Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 4

(série)
USA, 2011, 10 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Ray Campbell, Emily Rios (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy Bryan Cranston se vrací jako Walter White, učitel chemie, ze kterého se stal výrobce perníku. Tentokrát musí přelstít drogového bosse Guse Fringa. (Netflix)

Recenze (57)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mi zdála být třetí série naprosto dokonalou, čtvrtá mi připravila nemalý zklamání. Bylo to statický- žádný nový figury, zbytečně ukecaný a roztahaný a hlavně se tomu už nedalo věřit- švárovi Hankovi patrně neporanili páteř, ale mozek, když si na základě všech těch indicií nedal dohromady, co se to u těch Whiteů děje... Blbku udělali scénáristé i ze Skyller: Pět dílů ji nechají omýlat dokolečka dokola slovo myčka, coby spásu a čistírnu pro rodinný špinavý prachy, a teprve když tu myčku konečně skutečně získá, začne se pídit po tom, kolik v ní Walter potřebuje vyprat prachů... Ach jo, je to škoda, nemuselo se to posrat tak rychle. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gustavo Fring s tváří pro mě již dobře známého Giancarla Espostia se dokázal transformovat v tak ďábelskou postavu, že jsem čekal každým dílem, do jakého ohrožení může ještě naše hrdiny vůbec dostat. Postupně se odhalující spojitost se všemi předcházejícími událostmi a problémy s drogovým byznysem je největší devizou celé čtvrté série. Finální epizoda pro mě strká do kapsy i tu, která na mě v době sledování této teprve čekala. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, která zaručeně postaví na nohy i Hanka! Hned od úvodní epizody, která je tím nejlepším startem ze všech sérií a krabicový nůž po ní už nikdy nebude obyčejným krabicovým nožem, pokračuje neuvěřitelná práce s postavami, zde konkrétně s tím, do nějž není nikdy vidět, Gusem Fringem. Ten, v pro další vývoj série zásadním momentu poodhalí něco ze své osobnosti a s Waltem svede dlouhý souboj pohledů, ne nepodobný tomu ze závěru taktéž výborné dvanáctky. Právě díky přiblížení Guse a jeho vztahu s Hectorem, je tu podstatně více Mexika, což sérii jen prospívá. Výborný je pohled do minulosti, ale především naprostá likvidace kartelu a následná návštěva Hectora v domově důchodců, ještě ne ta poslední. Hank je blízko Guse, v čemž mu (ne)pomáhá Walt, fantasticky to hrající na všechny strany, i když hodného táty už je téměř nemožné věřit. Jesse si prochází zásadní změnou a stává se prakticky nejkladnější postavou, zásadní jak pro Walta, tak i Guse. Jenže druhému jmenovanému to Hector ve famózním finále odzvoní a ten první, k tomu snad už při pohledu na zahrádku ani není co říct. 90% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkovou překombinovanost a roztěkaný dojem z první části série byl rozmetán do malých kousíčků potom, co si manažer kuřecího občerstvení a největší distributor pervitinu v Americe elegantně poradil s mexickým drogovým kartelem - neskutečné,jak se tvůrcům stále daří držet laťku na 100 %......................moje hodnocení = 10 z 10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prihorieva. Postavy sú odrazu v pozícii, ktorá pre nich predstavuje výraznú zmenu. Istoty sa strácajú a viac ako inokedy predtým si uvedomujeme že hra ktorá sa pred nami odohráva nemusí mať šťastný koniec. Breaking bad sa sofistikovane blíži k tým dielam ktoré systematicky gradujú a zároveň prinášajú uspokojivé momenty v rámci vývinu postáv. Jesse sa stáva výraznejšou postavou a je to pecka. Bill Burr v malej úlohe poteší. Ideme pomaly do finále. 80% ()

Galerie (196)

Zajímavosti (19)

  • Když Walt (Bryan Cranston) na začátku epizody sedí za domem a čeká, co přijde, na stolku si točí s revolverem. Nejprve 2x hlaveň ukáže na něj a potřetí ukáže na květináč s konvalinkou. Tu vidíme i na konci série jako rozuzlení zápletky. (Stewik)

Reklama

Reklama