Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scat Sweeney (Crosby) a Hot Lips Barton (Hope) jsou dva muzikanti na volné noze. Jednoho dne se jim omylem během vystoupení podaří podpálit cirkus a mužům nezbude nic jiného než se propašovat na právě odplouvající loď do Ria. Zde potkávají mladou dívku, která chce skočit přes palubu a spáchat sebevraždu, Scat jí ale čin rozmluví a dozvídá se od ní, že se má v Riu vdávat. Okamžitě mu dochází, že na svatbě asi nebude něco úplně v pořádku, a se svým kamarádem se rozhodne dívce za každou cenu pomoci. (StarsFan)

(více)

Recenze (5)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Nestřílej! Nemáš licenci! Navíc ani není lovecká sezona!" Boba Hopa a Binga Crosbyho jsem dosud společně viděla jen v televizních show a od komedií, které mají více jak tři pokračování "o tom samém", si zachovávám jakýsi přirozený odstup. Bob a Bing si ale na sedm dílů ságy "Road to" dali časový horizont 22 let a je to zatraceně poznat na kvalitě. Hned první scéna tohoto filmu mě zbořila. Muž stojí za plotem, běží k němu zdálky dívka (dcera), ale to už muž vytahuje brokovnici, střílí na neznámého nápadníka mimo záběr a nevraživě se ptá: "Jak jsi říkala, že se jmenoval?" "Frank Sinatra." Podobných narážek na blízké přátele obou herců je film plný, svou chvíli slávy dostane i společnost Warner Bros a v jedné scéně se dokonce dostane na pranýř sám Crosby. Bing a Bob si své role doslova užívají, navíc mají úžasné komediální nadání, no, kdybych je měla porovnat s jejich současníky Jerrym Lewisem a Deanem Martinem, vyhrají s podobnou jistotou, jako kdybyste na plaveckých závodech vedle sebe postavili Michaela Phelpse a šedesátiletého nomáda ze Sahary. Boba jako komedianta dobře znám, ale Bing mě touto novou polohou své herecké osobnosti - byť ve všech filmech nosí to samé, černý oblek a k tomu světlý slaměný klobouk - dostal. Vůbec jsem netušila, že i ze zpěvu dokáže udělat komickou scénu, a byť si možná hned teď Road to Rio znovu nepustím, smála jsem se od začátku do konce a nemůžu se dočkat, až uvidím i zbylé díly této ságy. "Dáš si cukr s kečupem?" ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě tento film téměř od začátku (úvodní scéna se útěkem napříč USA byla super) až do konce štrašně nudil. Pár zábavných momentů by se našlo (hra na mýdlovou trubku nebo snaha udělat ze tří brazilců tři američany za pomoci tří anglických vět), ale jinak jsem téměř celých 100 minut útrpně sledoval tuto komedii a přál si, aby už byl konec nebo aby tam aspoň nebylo tolik těch hudebních čísel. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dvojice Bing Crosby a Bob Hope je natolik dobrá, že se prostě muselo z tohoto filmu něco povést. A rozhodně se povedlo. Skoro jako kdyby se v tomhle snímku trochu inspirovalo "Někdo to rád horké", ale "Road to Rio" přece jen není až tak vtipný, není tak nařachaný a nedostane vás tolik. Přesto vás bude nejspíš bavit. ()

Reklama

Reklama