Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 3
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (63)

Perníkový táta (2008) 

DOKONČENO: Nebudu lhát, že mě tenhle seriálový fenomén ve své první řadě příliš nezaujal a trvalo mi úvodní pasáž zhlédnout více než půl roku. Pak se ale dostavila doporučení, která mou lenost sledovat seriály o několika sériích (63 dílů je dneska fakt závazek) přemohla a já celý předchozí měsíc od zhotovení zkoušek v zimním semestru trávil primárně něčím, co už já sám mohu nazvat jedním z nejlepších seriálů, co kdy svět spatřil. V nejsilnějších momentech 4. série a neuvěřitelně gradujícího napětí v průběhu poslední sezóny jsem i žil v domnění, že Breaking Bad trumfne v mých očích seriálový klenot Dark. To se tedy ve finále nestalo, byť rozhodně nemůžu popřít správnost nesmírně vysokých čísel u závěrečných částí celého seriálu. Už jen kvůli té náhodě, kdy se v BB objevil song, který se o několik let později stal soundtrackem výše zmíněného konkurenčního klenotu Netflixu, patří nejlepší obrazové ztělesnění tématiky drog do tak vysokých příček mezi seriály! ()

Pilotní díl (2008) (S01E01) 

Breaking Bad je už takovým seriálovým fenoménem, že jsem jej prostě musel zkusit už před pár lety, ale jaksi se už k němu zapomněl vrátit. Teď jsem si i samotný pilot zopakoval a troufnu si tvrdit, že i já si konečně na svůj watchlist doplním seriál, v jehož epizodách je i 90% málo. ()

Kočka v pytli... (2008) (S01E02) 

S Bryanem Cranstonem i Aaronem Paulem jsem už viděl pár filmů a v žádném z nich si mě nikterak nezískali. Ve svém nejslavnějším projektu si vás ovšem dokážou zaháčkovat hned ze začátku a jste už po druhém díle velmi zvědaví, jak se jejich prapodivná spolupráce bude vyvíjet dál. ()

... a pytel je v řece (2008) (S01E03) 

Rozjezd údajně nejlepšího seriálu posledních dvou dekád mi prozatím nepřijde tak kulervoucí, pomalu se mi ale dostává pod kůži. Rozhodně mě ani v nejmenší nenapadlo, že bych nepokračoval dál. ()

Muž s rakovinou (2008) (S01E04) 

Charakterově je Perníkový táta zajisté nabitý seriál, jen se za tu polovinu první řady zatím nedostavil moment, který by mě posadil na zadek. ()

Šedá hmota (2008) (S01E05) 

Nevím, z jakého důvodu je tento díl prozatím nejhůře hodnocený, když mě se právě dokázal vrýt pod kůži ze všech dosavadních znamenitě nejvíc. Dialogově nabobtnalá scéna z obýváku Whiteových je prozatím tím nejlepším, co nám Breaking Bad přinesl. ()

Prázdné ruce (2008) (S01E06) 

Waltova proměna v nekompromisního drsňáka se zpočátku zdála nepravděpodobná, teďko mu ale žeru naprosto jakoukoli polohu! ()

Mělo by to být bez násilí (2008) (S01E07) 

Trochu mi na Perníkovém tátovi vadí obě ženské postavy a scény zejména s Marií mi příliš nesedí. Ale po poslední trojici epizod jdu do druhé řady s mnohem větší chutí, než jsem se trochu přemlouval do skompletování té první. ()

737 (2009) (S02E01) 

Trochu mi trvalo se rozhoupat do druhé řady, ale už jen pro neodbouratelný kultovní status celého Breaking Bad jej musím dokoukat, i kdybych nebyl ve finále tolik spokojený jako zbytek světa. ()

Na rožni (2009) (S02E02) 

Prozatím asi nejnapínavější epizoda celého seriálu. Jestli bude alespoň většina budoucích vypadat takhle, tak si Perníkového taťku zamiluju. ()

Bodnutí mrtvé včely (2009) (S02E03) 

Po tom dlohatánském čtvrt roce mi tenhle seroš začal zase celkem chybět a došlo mi, že bych ho opravdu neměl brát na lehkou váhu a dojet ho až do jeho údajně pro všechny, co to myslí s filmy a seriály vážně, velkolepého konce. I s tím, jak jsem dlouho nesledoval, si poměrně dobře pamatuju předchozí děj. ()

Na dně (2009) (S02E04) 

Napadá někoho jiný perfektní seriál s otravnějšími hlavními postavami? Vystát se zde dá snad jenom Hank. ()

Ztratné (2009) (S02E05) 

Hodně se mi líbí, jak se už teď daří scény mezi nic netušícím Hankem a vinou zotročeným Waktem konstruovat neuvěřitelně napínavě. Odhalení bude jednou opravdu silné, to dokážu říct už teď. ()

Schovávaná (2009) (S02E06) 

I bez přítomnosti Hanka, i bez setkání obou postav se dá splácat naprosto úchvatná epizoda bez jediného nadbytečného momentu. Takhle vypadá seriál, na který chcete mít čas celý den. (o to mě víc štve, že jej nemám) ()

Černá a modrá (2009) (S02E07) 

Nejsem si jistý, zda má tenhle díl hustější intro nebo outro. Štěk mnou neoblíbeného Danyho Treja s perfektním vyvrcholením. ()

Radši volejte Saula (2009) (S02E08) 

Kdokoli, kdo se stejně jako já dostal k Breaking Bad až nyní, kdy už je dávno v éteru Saulův prequel, se musel na jeho příchod ohromně těšit. A je hodně cítit, že seriál s ním nabere ještě lepší obrátky. ()

4 dny volna (2009) (S02E09) 

Excelentní výlet, který se už tak trochu klasicky musí pos*at. Cranston s Paulem opět prokazují, jak úžasnými jsou herci. ()

Je to za námi (2009) (S02E10) 

Po pár vyloženě napěchovaných dílech přichází jeden trochu utlumující. Nemám mu to vůbec za zlé, ale na 5 to tentokrát není. ()

Mezi nebem a zemí (2009) (S02E11) 

Giancarla Esposita (šílené jméno na napsání) mám zafixovaného již ze spousty bočních rolí a pokaždé mi potěší, když se někde objeví. Tady zvlášť, když ví, že se zdrží poměrně dlouho. ()

Znovuzrození (2009) (S02E12) 

Nebylo mi jasné, jak to nakonec s postavou Krysten Ritter skončí, ze začátku mi byla i víceméně sympatická. Ke konci se ale transformovala ve více nesnesitelnou smažku než je sám Jesse, tudíž jsem rád, že s námi do třetí řady nepokračuje. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama