Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byla jednou jedna malá holčička. Jmenovala se Terezka (D. Dědková) a měla moc ráda pohádku O Červené Karkulce. Žila spokojeně s maminkou (J. Čvančarová) a tatínkem (P. Řezníček), chodila do školky s kamarádem Šimonem (M. Kratina) a byla šťastná. Ale jak už to v pohádkách i v životě bývá, jednoho dne se cosi změnilo. Terezka neví, proč se maminka najednou chová jinak. Neví, kdo je ten cizí pán (M. Hofmann) a proč se doma mluví o Japonsku. Ví jen, že něco je špatně. Ptá se, ale dospělí mluví jinou (svojí) řečí. Jediný, kdo umí poradit, je kamarád Šimon a ten má jasno: maminka je vyměněná mimozemšťanka. Terezku tak čeká veliké dobrodružství. Složitá cesta za odhalením tajemství možná povede přes daleké země a možná někde číhá i nebezpečný vlk... (Česká televize)

(více)

Recenze (269)

Aven 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru zvládnutý film. Líbilo se mi, jak byl film natočený, naopak z toho, o čem příběh vypráví, se mi chtělo lézt po zdi. Co do formy filmu tedy nemám námitek, co do obsahu jich mám mnoho. Takže - Mladá žena má dítě s partnerem, který vypadá jak kašpárek, chová se jak debil a v okamžiku narození dcery zmizí do Japonska. Dá se tedy dohromady s chlápkem, který dceru vychovává jako vlastní a dělá dvojité služby, aby rodinu uživil. Po nějaké době se onen dříve zmiňovaný kašpárek objeví, chová se opět jako debil, má však dost peněz, tak se k němu žena vrátí a chtějí oba zmizet do Japonska i s dcerou (to, že ji vychoval někdo jiný ji samozřejmě ani trochu nezajímá), pak však přijde okamžik prozření - kašpárek se začne na letišti chovat jako tak velký debil, že si to i ta pitomá Čvančarová uvědomí a chce se vrátit zpátky. A co se nestane - týpek ji vezme zpátky. Popravdě, tohle jsem vydýchával ještě půl hodiny po skončení filmu, já bych ji kopnul doprdele tak, že by letěla až do toho Japonska, nána. ()

jolanek 

všechny recenze uživatele

Kdopak by se vlka bal je krasny rodinny film ,ktory je nielen natoceny velmi citlivo ale konecne su herecke vykony ceskych hercov uveritelne a nie krcovite . Na tomto filme citit, ze je natoceny zenskou rukou.Terezka a Simonko su proste neuveritelni ! Nechapem ako moze mat tento film na IMDb 7,8 a tu na CSFD len 68 %... podla mna si tento film zasluzi viac! ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl dvakrát a pokaždé jsem z něho měl radost.A to nejen kvůli kvalitám, kterých má více než kdejaký tuzemský film za pár let.Kdopak by se vlka bál si mě získalo nejen svým originálním vyprávěckým stylem a kreativitou některých scén, ale hlavně tím, že si na nic nehraje a působí velmi příjemným dojmem.Herci v dětských rolí jsou perfektní a dospěláci jim zdatně sekundují až na Martina Hofmanna, který je už od první minuty nesympatický.Jediná věc co mi vadila byla, že některé postavy se chovali až moc nepřirozeně.Kéž by se takových to filmů točilo více.Velký dík patří samozřejmě režisérce Marii Procházkové.Moc pěkný tuzemský film. ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Mami a ty už nejsi vyměněná?" V té české ubohé filmové produkci, která vznikala v době premiéry filmu se nedivím, že byl přijat tak dobře. V první řadě mě bila do očí nepřirozenost hlavní dětské představitelky. Takový přemoudřelý smrad s nepřirozenými dialogy mi zkazil celý film. Nechápu, proč si nedala paní režisérka větší práci při hledání přirozenějšího dětského herce. A vůbec nevěřím, že takhle dítě jejích věku mluví. ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Úžasně svěží vítr zavál do českého filmu. Zdánlivě banálaní příběh, rozehraný s takovou inovací a fantazí, se jen tak nevidí. Procházková mě zaujala již před lety Žralokem v hlavě a těším se i na její další počin. Vypadá to totiž, že jako jedna z mála českých filmařů se nebojí experimentovat a to ani technicky. A že Muchow s jedním hudebním motivem předběhl i Triera, je pak již jen třešnička na dortu ;-) ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to - bál-nebál - ale já při sledování tohodle počinu přemýšlela, jestli se raději nemám nechat někde dobrovolně vlkem sežrat. Tvůrcům bych tímto ráda poděkovala zejména za zprostředkování neopakovatelných hereckých výkonů. 1* za zajímavý námět, který ale zapadl někde pod tunama naivního amaterismu a o co hůř, v designu a dialozích ala telenovela. Zcela beze studu a se vztyčenou hlavou se tak řadím k té části místní populace, která naprosto nepochopila hloubku a originalitu tohoto díla. ()

Pucimka 

všechny recenze uživatele

Maria Procházková dokázala převést dětské fantazie na filmové plátno. Pokud ve vás zbylo alespoň ještě něco z dětské hravosti a naivity a ve skrytu duše se cítíte být stále dítětem, bude se vám film líbit. Z pohledu malé Terezky uvidíte novou rovinu vnímání naprosto obyčejného vztahu neobyčejným způsobem. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

I přes poměrně nepříjemné hraní hlavní dětské hrdinky je film rozhodně na české poměry nadprůměrný. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Film se opírá především o kvalitní herecké výkony malé Dorotky Dědkové a překvapivě i Pavla Řezníčka, kterého jsem doteď bral pouze za neherce vhodného do Ordinací a podobných veledíl. Je tu hezky vidět, jak je potřeba si dávat pozor na jazyk před malým dítětem, které si z relativně jasného vyjádřeního dospělého dokáže udělat naprostou sci-fi.................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Príjemný film pre všetky vekové generácie.Pre jedných rozprávka , pre druhých dráma.Kosa na kameň dopadá,ale v celkovom vyznení. Občas je to balancovanie na hranici originality s gýčom. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Po prvních minutách bylo jasné, že jsme si s tímto filmem prostě nesedli... A nebylo to kvůli objektivním nedostatkům, ale čistě jen o pocitu...Bohužel Dorotka Dědková mi byla strašně nesympatická a působila na mě nepřirozeně...Také si troufám tvrdit, že cílovým publikem jsou především ženy...Jako rodinný film nevím, nevím... ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě napsaná i natočená rodinná drama-pohádka. Malá karkulka v podání Dorotky Dědkové je úžasná, vlastně všichni herci ve filmu působí velmi přesvědčivě a přirozeně a film tím pádem působí moc příjemně. Radost pro oči i uši. Vyjímečný český film Marie Procházkové. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Na to ze to je ceske tak me to mile prekvapilo, ma to hlavu i patu! a myslim si ze ty 3* jsou akorat :) pekny vykon, ktery ale nicim extra neuchvati-alepson me ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

01. 01. 2010 (3.); tatínek (Pavel Řezníček) ve 42 letech, zajímavé bylo, že v jeden den na TV s tímto hercem šly dva filmy, docela příjemné podívání ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Na český poměry... Málokterej film ve mně vyvolá beznaděj nebo vztek... (I když vztek rozhodně častěji) Možná to je tím, že ještě nejsem otrávenej rozvleklým manželstvím nebo starostí o dítě, ale rozhodně jsem při sledování prožíval hodně emocí...A u cynika je co říct... Proti hereckému obsazení nemohu vznést jedinou námitku... Snad jen projev Martina Hoffmana vyzníval trošku nad věcí (rozuměj že snad ani neměl potřebu hrát...) A ty animované kousky hodnotím vskutku kladně... ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Český film, který po dlouhé době smývá ze štítku "rodinný" všechnu tu špínu konvenčnosti a líbivosti, která se za několik let na něj navalila. Ono to není zrovna veselé pokoukání, svět nahlížený dětskýma očima nemusí být vždycky růžový nebo pastelový. Rodinná krize viděná a komentovaná šestiletou dívenkou je jak pro ni, tak pro diváka "dobrodrůžem", i když poněkud hořkým. O to víc skutečným, ať už zásluhou výborného scénáře a dialogů nebo výkonů všech zúčastněných včetně malé Dorotky Dědkové. ()

Reklama

Reklama