Reklama

Reklama

Planet B-Boy

všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Kdo je vlastně b-boy? Může jím být dvanáctiletý blonďáček z Paříže, mladík z Jižní Koreji, který má před sebou vojenskou službu, japonský prodavač čaje... Co se mainstreamové kultury týče, podle ní breakdance zmizel někdy v osmdesátých letech minulého století, zničen komercializací a přílišnou sebeprezentací. Avšak toto před třemi dekádami v Bronxu zrozené akrobatické umění nejen že přežilo, ale dokonce se vydalo do světa. Kinetický dokument Bensona Leeho se zaměřuje na skupiny z Francie, Japonska, Koreji a Spojených Států během jejich příprav na mezinárodní, každoročně pořádanou breakařskou soutěž, takzvanou Bitvu roku. Tanečníci vyprávějí své osobní příběhy a předvádějí, jak doplňují klasický b-boy styl o svou národní identitu. Vše kulminuje oslnivým soubojem neuvěřitelných dovedností a zběsilých pohybů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (7)

czejny 

všechny recenze uživatele

Jsou to kluci šikovný. Točej se na hlavě, udržej se na jedný ruce, plácnou sebou o zem a pak zas hbitě vyskočí jako by byli z gumy. Tak to jsou breakdanceři, nebo-li B-Boys. Dokument popisuje 5 B-skupin, které postoupily na největší událost v B-branži. A tou je Battle Of The Year. Ač je to dokument americký největší prostor dostávají B-kluci z Koreje a Japonska. Že by v tom byli nejlepší? Do toho trochu místa pro sentiment v podobě dvou příběhů o tom, jak to mají asijští B-hopeři těžké. Pro toho, komu kolující krev v žilách okysličují zvučné basy hip hopu bude nejpíše tento dokument lahůdka, pro ostatní to bude jen pouze zajímavý dokument popisující nějakou komunitu. Nebýt těch zbytečně moc vměšovaných srdceryvných příběhů o tom, jak je těžké se v Asii prosadit, bylo by to snad na plný počet. Člověk až žasne nad veškerými těmi parádičkami. Skoro až bych si chtěl zkusit zatočit se na hlavě, když jsem viděl, jak to vypadá jednoduše.(Pokud by toto byl můj poslední příspěvek, budete vědět, jak to točení dopadlo.) Prostě B-hustý. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Především: krásně se na to kouká, ti kluci to fakt umí, to jo. Dokument to moc není, i když pár zajímavě načrtnutých osobností mezi soutěžícími je... Jako odpolední reportáž na ČT4 Sport o proběhnuvším mistrovství světa v breakdance by se mi tenhle efektní snímek velmi zamlouval. 60 % ()

Reklama

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Opravdová lahůdka z MOFFOM 2008, tenhle dokument jsem viděla jen díky tomu, že Gogol Bordello byli vyprodáni a nelituju. Moc jsem o něm nevěděla, ale po přečtení pár recenzí na imdb jsem do toho šla naplno. Byť tato komunita ani hudba není úplně můj šálek kávy, moc jsem si ty neuvěřitelné akrobacie podkreslené osobními příběhy pár vyvolených užila. A nakonci jsem fandila právě těm, kteří získali dvě nejvyšší ocenění, takže i můj soutěživý duch byl uspokojen - proto za plný počet. Infuckingcredibly perfect! ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Výborný a fascinují dokument o b-boys, breakdance a určité části hip-hopové kultury. Znamenité zprostředkování zápalu a odhodlání různých b-boys z celého světa dělat to, co je baví a být v tom dobrý a ukázat, co to pro ně znamená. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama