Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil (Antonín Procházka), představitel epizodní postavy v nekonečném seriálu Podej štěstí ruku, sní o divadelní kariéře a miluje asistentku režie Janu. Jana (Štěpánka Křesťanová) ale žije s hvězdou seriálu Alanem. Alan (Pavel Pavlovský) by se rád vyspal s mladou herečkou Adélou. Adéla (Andrea Černá) má pletky s režisérem Kamilem (Vilém Dubnička), který však spí se šéfkou zábavy (Monika Švábová). A k tomu všemu navíc dojde v televizní studiu ke kriminálnímu činu a Emil se stane jeho náhodným svědkem. Ocitá se v ohrožení života a musí v rámci programu na ochranu nepohodlných svědků, změnit svou identitu. Bohužel přesně v okamžiku, kdy se mu už skoro podařilo získat nejen roli v muzikálu Juro Jánošík Superstar, ale i asistentku režie. Komedie Antonína Procházky s velkým humorem vypovídá o světě, ve kterém až z bulvárních časopisů zjistíme, kdo vše je celebrita, kterou bychom měli znát, o světě, ve kterém je zločinec zákonem chráněn často lépe, než jeho oběť, o praktikách televizní zábavy, která - v zájmu sledovanosti - nabídne divákovi cokoli. Jednoduše o době, kterou dobře známe, a nad kterou sice můžeme i plakat, ale lepší je se jí smát. Upozornění: tento pořad není vhodný pro pravidelné diváky nekonečných seriálů a reality show! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ADÉLO, KAMIL SPADL Z ROTOPEDU, NE Z LÉKAŘE, ZABÝVAJÍCÍHO SE ORTOPEDIÍ. Hlavně na začátku se Antonín Procházka ústy svých postav vyjadřuje k potřebě nadčasovosti uměleckého díla - sám se toho měl držet, protože v opačném případu, když si neutauje z telenovel a.p.o.d., jsou jeho fórky (jako již tradičně) vybroušené. Zejména druhé jednání zaujme Emilovým novým životek a identitou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Antonín Procházka myslím v současnosti nemá v tom, co dělá, tzn. v komedie tzv. středního proudu, konkurenci, a vysokému hodnocení jeho Celebrit se nedivím, protože jsou plné hlášek a divácky vděčných fórků. Bohužel mám ale pocit, že někdy si klade laťku příliš nízko a některé vtípky by mohly běžet díky své lacinosti přesně v tom druhu estrád a mýdlových oper, které zesměšňuje. Leckdy to naplňuje škatulku komunálního humoru a podle mě má Procházka na víc. Legrace typu podívejte, jaké mám plácačky, a debilní výraz v obličeji nejsou dost chytré na to, abych je dokázal ocenit. Celkový dojem: 60 %. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná činohra, kterou jsem před měsíci viděla v divadle, ale Procházka má dle mého názoru nejsilnější místa jinde, už z toho nějak necítím tu fenomenální nepředvídatelnou smršť gagů. Několik okamžiků je ale úžasných - třeba casting na Juro Jánošík SuperStar, nová vizáž Emila nebo závěrečná reality show s hlasováním o tom, jak hlavní hrdina skoná. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Hry Antonína Procházky patří už dlouhá léta k ozdobám repertoáru plzeňského Komorního divadla a jsou vždy zárukou vysoké návštěvnosti. Navíc herecké obsazení je nadprůměrně kvalitní samo o sobě - za všechny např. sám autor, půvabná Andrea Černá nebo vždy výborný Pavel Pavlovský, který si (sám vynikající představitel shakespearovských postav) toho stárnoucího intelektuála jistě zahrál s velkou chutí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jednoduchou, ale docela vtipnou taškařici kazí mizerné herecké výkony a taky to, že v poslední třetině sklouzne do zahořklé naštvanosti. /19. 4. 12./ ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Hra celkem vtipná, takže spokojenost. Sem tam nějaká větší hláška, sem tam nějaká menší hláška, prostě normálka. Jde o divadelní záznam, takže zde moc pořádného filmového řemesla potřeba nebylo. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Tady nejde o komedii, ale o to abychom si uvědomili v jaké době žijeme. Že televize a moc si snámi bude dělat co chce a nikdo je nepraští přes prsty. Až mi je z toho smutno. Pane Procházko děkuji Vám nervozní deda honza:-) ()

