Reklama

Reklama

Praha, město věží


Věže Karlova náměstí a okolí (E12)

(epizoda)

Obsahy(1)

V tomto díle vystoupal Viktor Preiss až do lucerny na hřebeni krovu Novoměstské radnice, poseděl v lucerně věže kostela sv. Ignáce, vysokozdvižnou plošinou se nechal vynést do zaniklé věže kaple Božího těla, balonem obletěl novodobou věž Charles centra a nakonec podnikl riskantní výstup do jedné z věží kostela sv. Jana Nepomuckého na Skalce. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stavění věží byl a je mezinárodní obor a stavitelé věží byli a jsou nadnárodní specialisté. Musí to být krásné, jezdit z města do města a stavět věže. Tu pro větší slávu Boží, onde pro lepší tlak vody. V Benátkách si zkusit věž svatého Marka a v Praze věž svatého Mikuláše. Potom se ve Vídni sejít s kolegy, vyměnit si zkušenosti a zavzpomínat, jaké to kde bylo. Potulní stavitelé věží. Věžoví kočovníci. Doma všude a nikde. Nabízejí městu svou vizi věže. A odjíždějí, když věž stojí. Je na nás, na místních, hospodařit se svými věžemi. Přepočítat je a pak si pozvat někoho, kdo nám postaví takovou věž, která nám chybí. Na něco takového nestačí Ministerstvo obchodu nebo místního rozvoje. To by chtělo nové ministerstvo – Ministerstvo věží! Autoři dokumentu vynechali jednu věž na Karlově náměstí s tím, že o ní není nic známo a tak ji ponechají její tajemství. Jedná se o věž domu na adrese Odborů 287/14-18. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Autoři dokumentu vynechali jednu věž na Karlově náměstí s tím, že o ní není nic známo, a tak jí ponechají její tajemství. Jedná se o věž domu na adrese Odborů 287/14-18. (sator)

Reklama

Reklama