Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 4

(série)
USA, 2011, 10 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Ray Campbell, Emily Rios (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy Bryan Cranston se vrací jako Walter White, učitel chemie, ze kterého se stal výrobce perníku. Tentokrát musí přelstít drogového bosse Guse Fringa. (Netflix)

Recenze (57)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, která zaručeně postaví na nohy i Hanka! Hned od úvodní epizody, která je tím nejlepším startem ze všech sérií a krabicový nůž po ní už nikdy nebude obyčejným krabicovým nožem, pokračuje neuvěřitelná práce s postavami, zde konkrétně s tím, do nějž není nikdy vidět, Gusem Fringem. Ten, v pro další vývoj série zásadním momentu poodhalí něco ze své osobnosti a s Waltem svede dlouhý souboj pohledů, ne nepodobný tomu ze závěru taktéž výborné dvanáctky. Právě díky přiblížení Guse a jeho vztahu s Hectorem, je tu podstatně více Mexika, což sérii jen prospívá. Výborný je pohled do minulosti, ale především naprostá likvidace kartelu a následná návštěva Hectora v domově důchodců, ještě ne ta poslední. Hank je blízko Guse, v čemž mu (ne)pomáhá Walt, fantasticky to hrající na všechny strany, i když hodného táty už je téměř nemožné věřit. Jesse si prochází zásadní změnou a stává se prakticky nejkladnější postavou, zásadní jak pro Walta, tak i Guse. Jenže druhému jmenovanému to Hector ve famózním finále odzvoní a ten první, k tomu snad už při pohledu na zahrádku ani není co říct. 90% ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. řada: 90 % Do značné míry rozporuplná série. Je tu spousta neuvěřitelně skvělých epizod, kdy Gus řádí anebo Walter řádí anebo řádí oba, ale také mnoho povídacích epizod, které jsou na jednu stranu sice zábavné a posouvají vývoj charakterů a vztahů mezi nimi, ale na druhou stranu je to jen vata – čeká se tady na to, až někdo konečně rozlouskne problém zvaný Gustavo Fring a asi každému divákovi je jasné, že pokusy o jeho odstraní před finálem sezóny budou neúspěšné. Zatím asi nejvíce psychologická řada. Na závěr si pro nás tvůrci připravili parádní zvrat, akorát bohužel celkem předvídatelný. Walterův vývoj na bezpáteřního psychopata je skoro dokončený. I am the danger! ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se stává lepším a lepším. Dal jsem si sice od Breaking Bad dvouměsíční přestávku, ale těšil jsem se, až se k němu zase vrátím. A jakmile se tak konečně stalo, bylo to, jako by žádná pauza ani neexistovala. Bez obtíží jsem naskočil do rozpohybovaného veletoče a se zájmem sledoval vývoj a postupnou proměnu jedné z nejpropracovanějších postav. (Netflix) ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, takže 6dil 4 série jsem viděla sice naposledy 27.11.22 a další díl až 27.1.23, ale těch posledních 6 dílů jsem už dala za 2 dny a konečně mi to přišlo napínavý... Spoiler, ale řekněte mi, jak asi tak někdo mohl otrávit toho kluka...kdy mu to tak asi někdo mohl přidat do jídla anz by to snědl někdo jiný. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už prakticky nevím co psát. Ten seriál prostě vytváří napětí jako rybník Brčálník mlhu, prostě by se dalo krájet. Postavy okamžitě dostaly opět nový rozměr, aniž by to jakkoliv rušilo jejich danou minulost. Gus Fring coby Giancarlo Esposito je něuvěřitelný macho-charakterní sráč. A Walter White (yo!) si slušně zadělává vcelku na slušné problémy. Ono to nemá prakticky chybu - možná jen větší množství hanka by mi udělalo radost, ale na druhou stranu už s ním není taková zábava. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (19)

  • Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) brání náklaďák pistolí Heckler & Koch Mark 23 ráže .45 ACP, zatímco oba lupiči střílí samopaly Heckler & Koch MP5K. Při druhém přepadení náklaďáku se uvězněná dvojice hlídačů snaží prostřílet ven zbraněmi M4A1 Carbine a Colt Model 933. Narkoman (Damon Herriman) ve svém domě ohrožuje Jesseho (Aaron Paul) brokovnicí Smith & Wesson 3000. (ČSFD)
  • Jesse (Aaron Paul) hrá hru Rage cez tzv. "kinect gun". V skutočnosti však Rage nemá podporu "kinect gunu". Hra sa dá hrať iba cez herný ovládač. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama