Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele AppleCore k tomuto seriálu (1)

Perníkový táta (2008) 

Co všechno je člověk schopen obětovat a podstoupit pro zabezpečení rodiny a čím vším si musí projít, aby toho těsně před svojí smrtí dosáhnul? Mnou dlouho přehlíženej seriál konečně zdrtil mojí obrazovku. Breaking Bad není nutně nejlepším seriálem všech dob, co se stylu a režie týče, viděl jsem už i lepší. Rozhodně je to ale scénáristicky/příběhově nejpromyšlenější výtvor v historii televizní tvorby. Tady se zkrátka nečekalo na úspěch první řady, tady byl jistej základ na celej příběh hned od začátku, takže nic nepůsobí, jakoby si to tvůrci museli vycucávat z prstu (že jo, Dextere?!). Představitel hlavní role Bryan Cranston si navíc roli vychutnává plným dechem a předkládá skrze hlas a mimiku snad všechny emoce, který dokážete vymyslet (jeho přerod napříč všemi řadami je naprosto fenomenální). Seriál je ke všemu i hodně naturalistickej a drsnej, stejně jako černo-humornej (první dvě řady jsou místy skoro až "tarantinovsky" vtipný). Takže pokud jste to z nějakýho důvodu stejně jako já odkládali, už nemusíte. Tímhle nelze šlápnout vedle! PS: Tohle je jeden z mála seriálů, kterej byl po první řadě postiženej komercí a „vyhajpovanej“ až do háje, ale jako jeden z mála si to fakt zasloužil (že jo, Hro o trůny?!) ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama