Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Walt se setká s Lydií, od které chce jména Mikeových mužů ve vězení. Skyler se znova snaží přesvědčit Walta, aby přestal vařit drogy. (Netflix)

Recenze (22)

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím za mě určitě nejlepší epizoda páté série. Silné scény - byznys sekvence s atmosféru dokonale dokreslující písní Crystal Blue Persuasion, monolog Skyler v garáži nad hromadou peněz, poklidná návštěva Walta u Jesseho s výmluvnými pohledy přibližujícími, jak to mezi sebou aktuálně ti dva mají, několik dalších sekvencí, kde se téměř nemluvilo, nehrála hudba, přesto nebo právě proto to bylo všeříkající... Několikrát se nám tu změní nálada a tempo a když už bychom se mohli nechat ukolébat bazénovou pohodou a říkat si, že by mohly přijít světlejší zítřky, je tu závěrečná skvělá záchodová scéna. Sice si nemyslím, že byl byl Walt takto neopatrný, nějak do toho ale ten další (závěrečný?) střet dostat asi museli a udělali to s pro BreBa typickou rafinovaností a sarkasmem, takže proč vlastně ne. Po delší době se těším, co přinese další díl... ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další excelentní díl... 5. série je nad všemi ostatními... je prostě úplně jinde... Nečekal jsem že Walt naloží s těmi vězni takhle, ale co už... Tak a je to venku... ten konec vás prostě navnadí na další díl... a vy ho musíte vidět ať už chcete či nechcete... Walterova duše je černější jak jeho klobouk - jak říká můj kolega, čímž ho zdravím :D! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Epizoda jasně prokazující, že nejlepší nápady dostává člověk na hajzlu. Já tam dnes třeba vymyslel báseň. Pobavil mě odkaz na naši malebnou zemičku a informace, že se údajně až 5% obyvatelstva oddává perníku. Pravděpodobně se tvůrci dopustili pouze omylu při hledání informací z Pardubického kraje. Docela mě překvapilo, že se pro píču Lydii snad našlo využití a že její ušetření nebylo až tak špatné rozhodnutí, jak se mi to z počátku jevilo. Seriál nám ukázal neobvyklý dějový skok v polovině série a masivní drogovou expanzi, načež by měl brzy následovat velký pád, dle běžné seriálové logiky. Chování té blonďaté píče už ani nekomentuji a pasáže, které svojí přítomností kurví i nadále zrychleně přetáčím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tá najdôležitejšia sekvencia mi pripomenula českú klasiku Guľový blesk, len tu išlo o trochu iný typ byznisu. Svojim spôsobom, ale vážne iba svojim spôsobom najlepší diel celého seriálu. Doteraz. Geniálne nakrútené montážne sekvencie, ešte geniálnejšie ozvučené a to napätie aj v scénach, v ktorých všetci sú buď ticho, alebo len nezáväzne klebetajú, je na krájanie. Čo potom, keď ide do tuhého... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S osmou epizodou začíná jít všechno do kytek, poprvé se totiž na scéně objevují Nacisti. Jedno jim ale musím přiznat – do svých rolí se opravdu vtělili, začal jsem je nesnášet už od první chvíle. A kdo by mohl zapomenout na scénu, kdy Hank konečně zjistí, že Walt je Heisenberg? Jeden z nejikoničtějších momentů a určitě top 3 filmových záchodových scén, pokud něco takového jako záchodová scéna existuje :). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Když Jesse Pinkman (Aaron Paul) otevře tašku s penězi a odhodí pistoli na podlahu, tak pistole na zemi v následujících záběrech mění pozici. (Dalfor)
  • „Mísit krev s Chuntaros? Nikdy!“ odmítá Kenny (Kevin Rankin) případnou spolupráci s jinou zločineckou organizací. Chuntaro (chunt, chuntie) je v americkém prostředí hanlivý výraz pro Mexičana, který emigroval do USA, ale stále tvrdošíjně zachovává mexické zvyky a návyky, zejména styl oblékání a oblíbené hudby. V samotném Mexiku se pojmem chuntaro označuje chudý a nevzdělaný venkovan indiánského vzezření. (ČSFD)
  • Epizoda byla původně plánována jako finále 5. série, avšak nakonec se tvůrci rozhodli, že epizody pro 6. sérii budou součástí 5. série. (griph)

Reklama

Reklama