Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Seriál se blíží ke konci a všichni se snaží vypořádat s radikální změnou okolností. (Netflix)

Recenze (48)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekutočné! Táto epizóda musí citovo vyžmýkať každého diváka ako poslednú handru. Nepamätám sa, že by som doposiaľ na filmovom (či seriálovom) plátne videl niečo dramatickejšie, hektickejšie či smutnejšie. Nie je snáď jedinej z hlavných postáv, ktorej by mi nebolo po zhliadnutí Ozymandias-a ľúto. Na konci poslednej časti mi bolo ľúto Walta, pretože napriek tomu, že sa snažil skončiť a konečne viesť pokojný život ho sled udalostí stiahol pod hladinu ako najsilnejší vír, aký si dokážete predstaviť. Na začiatku tejto zase Hanka, pretože takýto koniec si vážne nezaslúžil, rovnako ako všetkými manipulovaný Jesse, ktorý vlastne posledné udalosti spôsobil a aj napriek tomu sa naňho nemožno hnevať. To, čo tvorcovia robia s jednotlivými postavami a vlastne aj divákmi je neľudské. Teda neľudsky geniálne. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"My name is ASAC Schrader. And you can go fuck yourself." ___________ Dosud nepřekonaný Král králů (neboli Ozymandias) seriálových epizod a gamechanger televizní tvorby. Absolutní klimax celého seriálu a zároveň nemilosrdnej emocionální kolotoč, který vás nenechá byť na okamžik popadnout dech. 6* je málo.... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, Skyler mala pavdu, keď tvrdila, že v tomto dome v kompletnom zložení nie je rodina v bezpečí... Som rád, že na to tvorcovia nezabudli a dodali tomu veľmi pôsobivý rozmer. Väčší odklon od pôvodného cool čierneho humoru z prvej série sa už snáď ani dosiahnuť nedal. Táto epizóda do bodky odpovedá na to, kam až môže zájsť myšlienka, poďme rýchlo zarobiť nejaké tie drobné na to, aby moja rodina po mojej smrti nemala dlhy a žila si relatívne nad pomery. Svojim spôsobom sa seriál aj takto dal ukončiť, verím ale, že ešte nejaké to eso v rukáve sa na úplnom konci vytiahne... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Přijde mi vysoce nepravděpodobné, že by milující manželka a milující syn postavili své morální a mravní hodnoty nad rodinu a došlo k podobnému vyústění. Považuji to za další ze seriálových přešlapů. Navíc bylo strašně ubíjející sledovat píču Skyler, jak se znovu neúspěšně snaží hrát. Když na to člověk ovšem nahlíží, jako na seriálovou dramatizaci a zábavu, tak byl tento díl super. Konečně byl poslán na věčnost Hank, který byl v posledních dílech mimořádně otravný. Docela mě pobavilo, jak byli vykreslení náckové. Kdyby to někdo nevěděl, tak jsou to naprosto milí a féroví lidé a obchodovat s nimi je jedna velká radost. Těším se na finále. Snad se nahromadí další mrtvoly. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja asi odpadnem... Ozymandias je srdcervúci emocionálny kolotoč, ktorý sa naozaj s ničím nepára a určite nie nadarmo má takéto priam až nebesky vysoké hodnotenie. Rozhodne najlepšia epizóda a vrchol celého BREAKING BAD, ak nie náhodou aj absolútny vrchol seriálovej tvorby a zároveň aj najlepšia epizóda, aká bola doposiaľ natočená. Zatiaľ sa mi ešte ani raz pri tomto seriáli nestalo, že by mi nejaká scéna vohnala slzy do očí, ale Ozymandias ma presvedčil o opaku. Neveril som, že ešte niekedy mi bude Jesseho ľúto, ale stalo sa... Nečakal som, že BREAKING BAD môže posunúť laťku ešte o úroveň vyššie, ale stalo sa... Päť hviezd je zúfalo málo... Konečne som pochopil, prečo je celá piata séria označovaná ako MASTERPIECE. Určite s tým označením súhlasím. "You're the smartest guy I ever met, and you're too stupid to see... He made up his mind 10 minutes ago._______ Do what you're gonna do." ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze na epizodu Ozymandias: Nevěřil bych, že je možné, aby tu něco dostalo hodnocení  99 %, ale here we go. Epizoda je samozřejmě na jedničku, obsahuje jednu scénku z období první série, nevím, zda se jednalo o předtáčku, ale každopádně se veze na slušné nostalgii. Musím říct, že působí smutně a přitom surově realisticky vidět Waltera s Jessem, jak si s nimi ostatní hráči dělají, co se jim zachce, jako by to byly jen dvě nuly. A přece – pro ně jimi jsou. Jestli seriál skončí na téhle vlně, vůbec se nebudu zlobit, protože takhle to prostě chodí v džungli. Silnější sežere toho slabšího. Přesto bych pro Waltera možná raději nějaký více osudový konec. P.S.: Groteskně působí název Ozymandias. Hle, jak nejchytřejší muž na planetě dopadl. Kutálí si svůj sud, sám uprostřed pouště. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I po letech zůstává tenhle díl tím absolutním vrcholem seriálové tvorby. Ano, konkurence je hodně, a to nejen v rámci BrBa, ale i BCS. Nicméně Ozy je ultimátní emocionální bomba, řítící se na plný otáčky od první do poslední vteřiny. Teď mám doma taky malou princeznu a ten konec mě rozžvejkal jako nikdy nic předtím. Jak se po cliffhangerech předchozích dílů každý chce natěšeně pustit do dílu dalšího, po tomhle válci si každý rád dá pauzu. Hail to the king! ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MASTERPIECE!!!!! Ne nadarmo se říká, že se jedná o nejlepší díl v seriálové tvorbě. Neskutečná práce. Psát něco navíc je zbytečné, ten kdo viděl chápe proč je to ÚŽASNÝ. "I watched Jane die ". : O ()

