Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý učitel Daisuke Aoki nastupuje na školu s elánem a pevným odhodláním. Daisuke, jak se později dovídá, dostává partu nezvladatelných třeťáků. Na první pohled nic zvláštního, jen kdyby do třídy hned v první den nepřišel v dobu, kdy se holky převlíkaly z tělocviku. Už od prvního dne je Daisuke velmi nejistý, na sebejistotě mu taky nepřidá, když ho v jednom kuse nahání jeho "nejroztomilejší" studentka Kokonoe. Aspoň malou oporu nachází ve sborovně, kde mu kolegové svižně a rázně vždy poradí. Tento 12 dílný komediální a dramatický seriál nám v roce 2007 dalo studio Lantis (Genshiken, Lucky Star). (Roby)

(více)

Recenze (16)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Po žánrech shoujo-ai a shounen-ai přichází žánr kodomo-ai. Pak už přijde jen kodomo-hentai a s ním konec světa. Zjevení svatého Jana, řečené též Apokalypsa, je mimo. Jde o echci pro pedofily nebo jenom obyčejný seriál pro pedofily? Kdo ví... Maličké holčičky (víc jak deset jim být nemůže) ze základky, jedna miluje učitele, druhá spolužačku... jedna má dokonce prsa a taky někoho miluje, jak jinak. Všude samý pantsushot, nahota, rádoby erotické kawaii chování, brrrr, za tohle by autory v Evropě zavřeli. Sice to čas od času projeví jistou citlivost (žel klišovitou), ovšem ten "adult-child light sexual intercourse" si mohli autoři odpustit. Kdyby to bylo něco jako Lolita, tak nic nenamítám, ale tohle je ujeté. Kam to anime spěje? Slabé ** ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

:-) Velmi kvalitní, lehce erotický seriál pro pedofily... Kterým nabízí čestné zachování tváře tím, že mohou předstírat, že jde o parodii na středoškolský romantický film o lásce k učiteli (na některých místech je to doslovná citace včetně timingu a přízvuku). Vztah 23 + 9 je dokonce i v Japonsku pro část populace ne úplně přijatelný. /// Je to opravdu o středoškolském provařeném tématu, které může přijít o takových 5-8 let později, a je s vtipem a rozpustilou vervou zextremizované... Krom erotické vaty s různou mírou placatosti, kalhotek a "naughty language".... je to milou a nevtíravou (ale občas i hustou a deprimující) formou podané téma o tom, jak se potácejí životem odstrkovaní, a jak dětem zkazit život nařizováním, co mají dělat. Úplně nejvíc se mi líbilo druhé OVA ("neoficiálně" 14. díl), to by bylo na 5* bez váhání. /// celkem dobrý zdroj na lechtivější japonštinu ;-) //// Úvodní píseň ... (je to docela ponižující, nemyslíte? všechny ty nespravedlnosti od dospělých... "je to pro tvoje dobro" ... taková páchnoucí lež...) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Těžko se tohle anime komentuje, když je tu tolik poznámek o tom, jak je to jenom pro pedofily. Každopádně je dost pravděpodobné, že ti kteří se takhle vyjádřili se nedostali ani k šestému dílu, natož aby anime dokoukali. Navíc podle jednoho úhlu pohledu by se dalo klidně i říct, že třeba již zmíněný film Lolita je také pro pedofily... Takže jak to tedy je? Pravda je na obou stranách, protože tohle anime má momenty, kde je vztah opravdu hodně mladé dívky a pana učitele až příliš sexualizován, dění je často od autorů zamýšlené jako erotická scéna, nebo scéna se silným sexuálním podtextem, což je ve spojení s takhle mladými děvčátky prostě z etických důvodů v naší kultuře nepřípustné. Některé takové scény jsou myšlené jako zábavné a pravdou je, že když vynechám (přestanu ho řešit) etický rámec, tak opravdu občas zábavné jsou. A je tedy na každém, jak moc se etikou bude během sledování zabývat. Není to však jen komedie, ale také drama. Autoři si uvědomují, s jakým tématem zde pracují a nechtějí (například na rozdíl od Eromanga sensei) z toho mít jen čistě loli (zde spíš kodomo) fan servis. Tedy dostáváme docela komplikované postavy, které nejsou černo-bílé a situace, které vedou k zamyšlení a které jsou napínavé. Zde opět záleží na tom, jak moc budete chtít na tato dramata přistoupit, jak moc budete příběhu věřit a jak moc pro vás omluví právě to všechno - pro některé neomluvitelné... Zkrátka díky tomu, že je to mnohem komplikovanější příběh, postavy nejsou šablony, ale dají se pochopit (velmi zajímavě je třeba napsaný Reiji) se dá na tohle dílo nahlížet třeba jako na příběh první lásky mladé holčiny, která má komplikovanou minulost, díky které je v některých ohledech duševně předčasně vyspělá, zamilované do pana učitele (což se v reálném životě ale běžně stává a i já měl jako dítě rád jednu naší paní učitelku...), který je díky své nezkušenosti a někdy až neskutečné manipulaci ze strany dívky prakticky snadnou obětí. Přesto se nemohu zbavit pocitu, že fakt že situace pořád dokola nepřiměřeně eskalují je hlavně chybou pana učitele, který nedokáže nastavit hranice a svým přístupem k dětem, kdy se snaží jim co nejvíc přiblížit si na tohle všechno vlastně zadělal sám... Pohledů, jak se na tohle anime dá koukat, je mnoho a nemyslím si, že by byl nějaký z těch zde uvedených úplně nesprávný, či naopak přesný a proto doporučuji každému, aby se podíval sám a uvidí, jak moc mu to bude nepříjemné. Minimálně se o sobě třeba dozvíte, kde jsou vaše etické hranice pro toto téma. Zkrátka není to jen anime pro pedofily, ale i pro širší veřejnost, pokud dokážete přijmout jeho premisu a uvěříte postavám a jejich motivům, pak se můžete ledacos dozvědět, občas se i dobře zasmát... Záleží prostě na tom, jak moc vážně a závažně to budete brát, ale pokud se vám stane, že vás tohle anime bude sexuálně vzrušovat, pak dost možná máte opravdu problém... 6/10 ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Natěšen z poměrně dobrého OVA, jsem dostal trapný a nudný příběh o ničem, který si ke konci začne hrát na psychologickou hloubku, jenže spadne okamžitě do klišé oblíbených psychotických a starostlivých postav. Velice se mi líbily ty myšlenkové pochody, kterak lze snadným intelektuálním přemetem odůvodnit všechno. 30 % ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Kodomo no Jikan je možná oblíbený u pedofilů, má v sobě nějakou tu erotickou vatu, nicméně nejedná se o žádné hard-core ecchi, rozhodně se v něm až tolik netlačí na pilu jako jinde. Navíc je pro něj primární humor a ne erotika, to je dobré si uvědomit. Opravdu jen máloco mě urazí, ať je to v rámci kinematografie, porna nebo čehokoliv jiného a seriál o předčasně vyspělých slečinkách mezi to máloco rozhodně nepatří. Bavil jsem, zasmál jsem a to je tak vše (mokré sny jsem neměl - zatím), nic jiného se taky nedá očekávat. Mezi striktně komediálními díly je také jeden, který pojednává o matce Rin, velmi smutný nutno podotknout, výtečně natočený, problém je ale v tom, že příliš nekoresponduje se zbytkem seriálu. Škoda. Kodomo no Jikan je seriál, který budou jedni silně zatracovat, druzí na něj pět takřká ódy, pro třetí zůstane vzpomínka na solidní komediální anime s lolitkami. Patřím k té třetí skupině. Čisté 4* ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nejsem pedofil, ale mě tento seriál nějak nepobuřuje... Vždyť i v "našem" světě jsou školačky, které se zamilují do profesora... Taky tu máme holky, co se zamilují do spolužačky, učitelky co se zakoukají do kolegy atd... Jen zde je to podáno v trochu jiné, odvážnější formě, která všem, díky věky žaček, nemusí být při chuti... Jo a rodiče, kteří si neuvědomují, že svému dítěti dělají to, co rodiče dělali jim tu taky máme a takto bych mohl psát dále... Já se při sledování tohoto anime nenudil, smál jsem se a upřímně někdy Daisukeho litoval a nechtěl bych být na jeho místě... Anime pro mě milé, hezky podané, vtipné a sem tak nějaké "klišé" či "rádoby erotické kawaii chování" mi fakt nevadilo... Bral jsem tak jak to je a tak se mi to líbilo.... ^_^ ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Jistě, jedná se zřejmě o nejúchylnější anime, které jsem měl tu možnost vidět, a rozhodně bych byl raději, kdyby hlavním hrdinkám bylo aspoň o tři roky víc, což by taky lépe odpovídalo jejich chování, nicméně je nutno si uvědomit, že tato věc vzešla z odlišné kultury, které nemáme co vnucovat svoje představy o tom, co se může a co se nesmí. Ostatně kdo nechce, dívat se na tento seriál nemusí. Pokud však přežije první díl, bude mu odměnou občas dojemný a občas veselý příběh o dívce vyrůstající bez rodičů, která zoufale touží po pozornosti svého učitele. Zda po její pozornosti touží i onen učitel, to neví ani on sám. A co vy? Co byste dělali v takové situaci? Otázek je hodně, problémů v naší společnosti taky, a Kodomo no Jikan je jedním ze způsobů, jak na ně upozornit a zamyslet se nad nimi. A za to mu patří dík. Navíc grafická ani hudební stránka nijak nestrádá, ba právě naopak. Plnému hodnocení v mém případě tedy brání pouze přece jen poněkud přehnaně explicitní chování hlavní hrdinky. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

První díly jsou velice vtipné, pak bohužel tvůrci přidají vážnější notu, která sem ale moc nepasuje. Také trochu škoda, že se situace a vztahy nastavené v prvním dílu až do konce v podstatě už nikam nevyvinou. Né že bych byl až takový zvrhlík a s radostí očekával, kamže se to posune učitel s malou Kokonoe, ale tu vysoce vnadnou kolegyni snad tak ignorovat nemusel. Na podobných seriálech mě taky baví, že se člověk poučí, jak to v Japonsku chodí. A skutečně platí, že jiný kraj jiný mrav. Silně pochybuju, že u nás by nějaká holčička neustále oslovovala svého učitele jako panice a kopala ho do míst, kam slunce nechodí a slušná dívenka jejího věku by o jejich citlivosti neměla mít ani nejmenší potuchy. Potěší také hudební doprovod, zejména tu písničku na konci každého dílu by mohla do svého repertoáru zařadit jakákoli i tvrdší rocková skupina. ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele

Všetci čo tu píšete aké je to strašne "pedofilné", pochybujem že ste videli viac ako tri časti... Ono to síce na začiatku vyzerá ako blbosť bezo zmyslu ale ak necháme predsudky stranou(presne preto som si to na čsfd pozrel až po dopozeraní) tak je to výborné anime. Šiesta časť bola úžasná. Všetko to predvázdanie sa kokonoe pred učiteľom má svoj dôvod ktorý je veľa krát spomenutý a čuduj sa svete, nieje to tak rozdielne od reality(vlastná skúsenosť z blízkeho okolia) Ako sa asi musí cítiť decko bez rodičov keď sa o neho stará brat ktorý je tiež decko a je stále v práci... Ale áno, vlastne je to len hentai pre pedofilov ako to tu všetci s úsmevom uvádzate... Alebo nie? EDIT - Po dlhom čase som dočítal mangu. Kto chce príbeh Aokiho a Rin pochopiť (manga pokračuje až do Rininých šestnástich), smelo do toho. Stojí to za to. 9/10 ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

O Kodomo no jikan jsem toho před prvním spuštěním příliš nevěděl, ale tak trochu jsem doufal v něco na způsob GTO. Prostě učitel pomáhá řešit svým žákům nejrůznější trable, verze základní škola. Takovouhle charakteristiku však částečně splňují jen první a poslední díl. Těch zbylých deset je tradiční echci/romantická komedie s poměrně netradiční ústřední dvojicí. Chápu, že vztah mezi třeťačkou a třiadvacetiletým dospělým asi nebude každému po chuti, ale já osobně jsem ho v případě, kdy se nepřekročí určitá hranice (což se v tomto případě rozhodně nestane), ochoten akceptovat. Co už ale tak lehce nepřijmu je fakt, jakým způsobem se většina problémů v seriálu vyřeší. Kupříkladu hned na počátku jedna z hlavních hrdinek odmítá kvůli verbální šikaně ze strany učitele docházet do školy, o něco později to zase vypadá, že je žárlivá Kokonoe jen krůček od toho, aby se z ní stala psychopatická Yandere. Jenže všechny tyhle situace tak nějak vyplynou do prázdna, vše vyřeší krátký dialog a divák už předem ví, že k opravdové krizi nikdy nedojde. A to je dle mého velká škoda, protože takhle Kodomo no jikan zůstane v podvědomí jenom jako "to anime pro pedofily", ačkoli mohlo být s trochou snahy i napínavou a dramatickou podívanou. Možná ale jenom pláči na špatném hrobě a přesně takový výsledek byl záměrem jeho tvůrců. *** ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Opening a ending se nedali poslouchat. Jinak mi Kodomo no jikan nepřišlo tak úchylné, jak tu všichni píší. Třeťačka, co se zamilovala do učitele a dává to najevo, sice trošku přehnaně a vulgárně, ale ty situace mezi nimi jsou vtipné. Aoki-sensei je naivní učitel, ale snaží se ze všech situací elegantně vybruslit. Dramatická část mi přišla o trošku lepší. Průměrné. ()

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Proč pro pedofily, šmarja? Víte, kolik školaček se bezhlavě zamilovává do svých učitelů? Tak i těm má seriál svým námětem co říct. Anebo těm, co už školačkami nejsou, ale vybavují si časy, kdy jimi ještě byly. (A humor samotný osloví ty, jež upřednostňují ten dobrý). Já tenhle seriál žeru a se svou ehm nápadnou náklonností ke starším mužům se jako pedofilka necítím. ;-) Tak to jen tak na okraj druhá stránka věci. ... Kodomo no jikan mi vyrazilo dech a hrdě se řadím do druhé kategorie dle Larkyho a kdybych chtěla jo nudný komentář, pět ódy bych mohla třeba do Vánoc. Primárně jde o komedii, ale časem trochu přituhuje a i když to se zbytkem seriálu vážně moc nekoresponduje, na vážnější strunu se brnkne ve správný čas a nevnímala jsem to rušivě, naopak. Lolitkovsky rozkošné, přehnané a ztřeštěné, ale zároveň dojemné a docela oduševnělé, když na to přijde. Rozhodně kouzelné! Kokonoe a Sensei mi budou chybět... ()

Berseg 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se od prvního až do posledního dílu. Ze začátku se zdálo, že jde o pouhé perverzní anime, které ma za úkol pobavit a polahodit oku, ale každý následující díl ukázal, že tu jde o mnohem hlubší příběh než je na první pohled zřejmé. Chování holčiček je sice dosti nadsazené, ale to je asi jediný způsob jak udržet cílovou skupinu diváků u obrazovek. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

S takýmto žánrom som sa v anime zatiaľ moc nestretol, síce téma o "láske" medzi školáčkou zo základky a učiteľom môže byť pre niekoho poburujúca, ja som to tak nevnímal. Bohužiaľ kvality anime ma moc nepresvedčili a ani tunajší humor bol nič moc. Slabé 3* ()

Reklama

Reklama