Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 4

(série)
USA, 2011, 10 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Ray Campbell, Emily Rios (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy Bryan Cranston se vrací jako Walter White, učitel chemie, ze kterého se stal výrobce perníku. Tentokrát musí přelstít drogového bosse Guse Fringa. (Netflix)

Recenze (57)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prihorieva. Postavy sú odrazu v pozícii, ktorá pre nich predstavuje výraznú zmenu. Istoty sa strácajú a viac ako inokedy predtým si uvedomujeme že hra ktorá sa pred nami odohráva nemusí mať šťastný koniec. Breaking bad sa sofistikovane blíži k tým dielam ktoré systematicky gradujú a zároveň prinášajú uspokojivé momenty v rámci vývinu postáv. Jesse sa stáva výraznejšou postavou a je to pecka. Bill Burr v malej úlohe poteší. Ideme pomaly do finále. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vy jste vážně osina v prdeli!“ Prvních pár dílů čtvrté série a chtěl jsem se vážně loučit. Epizody bez šťávy, bez nápadů. Upovídané (a překombinované) to bylo už v minulých sériích, ale tady přibyla skutečnost, že už to nemá energii a jednotlivým situacím se už úplně nedalo věřit. Jesse se chová iracionálně, Waltovo ego roste ke stropu a zoufalé účetní Skyler postupně nosí balíky prachů. Hank už není takovým skeptikem, z postele začne šťourat do svého staronového případu a je to právě on, kdo mdlý příběh rozhoupe. Je přesvědčený, že kameňák Gus je velká drogová ryba, navíc namísto toho, aby byl Walter spokojený s tím, že policie považuje legendárního a nepolapitelného Heisenberga za mrtvého, ozve se právě jeho nadutost. Role se nicméně přelévají (Jesse bude brzy důležitou „součástí“ týmu Gusových nejbližších), Walt už není nepostradatelný a jen škoda, že jinak prozíravý Hank Waltovy komické teorie neprokoukne. Ale to bychom zřejmě přišli o další řadu... Dlouhodobě se tu prostě ohýbají a přetvářejí charaktery postav na základě toho, jak se to tvůrcům hodí. Jednoduše ten, který třeba dva díly sekal školácké chyby, teď překvapí nejbystřejšími instinkty a inteligencí. Každopádně druhá polovina série opravdu zajímavá i napínavá. A Mark Margolis zahrál bývalého gangstera na vozíku skvěle. Těším se na finále. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série obsahovala spoustu až geniálních momentů, zároveň ale, zejména v posledních dílech, i hodně chvil, kdy si už člověk říkal, že tu něco nesedí, to či ono je už hodně překombinované, nedomyšlené, nesmyslné. Na to jsme v předchozích řadách, kde bylo vše naopak dotažené do puntíku, nějak nebyli zvyklí. Nebo si případných nedomyšleností člověk pohlcen jinými věcmi jen nevšímal..?  Závěrečné epizody čtverky byly tak zběsilé, že si je budu muset snad pustit někdy znovu, abych to vše pobrala/znovu se nad tím zamyslela. Ty konvalinky ale asi nelze chápat více způsoby, že? Byla bych možná raději, kdyby jo, váhy se tu totiž zase evidentně vychylují na můj vkus až příliš k té temné straně. Což mi možná tak úplně nesedí k tomu, co jsme v průběhu čtvrté série sledovali, zažili. Neměl by se na to ten člověk prostě vykašlat, nepokoušet dál "štěstí"..? Čtvrtou sérií by to klidně mohlo skončit a každý bychom se mohli domýšlet, jak se milý Walt dál rozhodl. Každý dle libosti. Máme tu ale pětku a já se na ni na jednu stranu těším, protože si mě už Perníkový táta prostě získal a chci ho sledovat dál. Na druhou se trochu bojím, aby to nenabralo nějaký úplně jiný směr a neztratilo pozitiva, která dosud (zejména ve třetí sérii a některých momentech čtvrté) mělo. Uvidíme. Čtvrté řadě dávám s oběma zavřenýma očima plný počet, (přesto, že je z mého pohledu poněkud nevyvážená, pořád ji hodnotím lépe než první dvě řady, kterým jsem dala čtyři hvězdy). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gustavo Fring s tváří pro mě již dobře známého Giancarla Espostia se dokázal transformovat v tak ďábelskou postavu, že jsem čekal každým dílem, do jakého ohrožení může ještě naše hrdiny vůbec dostat. Postupně se odhalující spojitost se všemi předcházejícími událostmi a problémy s drogovým byznysem je největší devizou celé čtvrté série. Finální epizoda pro mě strká do kapsy i tu, která na mě v době sledování této teprve čekala. [viděno na Netflixu] ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se stává lepším a lepším. Dal jsem si sice od Breaking Bad dvouměsíční přestávku, ale těšil jsem se, až se k němu zase vrátím. A jakmile se tak konečně stalo, bylo to, jako by žádná pauza ani neexistovala. Bez obtíží jsem naskočil do rozpohybovaného veletoče a se zájmem sledoval vývoj a postupnou proměnu jedné z nejpropracovanějších postav. (Netflix) ()

Galerie (196)

Zajímavosti (19)

  • Hank Schrader (Dean Norris) leží v posteli a odloží otevřený notebook vedle sebe na druhou postel. V následujícím záběru je ale notebook zavřený, pak otevřený a poté opět zavřený. (ELBobes)

Reklama

Reklama