Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 496)

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

S01-S05: Geniální. Dokonalé. Dechberoucí. Breaking Bad je zcela objektivně jeden z nejlepších seriálů, které byly kdy natočeny, ne-li přímo ten vůbec nejlepší. Odvážné tvrzení, já vím, ale kdo viděl, ten chápe. Breaking Bad (česky poměrně trefně pojmenováno jako Perníkový táta) je vyloženě kinematografický majstrštyk, který však až na dřeň těží svůj seriálový formát, kdy každá epizoda funguje jako plnohodnotná kapitola příběhu, a dohromady pak tvoří precizní celek, který jde kvalitativně s přibývající stopáží stále nahoru. Krimi drama o středoškolském učiteli chemie, kterého okolnosti donutí dát se na dráhu zločinu, je zároveň výbornou charakterovou studií, která ovšem dává divákovi možnost ji interpretovat podle sebe. Byl Walter White skutečně jen oběť okolností nebo byl vždycky monstrum, které čekalo na správnou chvíli, až ho někdo vypustí? Záleží na vás. Ale není to jen o něm. Spolu s Jessem Pinkmanem tvoří naprosto dokonalé duo, nad jehož vzájemnou (ne)sehraností budete nejednou kroutit hlavou a zároveň se i smíchy popadat za břicho. V některých momentech ti dva skutečně působí jako Pat a Mat, kteří se rozhodli vařit a prodávat pervitin. V tom také tkví nemalá součást kouzla Breaking Bad. Že dokáže zcela přirozeně balancovat na hraně dramatu a komedie podle aktuální situace. A kromě Walta a Jesseho je v seriálu celá plejáda ikonický postav jako Jesseho feťáčtí kumpáni Badger a Skinny Pete, místní drogový magnát Tuco, kterému by prospěl kurz sebeovládání, ochrnutý capo mexického kartelu Hector (Cink! Cink!), tajemný gangster Guss Fring, jeho dobrosrdečný hitman Mike, Waltův švagr Hank z protidrogového, Waltova mnohými nenáviděná manželka Skyler, a v neposlední řadě ukecaný kriminální právník Saul Goodman, který se dokonce dočkal vlastního neméně povedého spin-offu. Pravda, co se týče ženských postav, tak je to trochu slabší, to ale Vince Gilligan napravil právě v Better Call Saul. Tempo seriálu se může zdát někdy pomalé, má to ale svůj důvod a to navození až westernové atmosféry. A věřte, že pokud máte při sledování pocit, že se zrovna nic důležitého neděje, katarze je za rohem. A není jich tam málo. 10/10 ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele

10/10. - Breaking Bad, u nás přeložen jako Perníkový táta, se řadí mezi špičkové seriály, které umí v člověku vybudit nejen úsměv a úžas na tváři, ale i emoce a nezapomenutelný zážitek. Perníkový táta vám nabídne excelentní příběh o muži jménem Walter White, kterému byla diagnotikovaná rakovina plic a snaží se pomoci výroby metamfetaminu zajistit svoji rodinu. Spolu s ním i seriál představuje další hlavní postavu Jesseho Pinkmana, který vytváří dynamické duo spolu s hlavním protagonistou jak mentorský, tak i občas nepřátelský. Také je nutné připomenout, že tvůrci umí napsat i vedlejší postavy a budete je bez váhání milovat (jak kladné, tak i záporné). Samotná kinografie, hudba, herci, prostředí či samotný konec seriálu (který byl mimochodem důstojně a blavůrně zakončen) byli představeny v nejlepší podobě a světle, za což patří velký obdiv a respekt tvůrcům a všem, co se na tomhle seriálu podílely. Bez váhání dejte Breaking Bad šanci, nejen já, ale i spousta lidi vám můžeme zaručit nezapomenutelnou jízdu, na kterou jen tak nezapomenete! "I did it for me. I liked it." ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov ever. Od začiatku do konca značne depresívna, ale mega-nápaditá jazda, ktorá ale konštantne ide od desiatich k piatim (myslím dej, nie kvalitu seriálu). A napriek tomu to človek bez dychu celý čas hltá. Úžasné zvraty a úžasné postavy. Je super, že to tvorcovia nenaťahovali. Teším sa na Better Call Saul. :) ()

