Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 4

(série)
USA, 2011, 10 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Ray Campbell, Emily Rios (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy Bryan Cranston se vrací jako Walter White, učitel chemie, ze kterého se stal výrobce perníku. Tentokrát musí přelstít drogového bosse Guse Fringa. (Netflix)

Recenze (57)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemít kredibilní tip, že se to vyplatí, tak bych se přes první tři série určitě nedostala, nedostala bych se ani přes první tři díly, ale konečně to začíná vyzrávat a čtvrtá řada mě už vyloženě těšila jako celek, ne jen ve vybraných momentech. A jen pár vteřin mi trvalo úplně docenit, jak v seriálu, co si před závorku vytkl "Breaking Bad" a tři série pracuje na na tom, aby se pod Waltem a jeho svědomím bořila jedna příčka do pekla za druhou, se z něj najednou na konci čtvrté série málem stává hrdina, otec, manžel, švagr, kamarád a kolega roku, zkrátka vyložený klaďas Superman. No, ale přece jen, konvalinky bílé mám na paměti a pátá série se přede mnou právě otvírá. Tuším správně poslední bránu do pekla? *~ ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vy jste vážně osina v prdeli!“ Prvních pár dílů čtvrté série a chtěl jsem se vážně loučit. Epizody bez šťávy, bez nápadů. Upovídané (a překombinované) to bylo už v minulých sériích, ale tady přibyla skutečnost, že už to nemá energii a jednotlivým situacím se už úplně nedalo věřit. Jesse se chová iracionálně, Waltovo ego roste ke stropu a zoufalé účetní Skyler postupně nosí balíky prachů. Hank už není takovým skeptikem, z postele začne šťourat do svého staronového případu a je to právě on, kdo mdlý příběh rozhoupe. Je přesvědčený, že kameňák Gus je velká drogová ryba, navíc namísto toho, aby byl Walter spokojený s tím, že policie považuje legendárního a nepolapitelného Heisenberga za mrtvého, ozve se právě jeho nadutost. Role se nicméně přelévají (Jesse bude brzy důležitou „součástí“ týmu Gusových nejbližších), Walt už není nepostradatelný a jen škoda, že jinak prozíravý Hank Waltovy komické teorie neprokoukne. Ale to bychom zřejmě přišli o další řadu... Dlouhodobě se tu prostě ohýbají a přetvářejí charaktery postav na základě toho, jak se to tvůrcům hodí. Jednoduše ten, který třeba dva díly sekal školácké chyby, teď překvapí nejbystřejšími instinkty a inteligencí. Každopádně druhá polovina série opravdu zajímavá i napínavá. A Mark Margolis zahrál bývalého gangstera na vozíku skvěle. Těším se na finále. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšie zakčnenie seriál výrazne zmenilo. Pri predchádzajúcich sériách som konštatoval, že pri Breaking Bad uprednostňujem rodinné (vedlajšie) dejové línie pred tou hlavnou. Tu pre ne nezostalo miesto. Walter na streche s detonátorom v ruke, na konci predposlednej epizódy, je už skrátka iný vesmír. Asi sa mi zatiaľ najviac páčila S03, ale zas tá posledná časť je bomba a je to majstrovsky vygradované. Že neriešim kopiace sa diery v logike. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť som viac epizód série ohodnotil menším ako plným počtom, ale dokopy to neprekvapivo zase dáva stopercentný zážitok. Na BB je asi najpozoruhodnejší fakt, že sa každou sériou lepší a lepší a je vidno, že tvorcovia nevaria z vody a zrejme majú dosť dopredu premyslené, kam bude seriál smerovať aj povedzme o dva roky. Alebo už sú do písania scenárov o Waltovi a spol. tak in, že to ide proste samo a seriál akoby žil svojim samostatným životom. Mám dojem, akoby im postavy z fikčného sveta v snoch našepkávali, čo budú robiť ďalej a scenáristi to iba ráno dávali mechanicky na papier. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série měla na můj vkus až příliš mnoho hluchých epizod a pokud bych měl něco vytknout, tak by to byl Hank, který se vždy rád podělí o policejní záležitosti, které by si měl nechat pro sebe. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série od půlky vrcholí ve vysokých otáčkách a čím se blíží závěr, tím je díl od dílu lepší. Opravdu zakončení snů pro všechny fanoušky Perníkového táty. Mám strach s čím může přijít pátá série, neboť se zdá, že není důvod pokračovat.......9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prihorieva. Postavy sú odrazu v pozícii, ktorá pre nich predstavuje výraznú zmenu. Istoty sa strácajú a viac ako inokedy predtým si uvedomujeme že hra ktorá sa pred nami odohráva nemusí mať šťastný koniec. Breaking bad sa sofistikovane blíži k tým dielam ktoré systematicky gradujú a zároveň prinášajú uspokojivé momenty v rámci vývinu postáv. Jesse sa stáva výraznejšou postavou a je to pecka. Bill Burr v malej úlohe poteší. Ideme pomaly do finále. 80% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I am not in danger, Skyler. I AM THE DANGER! A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I AM THE ONE WHO KNOCKS!” Dočkal som sa... BREAKING BAD sa vo štvrtej sérii konečne začína poriadne rozbiehať a ja som z toho veľmi spokojný. Síce som to od seriálu čakal už oveľa skôr, ale vždy je lepšie, keď sa niečo stane neskôr, než aby sa to nestalo vôbec. A to je aj prípad tejto série... Úvod je veľmi rozťahaný a plný siahodlhých rozhovorov, ale na druhú stranu sa aspoň vyvíjajú postavy - z Walta sa už pomaly, ale isto stáva bezduchý psychopat, čoho som sa už naozaj nevedel dočkať. Zlom v tejto sérii však príde až niekde za polovicou a od toho momentu začína všetko krásne gradovať a ja som ani v najmenšom nešetril päťhviezdičkovými hodnoteniami. Rovno skočím na moje názory a postrehy k jednotlivým epizódam. Štvrtá séria začína brilantne, a to už v prvej časti, kde sa Gus ukazuje ako naozaj krutoprísny šéf, ktorý si nenechá len tak skákať po hlave. Potom nasledujú dve takmer zbytočné epizódy, v ktorých sa absolútne nič nedeje, teda až na to, že Marie sa vracia ku svojej kleptománii. Štvrtá epizóda ma pekne zamrazila, a to je k nej asi všetko. Potom prichádza pohodová piata časť, hneď po nej, v šiestej epizóde Waltovi vyjde z úst jeho asi najlegendárnejšia hláška. Časť č. 8 bola ukončená naozaj nervydrásajúcim flashbackom, ktorý úzko súvisí s nasledujúcimi epizódami. V desiatej časti sa séria konečne naplno rozbieha a z Gusa sa stáva nekompromisný frajer. V závere jedenástej epizódy predvádza Bryan Cranston úplne najdokonalejší herecký výkon, aký som zatiaľ v tomto seriáli videl a v záverečnej, trinástej časti som už iba žasol, na čo sa to vlastne pozerám, lebo podľa mňa to bola doposiaľ najlepšia epizóda (minimálne v celej štvrtej sérii). Obdivujem, ako bolo všetko do detailu premyslené a práve táto časť (s neuveriteľným hodnotením 99% !) rozhodla o tom, že som si celý seriál pridal medzi obľúbené. Zhrnul by som to, štvrtá séria BREAKING BAD je zo všetkých, ktoré som zatiaľ videl rozhodne tá najlepšia (som zvedavý, čo prinesie piata séria), a to hlavne preto, že:_____ 1.) Konečne tu máme poriadne dávky napätia, ktoré mi predošlých sériách prišli ako rarita. _____ 2.) Príbeh sa čím ďalej, tým viac zamotáva a ja som veľmi zvedavý, ako všetko nakoniec dopadne. _____ 3.) Nečakal som, že ma Hectorova prítomnosť ešte niekedy tak poteší... Naozaj už k tomu nemám, čo dodať - čo najskôr sa vrhnem na poslednú, piatu sériu. Finálny verdikt pre sériu č. 4 je za mňa 9,5/10, a veľmi dúfam, že záverečnej dám ešte o 0,5 bodu viac :) "I’ve got some math for you: Hank catching Gus equals Hank catching us." ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. řada: 90 % Do značné míry rozporuplná série. Je tu spousta neuvěřitelně skvělých epizod, kdy Gus řádí anebo Walter řádí anebo řádí oba, ale také mnoho povídacích epizod, které jsou na jednu stranu sice zábavné a posouvají vývoj charakterů a vztahů mezi nimi, ale na druhou stranu je to jen vata – čeká se tady na to, až někdo konečně rozlouskne problém zvaný Gustavo Fring a asi každému divákovi je jasné, že pokusy o jeho odstraní před finálem sezóny budou neúspěšné. Zatím asi nejvíce psychologická řada. Na závěr si pro nás tvůrci připravili parádní zvrat, akorát bohužel celkem předvídatelný. Walterův vývoj na bezpáteřního psychopata je skoro dokončený. I am the danger! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, takže 6dil 4 série jsem viděla sice naposledy 27.11.22 a další díl až 27.1.23, ale těch posledních 6 dílů jsem už dala za 2 dny a konečně mi to přišlo napínavý... Spoiler, ale řekněte mi, jak asi tak někdo mohl otrávit toho kluka...kdy mu to tak asi někdo mohl přidat do jídla anz by to snědl někdo jiný. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na plný počet bola rozhodne druhá polovica série ale ten slabší úvod bráni tomu aby som udelil 5*, aj keď záverečná epizóda si tých 99%, ktoré na databáze má určite zaslúži. Walt rules, aj keď treba uznať že to bola predovšetkým Gusova sezóna...prečo som ja vlastne tento seriál tak dlho odkladal nechápem. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serial ma zajimavy vyvoj a prestoze me to bavi, tak uz se docela tesim na finalni vyusteni tohohle dramatu z Noveho Mexika. Nedokazu posoudit, zda to bylo cilene od zacatku, ale serial se hezky transformuje a ze sympatickyho ucitele chemie se stava prvotridni svine a jak jsem mu v uvodnich sezonach fandil, tak ted uz me tolik nebavi. A presny opak se tyka jeho partaka Pinkmana, ktery mi prisel nejprve zabavny, pote otravny a ted v puli sezony, kdy se diky Gusovi / Mikovi dal do kupy, mi zacal byt dokonce sympaticky. Aniz bych chtel spoilovat, tak musim rict, ze jsem presne tusil, ze za tim vyvrcholenim sezony stal Walter. Celkove me sezona ale asi bavila min, nez tri predesle. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se stává lepším a lepším. Dal jsem si sice od Breaking Bad dvouměsíční přestávku, ale těšil jsem se, až se k němu zase vrátím. A jakmile se tak konečně stalo, bylo to, jako by žádná pauza ani neexistovala. Bez obtíží jsem naskočil do rozpohybovaného veletoče a se zájmem sledoval vývoj a postupnou proměnu jedné z nejpropracovanějších postav. (Netflix) ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní práce s rozpočtem a se scénářem. Pořád minimalistické scény o dvou až třech hercích, ale pocit, že je člověk uprostřed Coppolova nebo Scorseseho nebo Scottova filmu. Skvělý zvuk ve sluchátkách s netypickým soundtrackem dokresluje ponurou atmosféru na jedničku. Posledních dvacet vteřin lehce předvídatelných, ale nebudu generál po bitvě, užil jsem si to, co někde v první sérii nenápadně vystartovalo s karavanem v poušti. Je to pecka, uznávám bez bolesti. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už prakticky nevím co psát. Ten seriál prostě vytváří napětí jako rybník Brčálník mlhu, prostě by se dalo krájet. Postavy okamžitě dostaly opět nový rozměr, aniž by to jakkoliv rušilo jejich danou minulost. Gus Fring coby Giancarlo Esposito je něuvěřitelný macho-charakterní sráč. A Walter White (yo!) si slušně zadělává vcelku na slušné problémy. Ono to nemá prakticky chybu - možná jen větší množství hanka by mi udělalo radost, ale na druhou stranu už s ním není taková zábava. ()

Reklama

Reklama