Reklama

Reklama

Dorian Blues

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dorian Lagatos (Michael McMillian) žije s rodinou na americkém maloměstě. Tápání během vlastního dospívání dostává jasný směr v okamžiku, kdy si uvědomí, že je gay. Své tajemství sdělí pouze svému bratru, školní fotbalové hvězdě. Jejich rodině vládně železnou rukou autoritativní otec, obdivovatel Nixona, s vyhraněným černo-bílým viděním světa. Dorian se odhodlává k rozhodujícímu kroku Dorian postupně nachází vnitřní sílu, aby dokázal otci vzdorovat a oznámit mu, že je gay. Otcova reakce je očekávaně negativní. Dorian odchází z domu a pokračuje ve studiích v New Yorku. Teprve zde se před ním otevírá svobodný život. Nachází nové přátele, prožívá svou první lásku a své první velké zklamání. Začíná podléhat sebelítosti, z níž ho vytrhne až příjezd bratra, který u něj hledá oporu ve své vlastní životní zkoušce. A právě v tuto chvíli je zastihne zpráva o otcově smrti. (xliberator)

(více)

Recenze (4)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů zabývajícími se coming-outem jde o solidní průměr, který neurazí, ale ani neohromí. Jak komediální, tak dramatické prvky byly pěkné, ale rozhodně se z toho dalo vytěžit víc. Zkrátka snímek, který se po zhlédnutí začne pomalu vytrácet, až po pár dnech vymizí úplně. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Komediální drama? A proč jako ne? .... Mě se to líbilo. Možná to není úplně na plných pět hvězdiček, zhruba tak na čtyři a půl, ale myslím si, že někdo by tady to hodnocení zvýšit měl ... Milé komediální drama o rodinných záležitostech opepřené LGBT tématem. Vtipné scény proložené dramatickýma, chvíle, kdy se člověk směje a chvíle, kdy se nad tím, co vidí, musí pořádně zamyslet, tohle všechno se ve filmu docela dost střídá, ale mě osobně to vůbec nevadí. Herci zvládli svou roli skvěle, film je dobře natočený a má výborný scénář. Škoda, že ho vidělo jen tak málo lidí, podle mě je to jeden z filmů, který by měl každý milovník LGBT vidět. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Na film se dá dívat, snímek na mě působil vyváženě, všeho tak akorát. Jistě, není to trhák, ale strávil jsem příjemný čas a vím, že se k tomuto dílku ještě vrátím... 7778 ()

Reklama

Reklama