Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele DJ_bart k tomuto seriálu (27)

Perníkový táta (2008) 

♪ "I don't like the drugs but the drugs like me." ♪  – aneb splnění amerického snu skrze periodickou tabulku prvků, rakovinu plic, disstrack na zdravotnictví v USA, kuřecí křidýlka, novomexickou muziku a komplexní studii charakteru/morálky jednoho bývalého učitele chemie. Bryan Cranston & Aaron Paul jako legendární (anti)hrdinové perníkového impéria v nejlepší kuchařské show v dějinách televizní tvorby o metamfetaminové jakosti 99,1%. Magnum opus Vince Gilligana, absolutní strop quality TV, a nezapomenutelnej cinefilní zážitek, kterej jednoduše nemá sebemenší obdoby. Nuff said. 💚💚💚💚 #jessewehavetocook! ()

Série 1 (2008) (S01) 

"Chemistry is the study of change." ___________ Málokterý seriál má takový bravurně našlapaný rozjezd. Proto nechápu, proč má 1. série tak "nízký" hodnocení. Vždyť zde Walt s Jessem díky kyselině fluorovodíkové rozpouští lidi na kaši, škrtí je zámkem na kolo, a vyhazují díky rtuti bejváky místních drogových bossů do povětří! Už jen za tu nostalgii nemůžu hodnotit jinak než 10 slipů z 10 protože vždycky si s radostí při slově badass vybavím Walta a jeho ikonický bílý slipy. ()

Pilotní díl (2008) (S01E01) 

"You know the business, and I know the chemistry. I'm thinking, that you and I could partner up." ()

Kočka v pytli... (2008) (S01E02) 

"Yo Yo Yo, 1-4-8-3 to the 6 to the 9, representing the ABQ. What up, biaatch?!" ________ Velmi poučná lekce na téma problematiky kyseliny fluorovodíkové. Zhulenej Walt je prostě priceless. ()

... a pytel je v řece (2008) (S01E03) 

Kdo by taky chtěl z podlahy umejvat zbytky feťáka anebo uškrtit jeho kolegu zámkem na kolo ať zvedne ruku. ()

Prázdné ruce (2008) (S01E06) 

This is the moment Walt became Heisenberg. ()

Série 2 (2009) (S02) 

"Stay out of my territory." ()

Schovávaná (2009) (S02E06) 

Aaron Paul si zahrál na schovku a pak za to dostal Emmy, jakej frajer. ()

4 dny volna (2009) (S02E09) 

kdo by nechtěl na čtyři dny do pouště s cestovkou Heisenberg? ()

Je to za námi (2009) (S02E10) 

"Stay out of my territory." ()

Série 3 (2010) (S03) 

Z Walta, který by dřív neublížil ani té mouše v epizodě Fly, se stal manipulativní grázl, který má své velkolepé plány propočítané do posledního milimetru, jeho hlavní zbraní je jeho pouhá inteligence, a s ostatními si hraje jako na šachovnici s tichým úsměvem. Za mě perfektní build-up pro nadcházející dvě řady. ()

Západ slunce (2010) (S03E06) 

R.I.P. caravan 🥺😭💔🙏 ()

Moucha (2010) (S03E10) 

Neironicky nejzábavnější seriálová epizoda. 10 much z 10 ()

Série 4 (2011) (S04) 

Walt není v nebezpečí. Walt je nebezpečí. Týpek otevře dveře a je zastřelen. A vy si myslíte že je to on? Ne. On je ten kdo klepe. ()

V rohu (2011) (S04E06) 

Walt je ten kdo klepe. ()

Série 5 (2012) (S05) 

"All bad things must come to an end." aneb nejlepší a nejdojemnější rozlučka v seriálových dějinách. Dosud nepřekonaný Král králů, seriál seriálů a gamechanger televizní tvorby. Absolutní klimax celého seriálu a zároveň nemilosrdnej emocionální kolotoč, který vás nenechá byť na okamžik popadnout dech. 6* je málo. Smekám a určitě nevytahuji čistonosoplenu, abych se vyfrkal a zbavil zármutku, zcela naposled. Nikdy nezapomenem! 💔..... VRCHOL QUALITY TV. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama