Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 3
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 497)

Unnamed 

všechny recenze uživatele

“Who are you talking to right now? Who is it you think you see? Do you know how much I make a year? I mean, even if I told you, you wouldn't believe it. Do you know what would happen if I suddenly decided to stop going into work? A business big enough that it could be listed on the NASDAQ goes belly up. Disappears. It ceases to exist, without me. No, you clearly don't know who you're talking to, so let me clue you in. I am not in danger, Skyler. I AM the danger. A guy opens his door and gets shot, and you think that of me? No! I am the one who knocks!” Do seriálu jsem šel s velkými doporučeními a velkými očekáváními. Zčásti byly naplněny, zčásti ne. Co musím vychválit až do nebes byly herecké výkony, hlavně Bryan Cranston (Walter White), Bob Odenkirk (Saul Goodman) a Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut) mě asi bavili nejvíce. Kdo vybíral hudbu, byl vážně kouzelník a celkově se mi audiovizuální stránka moc líbila. K čemu bych měl výtky by byl scénář... ano je to tak, i když celkově seriál působil hodně kvalitním dojmem, scénář byl někdy dost slabý, docházelo k překombinování, out-of-character jednáním a děj působil (hlavně v poslední sérii) hodně vykonstruovaně. Jednotlivé série? První série po pilotu ztratila tempo, ale postupně se zase rozjela a s druhou sérií pak přišlo přesně to, pro co jsem si k Breaking Bad přišel. Ta krásná proměna Waltera, když musel dělat těžká a dost nepříjemná rozhodnutí. Třetí série mě dlouho nudila a některé postavy (ehm, Skyler!) vážně iritovaly, finále bylo ale fantastické (poslední dva díly pro mě byly asi nejlepší z celého seriálu) a tak jsem se na každý další díl začal opět těšit. Byl jsem nadšený, seriál mě bavil a pak přišla druhá polovina 5. série s již zmíněnou překombinovaností a vykonstruovaností, z mého pohledu to tvůrci jednoduše přepálili. Spoustu scén jsem si samosebou moc užil, jako celek se mi ale posledních 8 dílů nelíbilo a odnášel jsem si pocity velkého zklamání. Přesto se zcela jistě jedná o silně nadprůměrný seriál, který si zhlédnutí zaslouží. 1. série - 5*, 2. série - 5*, 3. série - 4*, 4. série - 4*, 5. série - 4*/3*. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem u první série, takže mé hodnocení je poněkud střízlivé. Už teď však oceňuji koncept a to jak dokáže seriál vtáhnout do děje. ()

ELBobes 

všechny recenze uživatele

Seriál na pokračování, který má kvalitní konec, je jedna z nejlepších věcí, co mi mohou být dopřány. Přesně takový Breaking Bad je. Sice mě někdy nebavilo tolik "rodinných záležitostí" , které se dost řeší. Ale vem to čert. Breaking Bad je skvělý a zaslouží si to nejlepší hodnocení. Deana Norrise (strejda Hank), který byl asi má nejoblíbenější postava, si určitě budu dlouho pamatovat a vzorec methamfetaminu, který se objevuje v úvodních titulcích, si budu pamatovat do smrti! ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

