Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moderní variace na wildeovskou komedii mravů nás zavádí mezi uměleckou smetánku současného Londýna. Vypočítaví galeristé, snobští mecenáši, podivínští sběratelé, pozérští umělci a vlezlí kritici se vzájemně podvádějí, využívají a obelhávají, přičemž o opravdové umění (reprezentované slavným Mondrianovým obrazem Boogie Woogie, o jehož možný prodej se zde licituje) jde v těchto nekončících intrikách až na posledním místě. (Bluerider)

(více)

Recenze (16)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Normálka, kto má rád filmy plné intríg, si príde určito na svoje, pretože tu chce každý s každým vymrdať, mrdať alebo prinajmenšom vyfajčiť péro ! Ale o to vôbec nejde. Prekvapivý záver je lux sus ný !!! Hoci som presvedčený, že veľké publikum si tento film nezíska, u mňa je to jasných päť bez nadsázky , ha háá , ha háá ! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč? Heather (na téměř 40 vypadá fantasticky) a Amanda. Očekávání? Zábava a podle ukázek možná trochu sexu. Pro to druhé se trochu místa našlo, zbytek se nekonal. Není to vyloženě odpad, ale nenadchlo mě to, nejsem magor do obrazů, tahle posedlost mi je cizí a film bych si znovu nepustil. Ačkoliv jeden dobrej vtip na zasmání tam byl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek o umění a o tom, kam až jsme ochotní pro umění zajít. Je pro nás umění skutečně tak důležité, že mu podřídíme všechno a zapomeneme na to, co by mělo být nejdůležitější, tedy na to, že jsme lidmi? Film beru jako hodně sžíravou komedii, spíše sociální kritiku, která má hodně zajímavé obsazení, a to včetně krásných prsou Heather Graham. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a moderní umění můžou taky být docela slušný rock'n'roll. Boogie Woogie se ale snaží být spíše lehce komickým zamyšlením nad tím, že lidi jsou svině. Závěr má šokovat. Obojí vychází tak napůl, i když se Gillian Anderson, Amanda Seyfried a Heather Graham viditelně snaží. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Páni, bylo to nečekaně zábavnější než jsem myslel. Za prvé jde o to, že vás celý ten příběh pořádně nas*ere a za druhé, je to napěchované po okraj výbornými hereckými výkony. Anderson, Cumming, Graham, Lee, Seyfried, Skarsgard - všichni jsou výborní a celému vévodí totální pilot filmu Danny Huston, který mě svým umělým smíchem neskutečně bavil. Nemůžu tomu dát více než 3*, protože zase o takovou pecku se nejedná, ale rozhodně to stálo za to vidět a 45% je naprosto neoprávněných a hloupých. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

První polovina je nuda k uzoufání, kdy jsem se rozhodoval, jestli to má vůbec cenu dokoukávat. Ale po půlce se to jakžtakž rozjede a skládačka mozaiky docela začne fungovat a do sebe zapadat, že to má i určité chvályhodné momenty. Jako celek však selhává na plné čáře, což je škoda, protože herecké obsazení mě velmi nalákalo. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Neholduju zrovna tomuto druhu umění, kde je plátno chaoticky "pocákané" různými barvami a výsledkem má být jakože obraz o obrovské hodnotě. Ten kdo ano, tomu se možná bude film líbit. Diváky, kteří jsou na tom podobně jako já, tak může v tomto díle zaujmout pouze několik pohledných hereček odhalujících sem tam nějaké ty vnady svých hrudníků. To ale nabízí i spousta jiných komedií, které to ale umí doprovodit i dávkou humoru a není to tedy taková nuda jako Boogie Woogie. ()

Slopter 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se nenasmál, na to, že jde o komedii. Herecky se mi nejvíce líbila Heather, moje oblíbenkyně Amanda mě v tomto filmu neokouzlila. Jinak "Ha háá, ha ha háááá" bylo hrozně otravné!!! Možná mi dějově/významově něco uniklo, nebo jsem něco nepochopil a proto nedokáži docenit toto dílo, podobně, jako nedokáži docenit umělecká díla, počínaje slavným Mondrianovým obrazem Boogie Woogie a konče video uměním, které bych popsal podobně jako zděšený otec... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Název je převzat z Mondrianova obrazu ve tvaru kosočtverce, s vodorovnými a svislými barevnými čárami. Ostatně ten obraz ve filmu vezme za své -:)....Jízlivý portrét pozlátkového světa točícího se kolem výtvarného umění, plného kšeftařů především se současným "uměním", a také pochybných žen, kritiků, novinářů. Výborní herci a dynamický, dravý film, který to kdosi přirovnal k Altmanovi. Překvapivý snímek, o němž se moc neví. (snad 70%). ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Dobře promyšlená strategie - sex, drogy, celebrity, co táhnou, umění, pohyb ve vysokých kruzích a znovu sex... ovšem pokus o obscénní trhák lákající na "stars" zkrátka nevyšel. Umění neklade meze abstrakci, ovšem ani tuposti a tady si tupost s abstrakcí skutečně podávají ruce... ()

Babulik 

všechny recenze uživatele

Umelecká sféra v Londýne, to je scéna, ktorá žije vlastným životom, scéna, na ktorej si to rozdáva každý s každým pod vplyvom zázzračného bieleho prášku, svet ľudí, pre ktorých sú peniaze a úspech to najväčšou modlou v ich živote a urobia preň čokoľvek. Vlažný príbeh však nedokážu vyvážiť ani pikantné scény orálneho sexu na toalete alebo obnažené kozy Heather Graham (ale pozeralo sa na to fajn...). ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film, který snahou o kritickou reflexi určitého sociálního prostředí a poněkud nepřehledným množstvím postav přípomene snímky R. Altmana. Ale je to takový slabší Altman, děj je poněkud roztříštěný, zapojení některých postav (Paige Amandy Seyfried) vyznívá samoúčelně, herci trochu přehrávají (Alan Cumming a především Gillian Anderson, která je tu za neuvěřitelnou snobskou mrchu) a záběry z kamery sebevědomé tvůrkyně "videoartu" působí rušivě. Závěr filmu však hodně zachraňuje a přes všechny chyby lze říci, že jde o výstižný satirický obraz samožerného světa moderního umění, kde stejně jako jinde nejvíc platí efekt, známosti a peníze. Postavy, které se vyznačují tímto "racionálním" přístupem, triumfují, skutečně zaujatí milovníci umění jsou až na výjimky poníženi a zničeni. ()

Reklama

Reklama