July 

všechny recenze uživatele

Velice svižná a vtipná situační komedie, která si dělá legraci z showbyznysu, policie, bulváru i dnešního světa obecně. Autor hry je zároveň představitelem hlavní role - a zvlášť jako "ušatý Edvard" (= Emil po plastice kvůli zařazení v programu na ochranu svědků) je perfektní. Zhruba v poslední třetině hra ztrácí tempo, ale i tak je skvělá. Byla bych jí dala 4*, nebýt jiných divadelních her, které jsem v poslední době viděla v TV - Soudné sestry a V jámě lvové. Po takových kouscích jsem asi moc zmlsaná. Každopádně, Celebrity s.r.o. můžu jedině doporučit! ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Konstruovaná taškařice, kde je vše strašně situační a tak extrémně do sebe zapadá až to člověka spíš unavuje, než aby ho to pobavilo.... Viděno ze záznamu. Věřím, že v divadle by mě davová psychóza všech těch pochichtávajících se hihňalů strhla a mé hodnocení by bylo o poznání štědřejší. ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

"Nechápu, jak se to mohlo stát.. Byl v té nejstřeženější věznici... A jednou se nám nevrátil z golfu..." Parodie na české (nejen seriálové) nebe... ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Zajimave napsana, dobre zahrana divadelni komedie.Emil se stane nahodnym svedkem cimz je v ohrozeni zivota,zmeni svou vlastni identitu aby se ochranil.Timto zpusobem prichazi na jevisti vlastne uplne novy herec, nova osoba.Tim se cele divadlo prekuli-posune do jine tridy , levelu.Ano smerem nahoru.Bohuzel to tak nebylo od zacatku, zaver skorod vouhodinove hry se mi nelibil, ja bych si predstavoval trochu jiny konec.Tzn zacatek nic moc, konec nic moc, prostredek genialni. Davam tri hvezdy za prechod Emila do ilegality a jeho usiska.Pan Prochazka predvadi vykon na vysoke herecke urovni. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Brilantní a vyvážená komedie plzeňského Moliéra Procházky v kvalitním provedení domovského divadla. Svůj prostor dostali jak staří bardi scény (Švábová, Pavlovský), tak i mladí. Sám autor pak připaluje pode všemi svým vlastním ohněm komediálními výstupy a dochází tak k balancované inscenaci, která vypointovává v druhé půlce groteskními přesahy původní satirický rozměr půle první. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Slovy klasika „A nejhorší ze všeho jsou celebrity. Ty potvory vám vlezou všude a strašně rychle se množí“. Autor inscenace a představitel jedné z hlavních rolí Antonín Procházka, se svým specifickým způsobem trefuje do světa, jenž se stal pásovou výrobou na „proslulé osobnosti“ a který zároveň slovo „celebrita“ totálně devalvuje. Televizní záznam divadelního představení Celebrity s.r.o. je typickou středoproudou „Procházkovinou“, možná jen místy s trochu lacinějším humorem. V předešlé souvětí je však důležitější ta první polovina a tedy kdo měl doposavad co dočinění s „plzeňským Molièrem“, dočká se přesně toho, co si objednal. ps: Plzeň má jenom tři skutečné celebrity. Pavla Horváta, Martina Straku a Tondu Procházku :D ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká nenáročná divadelná jednohubka s celkom dobrým, aj keď podprahovým humorom. Určite ale na divadlo to môže byť fajn a strata peňazí by to určite nebola. U mňa ale ok tak na jedno videnie. Preto len priemer. 55 % ()

Elkavar 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc dobře napsaná a skvěle zahraná divadelní hra Antonína Procházky. Dost jsem se bavil a ani chvíli se nenudil. Obdiv si zaslouží i Jan Brichcín, který celý televizní záznam zrežíroval tak, že nemáte ani na chvíli dojem, že sledujete statický přenos divadelní hry. ()

Reklama

Reklama