Vajonek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázka toho, jak se dají v podstatě veškeré hlavní postavy, které ještě zbyly, zdrtit v jednom díle takovým způsobem, že víc už to snad ani není možné. Tolik ran, které zde byly uštědřeny Hankovi, Marie, Skyler, Flynnovi, Jessemu, Waltovi (u kterého by se mohlo zdát, že ty rány pouze rozdával, ale úplně to tak taky není), dokonce ani mimino nezůstalo úplně ušetřeno... Člověku je vlastně všech tak strašně líto, zároveň ale věděl, že něco takového přijde, že to nemůže být stále jen hra kočky s myší, kdy se na chvíli tomu či onomu vždy podaří vyklouznout, aby se zase karty obrátily a vyhrával nějaký čas ten druhý a aby ještě mohl alespoň v některých rovinách zůstat relativně pokojný stav či zdání nějakého normálna. Jednou se to muselo úplně zbortit a že to tedy je zborcení se vším všudy. Je tu tolik věcí, které neměly být udělány nebo vyřčeny, už se ale stalo a není cesty zpět, není asi žádná šance, že by mohlo alespoň něco být jako kdysi dřív, než měl nejchytřejší muž široko daleko ten nejlepší nápad v historii a (tehdy ještě celkem nevinně a asi skutečně s jediným - v základu chvályhodným - motivem zabezpečení rodiny) vlezl do toho krásného karavanu... Máme tu ale ještě dva díly, takže nás, ač se teď úplně nezdá, že je to možné, zřejmě čeká ještě větší peklo... ()

klokyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najlepšia časť najlepšieho seriálu na svete! Pri troch scénach človek aj zabudne dýchať (Hank v púšti, rodinná bitka a hlavne telefonát na konci kde Walt kvôli polícii predstiera Heisenberga, ale v skutočnosti je to zlomený človek). ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlépe hodnocených televizních epizod všech seriálů v historii se vymyká zajetým BB konvencím. U většiny dílů tohoto kulervoucího seriálu jsem si navykl na vlažný průběh a krutý konec, tady se začíná rovnou extrémně emotivně a postupně se polevuje. Jako na drátkách se budete ale cítit po celých 45 minut! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tuto si to neodpustím, skutočne sa jedná o jednu z TOP epizód čo som v seriáloch mal možnosť vidieť. Vygradovanie, ktoré ma odpálilo, celá epizóda neskutočne emočne nabitá, krásne vyvrcholenie vecí, ktoré sa diali v minulosti a na konci Waltov hovor domov, husina . Niečo úžasné. ()

Reklama

Reklama