Stařena 

všechny recenze uživatele

Po první serii, sem si říkal, že už to dál asi ani sledovat nebudu. Nakonec sem kouknul na začátek druhé a udělal sem dobře. Seriál má stupňující se tendeci a ve třetí serie to jen dokazuje. ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

Klasický koncept, kdy nejvetší zlom v příběhu (nebo alespoň to tak vypadá) přichází minutu před koncem epizody. Příběh je na druhou stranu poměrně originální a tudíž je první serie velmi lákavá, a graduje až do konce. S druhou serií jí ale rychle dochází dech. S ní jsem skončil asi po 2 dílech. Nastavovaná kaše, která už nic nového nepřinese. První sérku bych klidně vynesl na pět hvězd, ale pak to sklouzne do průměru. ()

mazic 

všechny recenze uživatele

každej v sobě má zlo, jen ho probudit..... krása p.s. pokračujem pátou serií, která být nemusela - závěr 4. řady nelze překonat..... pps. ok ok neztratila se pátá řada ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě neskutečně baví! Silné téma a parádní zpracování. Svině život nás občas dožene k činům, o kterých jsme nikdy nepřemýšleli a Breaking bad je přímo napěchovaný těmito činy. Správný taťka jako vařič, vrah, zloděj - no to je prostě úlet! Sledovat jeho postupnou proměnu je velice zajímavé, z počátku váhá nad každým činem, ale jakmile se jednou dostane na šikmou plochu, jde do toho po hlavě a ničeho se nezalekne. Z původního hodnocení 4* po 1. sérii, zvyšuji po shlédnutí 4. série na 5*. Po konečné 5. sérii bych hodnocení ještě zvednul, kdyby to šlo! Neskutečná jízda, proměna Walta dokončena. Seriálová perla, škoda, že končí! Řadím do topky a doporučuji všem! ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Ako pise Tetsuo - fascinujuca kompletna premena hlavnej postavy, plus vyvoj vedlajsich uff... Po 4 seriach musim povedat ze ma naozaj dostal a som zvedavy ako ho tvorcovia uzavru.. no na to si musime vsetci este dllllllho pockat... ()

marusaj 

všechny recenze uživatele

Nebudu používat vykřičníky a extatické výkřiky, i když si je toto dílo bezesporu zaslouží. Každopádně Breaking Bad, právě teď se slunící na výspě nejlepších vysílaných seriálů, u mne probudil myšlenku a otázku "Jak?" Jak to, že Walt, Jesse & spol. nutí přemýšlet proč, kdo, kde, jak. Jak to, že každý konec dílu nutká k puštění dalšího. Jak to, že před 14-ti dny jsem dokoukal Face Off a furt mi celá BeakingBad squadra leží v hlavě? Jak to dělají a jaký je recept na provedení takhle vynikajícího seriálu? Takže po bodech - filmová a nápaditá, v jednotlivých dílech výrazně proměnlivá (kompliment) režie. Filmová a ničeho se neštítící kamera (filtry, detaily, sem tam dokumtární styl, všechny možné kamerové vychytávky). Scénář každé jednotlivé série kompaktní a postupně se lepšící. Vypointované situace, vbybroušené dialogy, timing "gagů", rytmika narace. Casting - pouze Aaronovi Paulovi trvalo celou první sérii sžití s postavou a přerod z afektovaného frackovitého herectví ke komplexnějšímu pojetí (jediná výtka). S herci souvisí profilace a vykreslení jednotlivých postav, osvětlení jejich motivací - vše vyznívá až nepatřičně reálně, i když jsme v absolutní fikci. Jdu updateovat Top Ten. [Hodnoceno po shlédnutí čtyř sérií] ()

Margarettka 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nemyslela, že mě zaujme seriál s takovýmto obsahem, ale - světě, div se - stalo se! Postavy jsou velmi dobře propracované a i solidně zahrané (Jesse je prostě nejlepší!), děj je převážně nepředvídatelný a všechno tak odsýpá, že se člověk nemá čas ani pořádně nadechnout. Je to ukázkový zástupce těch seriálů. kdy nemáte problém zkouknout všechny díly během několika dní. ()

