Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byla jednou jedna malá holčička. Jmenovala se Terezka (D. Dědková) a měla moc ráda pohádku O Červené Karkulce. Žila spokojeně s maminkou (J. Čvančarová) a tatínkem (P. Řezníček), chodila do školky s kamarádem Šimonem (M. Kratina) a byla šťastná. Ale jak už to v pohádkách i v životě bývá, jednoho dne se cosi změnilo. Terezka neví, proč se maminka najednou chová jinak. Neví, kdo je ten cizí pán (M. Hofmann) a proč se doma mluví o Japonsku. Ví jen, že něco je špatně. Ptá se, ale dospělí mluví jinou (svojí) řečí. Jediný, kdo umí poradit, je kamarád Šimon a ten má jasno: maminka je vyměněná mimozemšťanka. Terezku tak čeká veliké dobrodružství. Složitá cesta za odhalením tajemství možná povede přes daleké země a možná někde číhá i nebezpečný vlk... (Česká televize)

(více)

Recenze (269)

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

Tohle je film s dětmi a o dětech.....paní Marie P. by se měla povinně dívat 3x denně, aby pochopila, že není umění strčit pět uječených dětí do záběru a nechat jednu ženskou sjet po uhlí z chalupy...nebo se tomu vážně někdo směje? ()

Europa_1957 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad,udělat film,jak vidí problémy dospělých malé děti. Přiznám se,něco na tom je. Měla jsem to podobně. Nicméně často jsem se nudila a hodnotím to jako takový průměr. ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Jen málo českých filmů drží tak dobře pohromadě – výborný a originální scénář, citlivá a nápaditá kamera, přirozeně znějící dialogy, přesvědčivé herecké výkony dospělých i dětí, krásná hudba a výborná režie (opravdu filmová) a střih. Jeden z mála českých filmů, který má opravdu ‘světové parametry’ a přesto (nebo proto?) tak trochu zapadl. V době, kdy se točí tolik zfušovaných a myšlenkově laciných filmů skoro zázrak. Vivat Procházková! (A Třešňák v roli ochranky jako bonus.) ()

ajfelka 

všechny recenze uživatele

Velice mě film překvapil, čekala jsem, že bude násilně ždímat emoce, ale vše plyne naprosto přirozeně. Trošku mi to připomínalo knížku Ivy Procházkové Pět minut před večeří. Nezáleží na tom, kdo je biologický tatínek, záleží na tom, že má dítě rád a vychovává ho jako své vlastní. Jen některé postavy by potřebovaly trošku prokreslit - postava Patrika byla hrozný hajzl - jak mohl maminku i po těch letech znovu okouzlit? Čím? Ale konec to má správný. ()

Pintenta 

všechny recenze uživatele

Jemný a dojemný príbeh, ktorý chytí za srdiečko.. pre rodičov je to obraz toho, čo všetko dieťa prežíva, ak cíti neistotu a ak ho nikto nepočúva. Príbeh ako z rozprávky.. prečo? Lebo v rozprávkach sa vždy všetko dobre skončí :) ()

RADUNA 

všechny recenze uživatele

sel jsem na tento film jen kvuli pritelkyni,ale musim uznat,ze tak skvele zvladnuty filmecek jsem dlouho nevidel kam se hrabou hrebejkove,rencove a jini.Naproste prekvapko,pohled na realitu dneska pohledem detske tvare me okouzlil a to deti nemam.....jenom ten konec byl trosku pohadkovy ale to k tomu asi patri ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem váhal jestli dám 4 nebo 5 hvězd. Nakonec je to 5. Mám pocit že už dlouho jsem neviděl tak dobrý film s dětskými herci. Povedlo se natočit vyváže¨ný film jak po výtvarné stránce tak po stránce příběhu. Ten je jednoduchý, ale ne moc. ()

Destructor odpad!

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý, nezáživný film s minimální zápletkou těsně před koncem. Šlechtit tento zcela nepovedený snímek mohou akorát občasné zábavné scény, ale nutno podotknou, moc jich tam zrovna není. Jednoduše: "odpad!" Tak se mi zdá, že česká filmografie má nejslavnější éru daleko za sebou, neboť umí zobrazit akorát tak holou realitu, a to ještě ne vždy dobře. ()

milatko81 odpad!

všechny recenze uživatele

Ale ale co sa nam to tu zasa snazia cesky bratia vnutit, uz by sa konecne mal niekto zamysliet nad tym ako natocit film co bude bavit siroku verejnost a nie len 20tich sfetovanych deti vo filmovom klube!!!! Hrozne ked sa zamyslim nad dobami ked ma ceske filmy bavili pokladam si otazku kde sa podeli tie casy a vratia sa este vobec!? Tento film nestoji ani za zmienku, ... ()

Neith 

všechny recenze uživatele

Někdy je příběh o dospělých dětskýma očima viděný působivější, než složitá dramata. I tady to tak je. Moc hezké :-). Dorotka se mi jako "Karkulka" moc líbí :-) a všechno se tak hezky propletlo.. Snad až na příliš pohádkový konec... ...ale...ona je to vlastně i pohádka, že? ()

zdendap 

všechny recenze uživatele

Dětská fantazie nezná hranic, dětští herci solidní. Ale ptám se proč? Proč to bylo natočené? Pokud by to byl kaleidoskop a střípky o dětské fantazii, pochopil bych. Ale příběh? Horor? Nenašel jsem. Téměř od první klapky člověk znal konec, děj odhalil vždy o několik desítek střihů dopředu a tak z toho byla v jádru nuda. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem na tento film nakonec nešel do kina, ač jsem chtěl. Moc mi neseděly dětské postavy, přišly svým chováním dost nereálné. A to včetně hlavní hrdinky. A dospělé postavy zas neměly vůbec hloubku, byly černobíle dělené na kladné a záporné. Tak života neschopnýho nesympaťáka, jako byl violoncelista jsem ve filmu už dlouho neviděl, naopak "náhradní" táta byl zosobněním všech cností. Celkově to nehodnotím úplně negativně, ale taková bomba,jak tu z některých komentářů vyplývá, to zase nebyla... 60% ()

Fraktální 

všechny recenze uživatele

film ani né tak zábavný, jako výchovný. nevychovává ani tak děti, ale spíš se snaží vychovat dospělé. film ukazuje dětskýma očima, že dospělý se chovají čas to špatně a nelogicky. to je sice hezké ale nevěřím, že by to něco změnilo. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2010-01-07] * Milé, hezké, i když žánrově zcela mimo můj záběr. Dětští herci mi zpočátku hodně vadili, ale postupně se na ně dá zvyknout. Jitka Čvančarová nejen že dobře vypadá, ale překvapivě též výborně zpívá. ()

radostR 

všechny recenze uživatele

Na film se dodívat s jistými obtížemi i přes jeho rozvláčnost dá, herecké výkony jsou slušné, scénář je už podstatně slabší. Název rodinný film mně tady příliš nesedí. Jedině snad rodinný film, u kterého se nudí děti i dospělí. ()

Leela's 

všechny recenze uživatele

Vcelku tuctový příběh obohacený o trochu té dětské imaginace, která se střetává s (ne vždy) racionálním světem dospělých. Navíc mile zahrané. ()

lesotho 

všechny recenze uživatele

Nečekala bych, že mě dokáže český film tak zaujmout. Velmi reálně a poutavě bere do světa dětské duše. Ale nejvíc mě asi překvapily ty herecké výkony, tedy dětí. A nejvíc jsem se bavila u hlášek kamaráda šimona, taková malá b.i.s. :o) ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který mne zaujal, ale měl, bohužel, jednu vadu a ta se jmenuje Čvančarová, ta ženská totiž neumí hrát a v porovnání s ostatními herci to vyniklo ještě víc, protože i Dorotka Dědková, představitelka malé Terezky, hrála o třídu líp. Normálně bych dal určitě čtyři a přemýšlel bych i o páté hvězdě, ale takto nemohu dát víc než tři. ()

Reklama

Reklama