I když pilot nebyl taková pecka, jako obykle seriály mají, tak od druhého dílu to bylo skvělé. Po první sérii 85 %. A už se těším na na další sérii, protože tuším, že kvalita půjde nahoru. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší seriál, jaký jsem kdy viděla. Výborně propracované charaktery a hodně zajímavé proměny hlavních postav. Jestli někdy v životě uvidím lepší seriál, tak se budu teda hodně divit. S každou sérií byla nastavena laťka výš a už teď vím, že mi Breaking Bad bude opravdu chybět, protože mě to neskutečně bavilo! (Chtěla bych vrátit den, kdy jsem si pustila první díl a vůbec jsem netušila, jak perfektní podívaná mě čeká.) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Stávat se špatným. Laboratorní rozbor postupného rozkladu osobnosti, kdy jedno špatné rozhodnutí stíhá druhé a ze šikmé plochy není úniku, protože žádné schůdné kladné alternativy už neexistují. Z obyčejných postav se tak pod tlakem okolností (no, nejenom) stávají sobecké svině, které se nedokážou vymanit z kolotoče lží stahujících je i jejich blízké do hlubin, a které si jen horko těžko zasluhují sympatie. Ovšem to by nesměl být seriál přeplněn hutným černým humorem, skvostnými realizačními nápady a negradovat k perfektnímu finále (= celá S5). S1,S2,S3,S4 4* S5 5* ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Vince Gilligan psával výborné epizody už v Aktech X, není tudíž divu, že se Perníkový táta z jeho pera vydařil. To, co je na tomto seriálu ale nejvýjimečnější, není, podle mého názoru, ani nápad, ani filmové zpracování, ale obyčejná lidskost. Lidskost, která se v současné seriálové tvorbě už skoro nevidí, a pokud ano, rozhodně ne v takové míře. Hlavním hrdinou je morální a svým způsobem obdivuhodný člověk, který je ale zároveň v podstatě obyčejný. Neřeší problémy s chodem galaxie, neříká na každém rohu "super tvrďácké" hlášky a nenosí na těle 50 kg svalové hmoty. Místo toho má na krku rodinu, o kterou se musí postarat, nevyléčitelnou nemoc a účty, které musí zaplatit. Nezvládá všechny situace s přehledem a lehkostí ostříleného pistolníka divokého Západu, a ne všechno, co si usmyslí, se mu povede. Walter White má starosti, má slabiny a občas je vyděšený, jako každý člověk a tím je mnohem komplexnější, než drtivá většina postav současné kinematografie. A tato komplexnost se netýká jen jeho postavy, ale i těch, jenž hlavního hrdinu obklopují. A vlastně i celého děje. Seriál se nesnaží působit efektně, ale maximálně uvěřitelně a to je jeho hlavní devíza. O hereckém výkonu Bryana Cranstona, ověnčeného Zlatým Glóbem a čtyřmi cenami Emmy jenom za tuhle jedinou roli a výkonu Aaron Paula se třemi Emmy za druhou hlavní roli, se myslím, ani netřeba zmiňovat... / Po pěti sériích mohu klidně prohlásit, že je to jeden z nejlepších seriálů, co byl kdy natočen. Absolutní vítězství úžasného scénáře a dvou výborných herců v hlavních rolích. Smekám... /// 1. série - 70%, 2. série - 75%, 3. série - 75%. 4. série - 85%, 5. série - 85% ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha těch přeceňovaných seriálů vzniklých v době internetu, kdy si děcka a lemry, které zabíjejí svůj čas a životy při čumění na z netu stáhnuté seriály, nemůžou vynachválit, jak je seriál po xtém dílu nebo xté sérii chytl a musely dočumět všech padesát devět sérií. Ne, nemám čas na to čumět na dva tři díly, aby se mi začal seriál líbit, a pak na další dva tři nebo čtyři, aby mě seriál chytnul a nepustil. Seriál má zaujmout hned, prvním dílem, nejpozději dílem druhým, nemá být zbytečně a debilně natahován kvůli ratingům a sledovanosti a další série dopisovány podle toho, jak je divácky úspěšný. Devět z desíti "kultovních" seriálů současnosti mi může políbit mou ctěnou řiť a jestli mě nechytne, opravdu nechytne, seriál po druhém díle, tak nazdar, radši si sjedu znovu už osvědčený seriál, který jsem viděl. Třeba Fortitude. Perníkový táta mě prostě nechytnul a basta, měl na to pár dílů. Nazdar. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NEJLEPŠÍ SERIÁL VŠECH DOB! Neexistují slova, jakými by šli popsat, tohle nepřekonatelné dílo. Musí se to prostě vidět! Tohle si nezopakuji jen jednou, ale ještě mnohokrát. DĚKUJI PANE GILLIGANA. KLOBOUK DOLŮ VŠEM CO SE NA TOMHLE PODÍLELI. Miluju to. 11/10 ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Vzestup a pád Waltera Whitea, jedna z vlajkových lodí quality tv. Breaking Bad je velmi dobré i v jednotlivých epizodách a řadách, přímo brilantní je ale jako celek. Tak dokonale vystavěný příběhový oblouk se totiž jen tak nevidí, tak skvělá práce s postavami a jejich vývojem. Tvůrci Vinci Gilliganovi kryje záda Bryan Cranston, který ve své životní roli famózně podává Walterovu cestu od učitele, jenž potřebuje pomoc bývalého žáka, aby vůbec věděl, jak vyrobený perník prodat, po čím dál tím drsnější figuru drogového podsvětí. A výborný je i Aaron Paul jako Jesse, ač není takový herec jako Cranston, zase má roli napsanou víc na tělo. Breaking Bad místy nabízí i trochu černého humoru nebo až absurdní momenty, především je to ale prvotřídní drama o rozkladu charakteru. ()

orionn12 

všechny recenze uživatele

Asi všichni víme o dokonalosti, kterou Breaking Bad má. Tak progresivní vývoj postav, po letech neklesající kvalita, dialogy, které se skoro vždy dají citovat... Dokázal bych psát stejné aspekty, jako u své recenze na Pulp Fiction. BB je naprostý strop seriálové a televizní tvorby. 10/10 ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nejlepší ale stále perfektní seriál kde ovšem občas hodně kolísají jednotlivé epizody a hlavní hrdinové se sem tam chovají velmi nesmyslně.. (viz epizoda s mouchou která mě tak iritovala že sem měl chuť seknout s celym Breaking Bad) Přes všechny výtky které k Breakiing Bad mám jsem zhlédnul 4 série zhruba za týden a těším se na další. 1.ŘADA - 70%, 2.ŘADA - 90%, 3. ŘADA - 70%, 4. ŘADA - 70%. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po druhe serii jdu na jasnych 5*.Velmi neotrely serial ktery by se dal castecne asi jedine srovnat s Dexterem.Plny skvelych postav a uzasnych hereckych vykonu.Vladnou 3 muzi-samozrejme Walt,Jesse a DEA Hank (z toho se vyklubala opravdu zajimava postava) ale nezaostavaji ani zeny ci herci v mensich rolich.Serial razi trendy dnesni doby:ma slusny rozpocet,casto se meni mista,postavy i pribehy.Nabizi i par vybornych cameo rolicek - TurtleHead Dannyho Treja je fakt nezapomenutelna! mno pokracuji samozrejme dal..1 serka:80%, 2. serka:90%, 3.serka: 85%, 4. serka: 100%! neskutecne nabusena 4. rada odhaluje a pridava dalsi skvele postavy a zapletky. Cela zalezitost s kartelem, Gustavem byla dechberouci,nejlepe napsane postavy jake jsem snad videl - promeny Walta,Jesseho nebo i Skyler jsou opravdu paradni ok tak 5. serie je zase za 100% a nemuzu se dockat vyvrcholeni :) zivotni role vsech 3 muzu a kazdopadne better call Saul!jo tak konec je zase za 100% a ty 3 roky co jsem to sledoval vyrazne obohatily muj zivot! ()

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle...i kdyby byly po celou dobu v seriálu k vidění jen obrovské kusy lejn, stejně by to ta finálová série vytáhla na těch 5*. Kde se hrabe Dexter. 110% ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama