Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byla jednou jedna malá holčička. Jmenovala se Terezka (D. Dědková) a měla moc ráda pohádku O Červené Karkulce. Žila spokojeně s maminkou (J. Čvančarová) a tatínkem (P. Řezníček), chodila do školky s kamarádem Šimonem (M. Kratina) a byla šťastná. Ale jak už to v pohádkách i v životě bývá, jednoho dne se cosi změnilo. Terezka neví, proč se maminka najednou chová jinak. Neví, kdo je ten cizí pán (M. Hofmann) a proč se doma mluví o Japonsku. Ví jen, že něco je špatně. Ptá se, ale dospělí mluví jinou (svojí) řečí. Jediný, kdo umí poradit, je kamarád Šimon a ten má jasno: maminka je vyměněná mimozemšťanka. Terezku tak čeká veliké dobrodružství. Složitá cesta za odhalením tajemství možná povede přes daleké země a možná někde číhá i nebezpečný vlk... (Česká televize)

(více)

Recenze (269)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Rodinný film s hororovými prvky, che che...dobré, ty škatulky jsou opravdu někdy k popukání. Ve skutečnostni se jedná o dost stresující záležitost rozpadu rodiny pohledem malého caparta. Nevím jak si kdo může libovat v podobných záležitostech, podle mne jsou to hrůzy, které poznamenají člověka, ať je jak chce starý, na celý život. Postrozvodovému stigmatu se vyhnou jen ingoranti a plytké existence, ale to už je jiná parketa. Čekal jsem naprosto něco jiného, ale budiž, jen to chtělo prostě jinou náladu. A děti k tomu raději opravdu netahejte, mají na to čas a zbytečně se jim v hlavě bude vařit guláš. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zahrané, kvalitně natočené, né že né. Bohužel příliš rozvláčné a nedramatické. Měl jsem co dělat, abych vydržel až do konce. V závěru se děj trošku rozjede, ale to je příliš pozdě a příliš málo. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Značné sklamanie,nedôveryhodné dialógy medzi deťmi mi trhali uši. Čvančarová nemá na to ,aby zvládla takúto úlohu.Hrozne jednotvárné stvárnenie postáv. Oživenie prinieslo len kreslenie do obrazu. Ak tento film mal úspech na festivaloch,tak je chyba jednoznačne vo mne... ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Po dloooooouhé době kvalitní český film, u kterého jsem si na konci nemusel položit otázku o čem to vlastně bylo. Ikdyž pohádku rozhodně nečekejte, leckdy z konfrontace dětského světa se světem dospěláků docela zamrazí. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Hodně podceňovany film... Příběh holčičky, která věří, že jí maminku vyměnili mimozemšťané, je plný dětské fantazie a dospělých problémů. ()

thanks 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Film je velice procítěný, jemný, citlivý, nádherným způosbem zachycující "myšlení" a uvažování dětí ze školky. Najednou se vratite v case do doby bačkůrek a uvědomíte si jak se dá na realitu také pohlížet. Nepodceňujme děti. Velice krásný český film. ()

Zuzanyje 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě tento film hodně potěšil. Děvčátko snažící se pochopit svět dospělých a jejich problémy, které se jí bytostně dotýkají, a unikající do pohádkového příběhu o Červené karkulce. Za jednotlivé pohádkové postavy si dosazuje své rodiče a kamarády, aby dokázala skutečnosti okolo sebe vůbec uchopit. Závažné problémy nazírané očima dítěte, které nerozumí, dělají z dospělých mimozemšťany. Téma je mi velmi blízké. Svůj postoj holčička komentuje pomocí kresbiček pastelkami. Příběh snad může působit pro dospělého hodně schematicky. Ale v dětském filmu snad taková schematičnost nevadí. ()

TedTonks 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě udržovalo v bdělém stavu byla zvědavost, jestli nakonec tu svojí matku tou vidličkou propíchne nebo ne. ()

polonius 

všechny recenze uživatele

Film s dost průhledným příběhem, a dost průměrnou režií. Kamera se mi celkem líbila, hlavně ve "snových" pasážích. Z herců stojí za zmínku především Martin Hoffman, jehož fandou jsem se stal po shlédnutí letní feérie pod širým nebem Král jelenem. Z neherců stojí za zmínku Vlasta Třešňák... ()

lysohlava 

všechny recenze uživatele

Dobře zvládnutá psycholoie nejen dětských postav.. Bohužel koncem film nepřináší nic nového, mohlo to být klidně o půl hodiny kratší.... ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Film, kde hlavní roli hraje dítě, může být docela průšvih - sladkobolný, ale tenhle film mezi ně ROZHODNĚ nepatří. Měl by ho vidět každý rodič, protože třebaže není "výchovný" ukazuje jak nezbytná je komunikace s dětmi, a to hlavně když jde o něco vážného "mezi námi dospělými", jak důležité je brát děti jako sobě rovné a najít čas a slova pro děti srozumitelná pro vysvětlení situací, ve které se občas ocitá každá rodina - ne vždy je vše zalito sluncem bezstarostnosti. Děti vycítí, že se něco děje a když si s nimi nikdo nepopovídá, najdou si ve své hlavičce svoje vlastní vysvětlení a může pak dojít k hrozným koncům. Film má skvělou atmosféru, při které až mrazí a díky civilnosti hereckých projevů jsem si chvílema myslela, že je to spíš dokument než hraný film. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film v rámci české kinematografie. Moc hezky zpracovaný nápad na film pro víc generací, herci, dospělí i dětští, předvedli skvělé výkony a mně bylo v některých situacích líto, že se mnou v kině nebyla mladší sestřička. ()

venina 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě zpracovaný pohled na vztahové problémy dospělých očima malé holčičky ... ano dospěláci se opravdu někdy chovají jako mimozemšťani ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Čvančarová krásná holka, a Řezníček celkem sympaťák, film mě nijak neoslnil a nesdílím názor, že je srovnatelný s "velrybama". Kategorie rodinný se mi taky moc nezdá, dost neradostné téma pro děti. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tvůrci si před natáčením nerozhodli, jestli film budou točit pro malé diváky nebo pro dospělé. Nakonec natočili něco mezi tím a ve finále z toho vyplynulo něco co děti určitě bavit moc nebude, protože po pohádkové stránce to téměř nic moc nemá a dospělého diváka to unudí k smrti. Po herecké stránce je to také docela utopie, Čvančarová je sice kočka, ale jako herečka na mě působí prkeným dojmem, o Řezníčkovi ani nemluvě. Nejlépe to snad zahrála ta malá Dědková a dovoluji si tvdit, že své oba dospělé herecké kolegy strčila do kapsy. Po příběhové stránce to není nejhorší, zkrátka typickej rodinej film s prvky fantasy na sobotní nebo nedělní odpoledne, ale cpát to do kina ? ()

HarlanWade 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě pojatá pohádka, ve které je dost prvků pro děti, ale i pro dospělé. Dětem se to rozhodně líbit musí, bohužel ten zbytek mi připomíná spíš nějaký nepovedený seriál. Docela dobře a příjemně se na to kouká, ale už zhruba v polovině jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten čas ubíhá zatraceně pomalu a že Kdopak by se vlka bál by vážně fungovalo lépe jako krátký rodinný seriál, pro hodně nenáročné diváky. Ale provokativní hlášky ve stylu "Mami, když ti odpustím, prozradíš mi, z které jsi planety?" stály za to. 50% s fousem. ()

Verunka84 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe konecne cesky film, na ktery se da koukat. Krome vynikajicich detskych hercu i velmi inteligentni zapletka o tom, co je spatne mezi rodici. Krasna Jitka Cvancarova, radne slizky Martin Hofmann ale hlavne, vic takovych tatinku, jako byl v tomhle filmu Pavel Reznicek... ()

Reklama

Reklama