Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 3

(série)
USA, 2010, 10 h 11 min (Minutáž: 47 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Christopher Cousins, Jonathan Banks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V předchozí řadě skončil Walter White dost nejistě. Ale pro dobro svojí rodiny dál tajně vaří perník. (Netflix)

Recenze (52)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Pouze vyrábím,“ začátek třetí série a Walt jde před manželkou konečně s pravdou ven. A hodlá s vařením končit. I přes lákavou nabídku ze strany Guse. Všechny oběti, které přinesl, udělal pro tuhle rodinu. A už zní jako kolovrátek. Samozřejmě zároveň doznívá tragická nehoda, u které se konečný počet ztrát na životech zastavil na čísle 167. Kdo za tím vším asi tak stojí? Každopádně Jesse dokončuje odvykací léčbu, doma u Walta to není nejrůžovější („Upřímnost je dobrá, nemyslíš?“ – „Vyspala jsem se s Tedem!“) a svou roli v sérii sehraje dvojice zabijáků z mexického drogového kartelu (moc fajn scéna na parkovišti v sedmém díle). Chápu, že to nemůže být samý skvostný nápad či zajímavý zvrat, ale ve třetí řadě máme nemilý přetlak jakýchsi udržovacích dílů. Hodně plácání v kruhu, místy chybí energie a jednotlivým situacím se už úplně nedá věřit. Nejvíc samozřejmě roste „odpor“ k hlavní postavě, která se chová jako debil. Jednou postřelený srneček od rodiny, vzápětí rozhodný a neurvalý výrobce. Ano, zcela očekávaně se totiž vrací k drogovému byznysu (ve velkém a v luxusních prostorech), protože nejen řetězec Los Pollos to má solidně vychytané. Přesto jsem měl z některých pasáží pocit, že jsou tvůrci po úspěších předchozích řad na koni a přespříliš tlačí v do sebe zahleděnou exhibici. Vince Gilligan prostě dle mého svůj scénáristický um a promyšlené plánování lépe zúročil v prvních dvou řadách. I finále předchozích sérií byla mnohem silnější. Každopádně jedeme dál. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Walta, který by dřív neublížil ani té mouše v epizodě Fly, se stal manipulativní grázl, který má své velkolepé plány propočítané do posledního milimetru, jeho hlavní zbraní je jeho pouhá inteligence, a s ostatními si hraje jako na šachovnici s tichým úsměvem. Za mě perfektní build-up pro nadcházející dvě řady. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozohrané viac v rámci celého seriálu, ako jednotlivých sérií. Vrchol príde v nemocničných epizódach 08 a 09 a uzavrie predchádzajúci dej. Zvyšné časti sú potom skôr budovaním sveta BB, než nejakým samostatným príbehom ohraničeným počtom epizód. A definitívne mám radšej súkromné dejové linky, ako hlavný príbeh. To sú všetko klady, btw. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť platí, že väčšina epizód sa síce nedostala u mňa na plný počet, ale asi práve vďaka prísnemu, až chirurgicky presnému uržiavaniu vyváženého tempa a rytmu je to ako celok takmer dokonalé. Takmer preto, že vrchol sú tri epizódy niekde uprostred, potom sa zase trochu zvoľní, aby sa zase ku koncu pritvrdilo. Na humor tu už máme výhradne len Saula a funguje to perfektne. Ostatným postavám už do smiechu nemá byť prečo. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perníkový táta nepolevuje a série rozehrává nové karty, nové linky, které na kvalitě neubírají. První čtyři epizody jsou pozvolnější, než bych čekal po vygradovaném závěru druhé série. Kolotoč kolem Hanka, zacelování rodinných vztahů s nastartováním "rodinného" podnikání a intrik kolem spolupráce s panem "gentlemanem" posouvají neustále Perníkového tátu k nejpropracovanějším seriálům. Moc se nepovedla epizoda Fly, která mi přišla úplně mimo a možná těch pár epizod není tak vypjatých, aby se tato série vyrovnala druhé. Nicméně nakopla čtvrtou sérii nevídaným stylem......8/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono je to veľmi dobre rozbehnuté. Postavy sa dostávajú do komplikovanejších problémov a zároveň ukazujú silnejšie aspekty ľudskosti. Vzťah medzi Jessem a Walterom je v tomto prípade veľmi kolísavý ale má v sebe všetky prvky mentor- žiak. Koniec a posledné dva dieli krásne vypointované. Vedľajšie postavičky zastávajú silnejšie postavenie a každý nový nepriateľ a prekážka je vďaka scenáristickému majstrovstvu logicky podaná a zmotivovaná. Jedna z tých sérií, ktoré nepoľavujú ani na sekundu. Ukazujú silné charaktery a zároveň sú plné zábavnosti, akcie a drámy. Jeden z najlepších seriálov. 3. séria - 90%. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We live to fight another day." Tak a je to, prebojoval som sa treťou sériou BREAKING BAD a s úprimným svedomím môžem skonštatovať, že som spokojný, aj keď mi prišla o trochu slabšia ako predošlá, druhá séria. Úvod je neskutočne pomalý a nudný a na kvalite teda nepridávajú ani dvaja úplne noví záporáci (ktorí sú zhodou okolností bratranci Tuca Salamancu). Potom, aspoň na chvíľu príde akcia presne v strede série, neskôr sa všetko znovu upokojí a v závere sa rozbehne neskutočný kolotoč, na ktorý som čakal už od začiatku sledovania tohto seriálu. Takže, rovno sa vrhnem na moje názory k epizódam. Prvá časť je iba nudným, miestami trošku emocionálnym úvodom do celého diania (vôbec som nepochopil úvodné plazenie po zemi v zaprdenej novomexickej dedinke), v druhej epizóde sa aspoň v závere dostavilo trochu napätia. Potom nasledujú tri časti (aspoň podľa mňa) plné vaty, no to však neplatí o šiestej epizóde, kde sa Walt už zatiaľ najviac priblížil k odhaleniu jeho švagrom Hankom. Ďalšia, v poradí už siedma časť v závere ponúkla presne to, čo si predstavujem pod pojmom "nervydrásajúce zakončenie". Áno, zbavili sme sa bratrancov, ale Hank (dúfam, že iba dočasne) stratil schopnosť chodiť. Ako odišli záporáci, tak sa kolobeh udalostí opäť spomalil a tým pádom preskočím až k epizóde č. 10, ktorá pre mňa bola úplne najzábavnejšia z celého seriálu a nemyslím si, že sa pri BREAKING BAD ešte niekedy tak dobre zasmejem. No a záver série, čo k tomu dodať, ten už takmer dosiahol dokonalosti. Dvanásta časť mala absolútne nečakané a neuveriteľné husté zakončenie, po ktorom som ešte minútu sedel s otvorenými ústami hľadiac na záverečné titulky a podľa mňa bola aj najlepšou časťou celej série. No, a trinásta epizóda predstavovala geniálne zakončenie tretej kapitoly BREAKING BAD a v poslednej minúte tejto časti som ani nedokázal žmurknúť, tak som sa sústredil na to, čo sa predo mnou odohráva, klobúk dolu. Aby som to zhrnul, tretia séria v mnohom prekonala moje očakávania (záverečná zrážka Waltovým autom, lovenie muchy v metanfetamínovom laboratóriu, Hankova bitka na parkovisku v strede série...), ale veľa vecí v nej sa mi aj nepáčilo (úvod série, ktorý mi celý prišiel nemastný-neslaný, niekoľko rozhovorov, ktoré nikam nevedú, Skyler - na začiatku série nechápajúca biznis jej manžela, no ku koncu Walta už aj úspešne kryje...). Ale, v konečnom dôsledku boli moje očakávania naplnené a som si na sto percent istý, že to, čo BREAKING BAD prinesie v nasledujúcich sériách bude ešte väčšia bomba ako záver tejto série, pretože vždy keď si myslím, že seriál dosiahol svojho stropu, tak príde ešte s niečím lepším a geniálnejším. No tretej sérii dávam 8,5/10, kvôli, už niekoľkokrát spomínanému úvodu a kvôli tomu, že druhá séria mi prišla o niečo lepšia, ale myslím si, že teraz už všetko pôjde iba hore, bližšie k vrcholu. "You either run from things, or you face them, Mr. White." ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. řada: 85 % Začíná se stávat zvykem, že každá Breaking Bad série začíná zlehka, pomalým tempem a postupně se rozjíždí zběsilý koloběh událostí. Trošku netypicky napětí kulminuje už krátce za půlkou, sotva stačilo začít. Potom se už do konce série drží stabilní tempo a prohlubuje se vztah mezi Waltem a Jessem. Zvláště zábavná je pak epizoda s mouchou, která představuje dočasné uvolnění a odlehčení tíživé atmosféry a nechává diváka vydechnout. Naopak, co řadu shazuje, je pro mě dosud nepochopitelná série šaškáren ohledně Tucových bratranců, například nevysvětlitelné plazení se nějakou zapomenutou mexickou vesnicí či ta šamansky působící světnice. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Treti serii jsem kratce opustil, protoze mi prislo pod ruku nekolik serialu, kterym jsem dal prednost. Nic to nemeni na tom, ze tohle byla asi zatim nejlepsi serie ze tri, stale velmi dobrych serii, ktere jsem dosud videl. Jasne zaver druhy sezony byl silny diky Pinkmanovi, ale tohle byl mazec prubezne napric celou sezonou. S vyjimkou nudne "Mouchy". Vazne netusim, kterym smerem se bude situace kolem tech dvou vyvijet dal ... ale jsem sakra zvedavej! ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď už se seriál s počtem epizod naplno sžil a nenajde se jediné místečko, které by nebylo adekvátně využito. Nakoukávání a odhalování minulosti ještě víc prohlubuje příběh, který se stále krásně rozvíjí a může si dovolit na i chvíli zvolnit, a stejně zůstane poutavým, podobně jako osobnost Waltera Whitea. Více prostoru pro Saula mě potěšilo. (Netflix) ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně to byl takový fičák, že jsem na Netflixu ani nepostřehl, že už jsem ve čtvrté sérii. Se třetí sérií Breaking Bad dostoupalo těsně pod vrchol a už s odřenýma ušima dosahuje na pět hvězd. Vrchol přichází se čtvrtou séríí a to jsem ještě neviděl pátou...:) ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už vlastně ani nevím, co o moderní verzi Vrchní, prchni napsat. Snad jen to, že napětí by se dalo krájet (obzvlášť z posledního záběru (ty vole, Aaron Paul je skvělej)), postavy jsou čím dál větší svině (zvlášť Skyler, což jsem upřímně nečekal) a celkově to je něco neuvěřitelného. Prostě mistrovské dílo, nemám co tomu vytknout (jen v jedenáctý epizodě mi dost možná nevycházeli docela jednoduchý počty). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku nezáživný seriál se rozjel na takové obrátky, že se v době volna mezi semestry stal mojí největší závislostí. Třetí řada do příběhu přidává už hodně silné napětí a především formuje záporáka, kterého si rychleji zamilujete než budete nenávidět. Ke konci se dostavuje pomyslná půlka seriálu, jež jej láme z dobrého na zatraceně skvělý. [viděno na Netflixu] ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Breaking bad jede kvalitou nahoru, třetí série je tomu důkazem. Opět propracovaný scénář, vynikající herecké výkony, skvělé zvraty, a poslední díl 3.série je MASTERPIECE. Tenhle seriál nelze nemilovat. :) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxne najslabšia séria, asi si dám so seriálom pauzu. Lebo neviem, ešte 2 série a uvidíme. Snáď po prestávke, ale treba uznať že koniec celkom presvedčil a navnadil. Postavy stále dobré. 3* ()

Reklama

Reklama