt roku a od začátku druhé jsem se odmlčel na další čtvrtletí. Teď jsem se k ní ale vrátil, znenadání jí propadl a teď už nutně potřebuju seriál vidět v co nejkratším čase. Pár finálních dílů této sezóny a začátek mnou právě rozkoukané třetí je totiž neskutečná jízda. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

Reklama