Folinka 

všechny recenze uživatele

Super! Už dlouho jsem neviděla žádný seriál, který by mě tak vtáhl do děje. Všech pět sérií jsem doslova zhltla najednou a mrzí mě, že už není dál co hltat:) Hercům jsem věřila každé slovo, neuvěřitelná je charakterová proměna hlavního hrdinu, dialogy jsou smysluplné a k věci..ani jednou jsem neměla pocit, že by šlo jen o natahování děje.. tak dlouho si ještě žádný seriál neudržel mou pozornost.. proste paráda! ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Oukhej bič! Takže po dlouhý době od Prison Break další náhul seriál na pokračování. Ovšem Breaking Bad si kvalitu (co do počtu serií) udržel dýl, i když tvůrci bohužel nedokázali onu kvalitu udržet až do konce - pátá řada (1. půle) mi prostě nějako nejde, páč jde dle mýho už pouze o vaření z vody. Všechno je najednou úplně tak blbě jednoduchý a přitom strašně složitý, že prostě nevim, co přesně si o tom myslet. Mám ještě před sebou dva poslední díly první poloviny pátý řady a doufám, že se můj názor na ní aspoň trochu změní, protože je to pro mě zatim opravdu zklamání. Ovšem, co je jasný, že Aaron Paul jakožto Jesse Pinkman je naprosto geniální a bez něj by seriál ani náhodou nebyl takovej, jakej je :) Já toho kluka žeru! Pozor na SPOILERY http://www.youtube.com/watch?v=vQTrdYEaoIU http://www.youtube.com/watch?v=Qvid2ygoF88 EDIT - po shlídnutí všech dílů první poloviny pátý řady se nemůžu dočkat, až vyjde zbytek. Po osmým dílu už to zase vypadá na kvalitní, strhující jízdu. ()

Pafnuc 

všechny recenze uživatele

Legendy nelhaly, prostě nejlepší dramatický seriál vůbec. Jeden z těch případů, kdy pět hvězdiček je prostě málo. ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

Walter White - pošetilý blázen, starající se jen o ,dokonalost' toho svého modrého šmejdu. Bezskrupulózní, myslíce si kterak vše dělá pro rodinu, zatím co ji vede do pekla. Čím dál více nesymptacká postava, které stěží přejete cokoliv dobrého. Za ním rudé sudy, mrtvoly, lidé bez ducha. A pět sérií opravdu nevšední podívané. ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál, který jsem měl možnost shlédnout. Jen málo seriálů si udrží laťku, kterou si nastaví první, popřípadě druhou sezónou. U Breaking Bad je tomu naopak, děj a akce postupně graduje až se dostanete do bodu, kdy opravdu nevíte, co se může stát dál a která z postav to schytá další. Proměna a vývoj hlavní postavy (již tolikrát zmiňované) patří k tomu nejlepšímu, co jsme mohli na televizních obrazovkách vidět. Skvěle napsané dialogy, scénář a komplexnost celého děje dělá z Breaking Bad to co je. K tomu přidejte skvělý casting - Bryan Cranston, Aaron Paul, Dean Norris či Giancarlo Esposito a pár ohromujících season finale a víte, že se díváte na něco speciálního. To, co se Vinci Gilliganovi a ostatním stojícím za BB povedlo tu po nich zůstane ještě dlouho. Velké finále pak dosáhlo očekávání a Breaking Bad se zařadil mezi nejvypilovanější skvosty na poli TV seriálů. 5 sérií je tak akorát, tvůrci se zaměřili na kvalitu a ne kvantitu. A ani po obrovském úspěchu této show z toho nechtěli z toho vyždímat co se dá a za to jim patří můj velký dík. (Ponaučení do budoucna by si z toho mohli vzít např. tvůrci Dextera.) 1. série - 95%, 2. série - 95%, 3. série - 100%, 4. série - 100%, 5. série 100%. ALL HAIL HEISENBERG! ()

slidealama 

všechny recenze uživatele

První díly Breaking Bad mě příliš nenadchly. Seriál měl originální námět a talentované herce, ale chybělo mu tempo. Jsem ale zatraceně rád, že jsem u něho zůstal. Postavy, které vidíme na začátku seriálu, se během 5 sérií promění neuvěřitelným způsobem. Zdánlivě jednoduchý námět - učitel chemie vařící drogy - nabere kolosálních rozměrů a to už jsem hltal každý moment Breaking Bad. Poslední sérii už nechybělo vůbec nic a celou tu horskou dráhu bych si klidně dal znova i s tím pomalým rozjezdem a stále bych to považoval za dobře strávený čas. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama